Translate

пʼятницю, 17 лютого 2023 р.

17 лютого – День спонтанного прояву доброти

17 лютого – День спонтанного прояву доброти (Random Acts of Kindness Day) – одна з недавніх ініціатив міжнародних благодійних організацій. В Україні це свято поки що мало відоме... Небагато людей у ​​наш неспокійний час здатні на «подвиг». У стані втоми і роздратування від насущних турбот ми все частіше байдуже проходимо повз чужі проблеми, поки вони не торкнуться нас самих. І тоді ми шукаємо підтримку та участь у людей, для яких «безкорислива допомога», «милосердя» та «чуйність» – аж ніяк не порожній звук і не просто слова, а сенс життя, що став покликанням. 

У цей прекрасний день навіть щирі привітання можуть стати причиною зробити ще одну добру справу для незнайомця.  Мета свята – зробити людей трішки щасливішими та поширити частинку доброти навколо себе.

Історія створення Дня спонтанного прояву доброти

Офіційно відзначати свято на міжнародному рівні вирішили представники руху доброти. Це відбулося у 1998 році в Токіо. Поступово до святкування приєдналися інші країни.

Сьогодні свято активно відзначають у США, Канаді, Японії, Таїланді, Сінгапурі. Віднедавна День прояву доброти святкують і в Україні.

День спонтанного прояву доброти є незалежним святом, яке жодним чином не пов’язане з політикою та релігією. Водночас в цей день закликають кожну людину творити добро, оскільки воно є надзвичайно важливим для розвитку людяності та милосердя. Ще одна особливість – спонтанний характер свята. Це означає, що добро чиниться стосовно людини, яка зовсім не очікує на прояв милосердя. Цікаво, що в календарі вже існує День доброти, який відзначається 13 листопада.

Як святкувати День спонтанного прояву доброти?

У низці країни 17 лютого людям дарують квіти. Таким чином, людина отримує знак уваги та прояв доброти. Без сумніву, що такий подарунок викликає почуття радості та спонукує чинити добро іншим. Це і є головною метою свята – вчитися без будь-якої користі та вигоди здійснювати хороші вчинки, даруючи собі та іншим масу задоволення.

Для добрих вчинків не треба багато грошей. На це вказує акт добровольців, що друкували на аркушах паперу слова втіхи та любові та роздавали перехожим.

Не слід уникати більш серйозних справ. Якщо у вашому колі знайомих є люди, які потребують допомоги, можна зайнятися збором коштів. Особливої уваги заслуговують добрі справи стосовно дітей: придбати одяг чи солодощі для дітей з багатодітних сімей, відремонтувати дитячу кімнату в лікарні тощо. Якщо у вас є непотрібні іграшки чи дитячий одяг, їх можна передати до дитячого будинку.

Можна провести цікаві акції на вулиці, готуючи для перехожих гарячий чай чи роздаючи солодощі. Це справжнє виявлення спонтанної доброти, яка неодмінно порадує людей.

В наших добрих вчинках мають потребу не тільки люди, але й тварини і птахи. Тому в День спонтанного прояву доброти можна нагодувати приблудного песика чи зробити годівничку для птахів.

Варто пам’ятати, що люди потребують нашої доброти не тільки 17 лютого, а всі 365 днів на рік. Доброта – це дар, який породжує радість, щастя та любов.


А ми  українці, наразі, робимо спонтанне проявлення доброти кожного дня! Ми  волонтери, ми  лікарі, ми  воїни світла! Ми рятуємо життя один одного, ми рятуємо життя кожній живій істоті. Ми кожного ранку пишемо повідомлення: "Як ти?" Ми кожного дня творимо добро, рятуючи весь світ! Ми всі живемо в режимі СПОНТАННОГО ПРОЯВУ ДОБРОТИ!!!

Бажаю, щоб кожна людина у світі озброїлася добрими почуттями  а не зброєю військовою...
Щирими намірами  а не "русским миром"
Гуманністю  а не жорстокістю, немилосердністю, безсердечністю...
Співчуттям  а не суворістю, дикістю, жорстокістю...
Милосердям і любов'ю  і стала справжнім воїном добра, який буде нести мир, любов і світло. Бажаю, щоб добро стало вічним переможцем у нашому світі, щоб воно було всепоглинаючим, безмежним і просочувало серце кожної людини на землі.

Бажаю кожному на цій планеті згадати, що таке добро!!!
Бо добро завжди перемагає зло!
Не забувайте, що життя дано на добрі справи…
Мирного неба, моя Україно💙💛
Слава ЗСУ! Слава Україні! Героям слава!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Обереги, амулети, талісмани: як вибрати та зарядити

З давніх-давен люди вдавалися до створення різних магічних артефактів, щоб убезпечити себе або залучити потрібні енергії та блага. Як правил...