Translate

пʼятницю, 3 лютого 2023 р.

Таємниця імені Максим

Ім'я Максим має латинське походження і в перекладі означає 
«великий». Має римське коріння, а пішло воно від родового імені Maximus. Для імені Максима є родинне ім'я Максиміліан. Ці два імені близькі один одному за звучанням, а також походять від одного когномена, тому часто вважають, що ім'я Максим – це форма імені Максиміліан. Буває, що так можна назвати Максиміліана, але цим іменам відповідають різні дати іменин. Імена Максим і Максиміліан абсолютно незалежні один для одного, як два брати  родичі, але кожен сам по собі. Ім'я Максим є у православних святцях, а у католицькому календарі йому відповідають імена Максиміан та Максимус.

Максим – цілеспрямована людина, яка вміє м'яко та ненав'язливо домагатися необхідного. Він може досягти великих висот, проте для цього йому слід попрацювати над характером – позбутися нерішучості та надмірної довірливості. У сімейному житті поводиться бездоганно, завдяки чому часто одружується один раз і на все життя.

Максим святкує іменини:

Січень: 8, 15, 20, 25, 26, 28, 29 та 31 числа.
Лютий: 3, 12, 18 та 19 числа.
Березень: 4 та 19 числа.
Квітень: 2, 13, 23 та 30 числа.
Травень: 4, 5, 11, 13, 15, 25 та 27 числа.
Червень: 1, 10 та 25 числа.
Липень: 4 та 15 числа.
Серпень: 2, 12, 13, 20, 24 та 26 числа.
Вересень: 2, 6, 12, 15, 18 та 28 числа.
Жовтень: 8, 20, 22 та 30 числа.
Листопад: 4, 5, 9, 10, 12, 18, 19, 24 та 27 числа.
Грудень: 5, 19 та 27 числа.

Маленький Максік – дуже самостійна і слухняна дитина, тому клопоту своїм батькам не завдає. Навпаки, завжди і в усьому він намагається допомагати своїм рідним, причому з особливим задоволенням береться за виконання найвідповідальніших і недитячих справ. Максим з дитячих років має такі якості як справедливість, мудрість, честолюбство, доброта і енергійність. Він допитливий і посидющий, любить читати, що розвиває його розумові здібності, а й розширює кругозір. Не дивно, що батьки пишаються такою дитиною та пророкують їй світле майбутнє. А ось чого не варто робити мамі та татові – так це надмірно опікуватися малюком і вирішувати за нього всі проблеми (така поведінка дорослих може призвести до зниження у хлопчика самооцінки та підриву віри в себе). У школі Максим навчається добре, оскільки має гарну пам'ять і вміє аналізувати інформацію. Він відповідальний і педантичний. Максима цінують і люблять друзі, але для них не секрет, що переконати Макса дуже складно, а тому в суперечку з ним краще не вступати. Таке ставлення однолітків часто призводить до розвитку у Максима надмірної самовпевненості та зарозумілості. Якщо Максим не хоче залишитися без друзів, доведеться навчитися врівноважувати такі якості як гордість і марнославство.

Юний Максим – чудовий маніпулятор, який успішно застосовує знання з психології та свою інтуїцію. А ось іншим керувати собою не дозволить. Мало того, він ніколи не покаже своїх емоцій, навіть якщо його скривдять чи зрадять. Прекрасне почуття гумору і чуттєвість допомагають Максиму досягти прихильності жінок, чим він чудово користується для свого самоствердження. Максима-підлітка відрізняють такі якості як зосередженість, завзятість, дисциплінованість та підвищене почуття справедливості. Але є в нього й недоліки, серед яких завищена самооцінка та гординя. У підлітковому віці Максим може почати сумніватися у своїх здібностях та можливостях, і якщо його в цей момент не підтримати, це може призвести до розвитку у нього депресивних станів. Цікаво, що Максим представляє життя як велику пригоду, в якій є і злети, і падіння, причому останні існують для того, щоб зробити людину сильнішою і навчити її робити роботу над помилками. Подібне ставлення до життя призводить до того, що Макса оточує безліч цікавих людей, які готові разом з ним вирушити до чергової захоплюючої подорожі.

Дорослий Максим розуміє, що юнацькому максималізму не місце у дорослому житті, і це призводить до того, що він часто втрачає впевненість у собі, завзятість та наполегливість. Йому не вистачає тих вольових якостей, які допомагають пробиватися в житті. І в цей момент дуже важливо, щоб поряд виявилася людина, яка морально підтримає Максима (такими людьми доля його не обділила, а все завдяки таким якостям Максима як доброзичливість, товариськість, чуйність і чесність). А ось його прямолінійність може відштовхувати людей, адже не всі готові чути про себе неприємні висловлювання. Максима не можна назвати кар'єристом, але якщо він чимось щиро захопиться, то досягне більших висот. В цілому інтелект і енергійність Максима, спрямовані в потрібне русло, допоможуть багато чого досягти в житті. Жінки люблять Максима за веселу вдачу, почуття гумору та щедрість. Та й сам він хтивий і влюбливий.

Максим має слабкість до представниць прекрасної статі, при цьому активно цікавитися відносинами з дівчатами він починає ще в юнацькому віці. Він не відрізняється сталістю, тому перед тим, як одружуватися, із задоволенням «грає у кохання» далеко не з однією дівчиною. У відносинах з коханою жінкою Максим чуйний, уважний і пристрасний. Це романтична натура, яка заради завоювання жіночого серця готова на різні незвичайні вчинки (цим Макс і підкорює жінок, адже з ним нудьгувати не доведеться). Часто Максим захоплюється зрілими, владними та досвідченими жінками, яких підкорює чарівністю та дотепністю. Власники цього імені дуже швидко закохуються, при цьому на зраду йдуть вкрай рідко (вважають за краще розривати старі відносини, якщо на горизонті з'явилася нова приваблива мета). Незважаючи на те, що шанувальниць у Максима чимало, йому вкрай важко знайти ту єдину, з якою він був би готовий провести все життя, тому часто одружується Макс в досить зрілому віці.

Сумісність імені Максим з іншими іменами

Які імена підходять для шлюбу
Найбільша вірогідність міцних стосунків у Максима з іменами: Агата, Анастасія, Віра, Варвара, Ганна, Євдокія, Лариса, Людмила, Марія, Роза, Емма.

Найменша ймовірність міцних стосунків у Максима з іменами: Антоніна, Ельза, Луїза, Олена, Таїсія.

Камінь-талісман

Каменем-талісманом для Максима є аметист.
✔ Аметист
Цей камінь вважається одним з найсильніших амулетів, що захищають від злого року. У давнину його носили жінки, яким необхідно було позбутися старого і нерозділеного кохання чи пристрасті. Також аметист оберігав свого власника від отрут та алкогольного сп'яніння. У середні віки аметист був невід'ємним атрибутом священиків: так, їм прикрашали свої шати кардинали, єпископи та архієреї. Перстень з аметистом символізував шлюб із церквою, чистоту, а також строгість життя. У християнстві цей камінь шанували як символ смирення та скромності. У той же час аметист може викликати сильну пристрасть і почуття любові навіть у тих, серце яких вже невільне. Тому його небажано було носити заміжнім або зарученим жінкам. Моряки та мандрівники віддавали перевагу аметисту іншим камінням, оскільки вірили, що він не дасть їм збитися зі шляху і покаже правильний напрямок, адже цей самоцвіт здатний змінювати своє забарвлення залежно від кута освітлення. Загалом аметист – камінь чистоти, непорочності, відданості, духовності, гармонії, миролюбності, щирості, мудрості. Але носити його слід постійно, і допомагає аметист лише людям із чистими помислами.

Колір

Кольори, які приносять успіх Максимові, це малиновий, червоний, синій і помаранчевий.
✔ Малиновий колір
Цей колір притаманний людям з нестійкою психікою (найчастіше це творчі натури, які шукають самовираження у нових стилях та напрямках). Люди з «малиновим» ім'ям мають дещо подвійну натуру: так, вони не терплять самотності, але при цьому важко сходяться з людьми (найчастіше виною всьому запальність і надмірна вразливість); вони можуть нестримно фонтанувати ідеями, а можуть довго впасти в депресію.

✔ Червоний колір
Життєстверджуючий червоний колір символізує активність та енергійність. Цей колір надає сил та рішучості. Але не слід забувати про те, що червоний – це колір любові та пристрасті, причому обидва ці стани можуть мати як творчий, так і руйнівний характер. Гнів, ревнощі і навіть ненависть також мають так звану червону ауру. Люди, чиї імена відповідають червоному кольору, відкриті і активні, але за своєю натурою вони бунтарі, тому їм часто важко влитися в новий колектив або оточення. Вони працелюбні і цілеспрямовані, тому часто домагаються багато чого в житті, але лише в тому випадку, якщо зможуть правильно розставити пріоритети, інакше реалізувати свої можливості їм не вдасться.

✔ Синій колір
Синій – символ спокою, мудрості та творення, тому люди з «синіми» іменами наділені такими якостями як відданість, вірність, терплячість, добродушність. Але не чекайте, що вони відкрито виявлятимуть свої почуття, адже для цього треба заслужити їхню довіру, а це завдання не з легких, адже вони вкрай недовірливі. Суворість, принциповість і вимогливість таких людей часто відлякує, заважаючи їм влаштувати сімейне життя. Загалом люди з «синім» ім'ям стабільні, ґрунтовні та практичні.

✔ Помаранчевий колір
Цей колір радості, тепла та активності символізує творчу активність, шляхетність помислів та впевненість. Люди з «помаранчевим» ім'ям не тільки відповідальні та рішучі, а й позитивні – для них не існує чорних фарб, адже вони твердо впевнені, що життя можна зробити веселкою. Емоційність іноді заважає їм приймати виважені рішення, що може негативно відбиватися і на роботі, і в сімейному житті. Але людям з «помаранчевим» ім'ям часто прощають помилки за їхню веселу вдачу, життєлюбність і позитивізм.

Число імені

Число імені Максим – 7
Люди-сімки - це максималісти, у яких все і завжди має бути ідеальним. Для них існує їхня думка і неправильна, що часто відлякує людей. Незважаючи на те, що люди-сімки в компанії почуваються лідерами і не проти блиснути розумом і кмітливістю, вони не люблять галасливих компаній, віддаючи перевагу самотності. Одна з відмінних рис людини-сімки – вміння зберігати таємниці. А ось у особистих відносинах число імені 7 обіцяє непостійність, причина якого полягає в небажанні залежати від будь-кого. Довговічний союз можливий із людиною-загадкою.

Планета

Планета-покровитель для Максима – Плутон.
Плутон (в давньоримській міфології так звали володаря підземного царства) символізує руйнування і переродження, кінець і початок, тому в людях, яким опікується дана планета, нерідко поєднуються такі риси характеру як влада, що іноді межує з жорстокістю, і вміння співпереживати, вплив.
Переваги:
✦ напористість;
✦ ентузіазм;
✦ духовність;
✦ милосердя;
✦ ідеалізм.
Недоліки:
✦ жорстокість;
✦ непрактичність;
✦ безпринципність;
✦ меланхолійність.
Плутон сприяє розкриттю тонких матерій, тому ця планета допомагає музикантам, художникам, акторам, дипломатам.

Стихія

Стихією, яка сприяє Максиму, є Вода.
✔ Стихія Води
Людям, яким опікується стихія Води, мають чудово розвинену інтуїцію, тому здатні приймати правильні рішення на певному глибинному рівні. Люди Води, що опинилися у скрутній ситуації, завжди знайдуть із неї вихід, аналогічно воді, яка здатна пробити собі дорогу навіть у каміннях.
Переваги:
✦ спокій;
✦ чутливість;
✦ ідеалізм;
✦ доброзичливість;
✦ терплячість;
✦ комунікабельність;
✦ креативність;
✦ артистичність;
✦ пластичність.
Недоліки:
✦ непостійність;
✦ надмірна емоційність;
✦ дратівливість;
✦ ліньки;
✦ ревнощі;
✦ уразливість;
✦ ранимість;
✦ вразливість;
✦ непрактичність.
Людям стихії Води бажано жити біля води або мати акваріум у будинку. Працювати їм краще у спокійному та небагатолюдному місці. Імена стихії Води найбільше сумісні з іменами, яким опікується стихія Землі.

Зодіак

Найбільш вдалим знаком зодіаку для Максима вважається Козеріг.
✔ Максим-Козеріг
Свою добру і вразливу душу Максим-Козеріг старанно приховує від оточуючих маскою похмурості і нелюдимості. Він не любить розчаровуватися в людях, тому воліє просто триматися від них подалі. Особливо боїться він розчаруватися в коханій людині, тому навіть від своєї обраниці може приховувати свої палкі почуття.

Тварина-символ

Тваринним символом Максима є норка.
✔ Норка
Ця тварина уособлює прозорливість, кмітливість, багатство та перемогу над спокусами. Норка може також символізувати і дисгармонію із самим собою, пошук себе та свого призначення у цьому житті.

Рослина
Щасливими рослинами Максима вважаються ясен та фуксія.
✔ Ясен
Це дерево є символом відродження, оновлення, родючості та божественної природи людства. Часто люди, яким опікується ясен, схильні до ясновидіння, але цей дар відкривається лише тим, хто щиро хоче пізнати природу буття. Це дерево, що споконвіку використовується в магії, вважається уособленням життя і безсмертя: так, його крона, стовбур і коренева система з'єднують небеса, землю, а також підземний світ. Таким чином, ясен символізує єдність протилежностей.

✔ Фуксія
Ця рослина пурпурового кольору здавна вважалася символом найвищої влади. Пізніше фуксія стала уособленням невгамовної творчої енергії, інтуїції, вічності та духовності. Відповідно до фен-шуй, фуксія приносить щастя та удачу.

Метал

Металом, що заступається Максиму, є ртуть.
✔ Ртуть
Саме цей метал алхіміки вважали жіночим, тому порівнювали його з холодною енергією, мінливістю та невловимістю (недаремно символ ртуті зображують у вигляді кола з хрестом, що відповідає символу жіночого початку). Ртуть символізує неоднозначність, рухливість, тяжіння до трансформації та постійної зміни душевного стану. Крім того, здавна цьому металу приписувалися містичні властивості.

Сприятливий день
Субота

Пора року
Зима

Важливі роки життя
✦ 27 років;
✦ 38 років;
✦ 43 роки;
✦ 57 років.

Зимовий Максим наділений аналітичним складом розуму. Він рано визначається з професією та планомірно рухається до поставленої мети. Чоловік прямолінійний, комунікабельний, неймовірно чесний. Щоправда, у дитячі роки може іноді схитрувати. Однак цей вчинок найчастіше викликає у всіх лише усмішку, оскільки робить Макс це настільки невміло, що його кожен може розсекретити.

Весняний Максим відрізняється неймовірною енергійністю. Емоції б'ють із нього ключем. Він добрий, щасливий, має лідерські якості. Єдиний мінус – його непосидючість. Макс не може довго займатися однією справою, воно просто йому набридає. Батькам слід виховувати в хлопчику завзятість та наполегливість, інакше у дорослому житті він так і не зможе знайти своє призначення.

Літній Максим щедрий, безкорисливий, добрий чоловік і батько. Навколо нього завжди багато друзів, які люблять, поважають його і часто просять поради. Максим стійко переносить життєві невдачі, вірячи, що за «чорною» смугою завжди йде «біла».

Осінній Максим – романтична натура. Він вміє легкою імпровізацією підняти настрій одразу цілому натовпу людей. Тому часто саме він є лідером у колективі. Єдиний недолік молодої людини – небажання досягати більшого. Йому подобається жити одним днем, просто пливучи за течією.

Мирного неба, моя Україно💙💛
Пишіть у особисті повідомлення dolina_magii
Працюю дистанційно
Daryaved

Немає коментарів:

Дописати коментар

Обереги, амулети, талісмани: як вибрати та зарядити

З давніх-давен люди вдавалися до створення різних магічних артефактів, щоб убезпечити себе або залучити потрібні енергії та блага. Як правил...