Translate

вівторок, 14 лютого 2023 р.

Свято усіх закоханих – День Святого Валентина

У багатьох країнах світу протягом ось уже понад півтори тисячі років найромантичніше свято – День Святого Валентина відзначають закохані люди 14 лютого. Примітно, що це свято відзначається в холодну пору року, немов своєю любов'ю воно має розтопити зимову холоднечу та зігріти людей теплом.
Традиції 14 лютого у День закоханих:
За традицією, цього дня прийнято дарувати своїй половинці маленьку «валентинку» – миле, красиво оформлене серце, зроблене із щільного паперу. Причому насамперед цінуються «валентинки», зроблені своїми руками. У деяких країнах такі милі подарунки дарують не лише закоханим, а й усім знайомим людям.

Інша традиція має на увазі під собою обов'язкове підношення квітів у дарунок. Квіткою, яка вважається символом кохання, споконвіку, вважається троянда. Саме її чоловіки всього світу дарують своїм жінкам. Крім квітів, молоді люди дарують красиві коробки з солодощами у формі серця. Це можуть бути шоколадки, випічка чи будь-які смачні цукерки.

У деяких країнах крім валентинок прийнято дарувати білизну та лотерейні квитки, а також рожевий йогурт та ковбасу у формі серця. Люди дарують один одному незабутні романтичні подорожі та різні поїздки. Деякі вручну виготовляють ложки з дерева, прикрашені ключами та сердечками. Такі ложечки сигналізують про те, що шлях до цього серця вже знайдено.

У День Святого Валентина у багатьох країнах дуже популярно співати під вікнами серенади. Причому чим довша пісня про кохання, тим краще.

У Великій Британії молоді дівчата рано-вранці 14 лютого підходять до вікна.За повір'ями, перший чоловік, який пройшов під вікном, є її звуженим. Коли ми даруємо подарунки своїм близьким, то зовсім не важливо скільки грошей вони коштують, головне, щоб вони були подаровані з любов'ю та від щирого серця. А День Святого Валентина допоможе якнайкраще висловити нам наші почуття.

Що ж подарувати на День Святого Валентина? На жаль, не завжди дорогий чи рідкісний презент, зроблений із добрими намірами, може принесли коханій людині радість. Існують народні прикмети, згідно з якими деякі речі та певні квіти можуть стати причиною нещасть чи навіть горя.

Подарунки, які дарувати на День закоханих не рекомендується:

✦ Не варто дарувати квіти, які надушили дешевим парфумом, посипали блискітками або загорнули у велику кількість упаковки
✦ Різні гострі предмети – ножі та виделки принесуть у будинок нещастя та сльози. Цей подарунок вашій парі ні до чого.
✦ Годинник – повір'я говорять, що годинник принесе вашій парі сварку, розставання та сльози.
✦ Тапочки – до сварки або, можливо, навіть до розставання.
✦ Шкарпетки – вважається, що шкарпетки як подарунок сприяють швидкому виходу з дому чоловіка.
✦ Нижня чоловіча білизна – як подарунок можуть «штовхнути» другу половинку на зраду.
✦ Носова хустка – цей подарунок обіцяє сльози.
✦ В'язані речі – такий подарунок обіцяє зради та розставання. Але стосується ця прикмета лише незаміжніх жінок.
✦ Дзеркало – оскільки воно може спричинити біду.
✦ Книги – «найкращий подарунок» за повір'ями приносить розлучення. Тому книги можна дарувати друзям чи собі, але не другій половинці.
✦ Алкоголь дарувати не рекомендується через те, що він може забрати здоров'я.
✦ Аксесуари для автомобіля – це зовсім не те свято, в яке варто робити такі подарунки.
✦ Вироби з перлів – символ сліз сиріт та вдів. Повір'я прийшло з Греції, де в давнину перли вважали сльозами німф. Тож вірити в нього чи ні – вирішувати Вам.
✦ Бурштин – прикраси з бурштину обіцяють парі розлуку.

Як провести День закоханих?

✦ Можна влаштувати вечір спогадів.
Влаштуйтеся зручніше, налийте по келиху чогось смачного, наприклад, гарячого шоколаду або це може бути келих гарного вина і перегляньте зі своїм коханим ваші спільні фотографії. Зупиніть час на мить, згадайте ваші найщасливіші хвилини, переживіть їх заново, це так чудово та романтично.
✦ Влаштуйте фотосесію.
Зафіксуйте цей день на довгу пам'ять. Виберіть фотографа, підберіть собі гарний одяг і не менш красиві аксесуари, які зроблять вашу зйомку яскравою і незабутньою.
✦ Встановіть один для одного квест.
Нехай він буде цілком романтичним. Для цього заздалегідь придбайте гарні «валентинки» або інші сюрпризи, сховайте їх у квартирі або навіть за її межами, там, де Ви запланували провести святковий вечір. Вранці можете дати своїй коханій легку підказку щодо того, де лежить Ваш перший сюрприз. Разом з ним відразу сховайте підказку до другого сюрпризу. І так до останнього Вашого потайного подарунка. Підказки вигадуйте так, щоб вони мали дуже особистий характер. Емоції, які зазнає Ваш партнер, будуть неймовірними, повірте.
✦ Можливо, ви захочете доторкнутися до чогось прекрасного?
Для цього можна вибрати одну з романтичних вистав, п'єсу, фотовиставку або будь-який класичний концерт. Ви можете зробити справжній сюрприз, і не розкривати секрет, куди Ви вирушаєте до останнього моменту.
✦ Проведіть романтичну вечерю, що вже стала класичною, при свічках з пляшкою вина.Що може бути краще, коли пара зближується та розслабляється у звичній домашній обстановці. А спільно приготовлена ​​вечеря сприяє згуртуванню та можливості провести більше часу вдвох. Меню цього дня краще урізноманітнити та приготувати щось таке, що не готується у звичайний день.
✦ Вирвіться з повсякденної метушні.
Їдьте кудись, не важливо куди, але обов'язково разом. Це може бути зовсім невелика подорож за межу міста або навпаки, глобальна подорож за кордон. Ви можете поїхати просто до будь-якого готелю або невеликого пансіонату. Головне, щоб ви були скрізь удвох у цей день і насолоджувалися товариством один одного.

Якщо у вас немає пари, то не варто проводити цей день на самоті. Організуйте невелику вечірку з друзями, підіть у кіно чи театр, влаштуйте домашній кіносеанс.

Що не можна робити у День закоханих:

✦ Не можна прикидатись і висловлювати образу чи незадоволеність. Навіть якщо Ваш коханий не подарував Вам, що Ви хотіли, не варто висловлювати свою образу та псувати настрій у свято. Адже 14 лютого набагато вище конфетті та мішури.
✦ У День Святого Валентина не можна запізнюватися, як і в будь-який інший день: це невиховано і неввічливо. Крім того, це може зіпсувати сюрприз, якщо такий був задуманий.
✦ Не можна дарувати кільце (рада для хлопців), якщо не плануєте просити руки та серця, інакше ризикуєте нарватися якщо не на грубість, то на зіпсований настрій.
✦ Не робіть банальні подарунки, аби подарувати. Підійдіть до процесу вибору креативно.
✦ Не перевіряйте сторінку в соцмережі свого коханого і тим більше, не лізьте на сторінку «колишнього».
✦ Не порівнюйте поточний день Валентина з попередніми днями минулих років. Це може викликати дискомфорт та розчарування. Єдине, що Ви повинні пам'ятати цього особливого дня – це свої почуття.
✦ Не змінюйте кардинально свій зовнішній вигляд перед святом, адже не завжди з першого разу можна отримати потрібний результат, а зіпсувати День Валентина своїм поганим настроєм дуже просто.
✦ Не варто експериментувати з еротичною білизною, якщо Ви ніколи не пробували її носити. У крайньому випадку краще дізнатися, чи подобається таке партнеру.
✦ Не можна пити алкоголь перед побаченням, якщо сильно нервуєте, інакше можна зганьбитися в невідповідний момент.

Історія свята:

На зорі християнської епохи (точніше, у III ст. н. е.) імператор Клавдій II заборонив одруження в країні. Жорстокий правитель вважав, що неодружений чоловік сміливіше боротиметься за свого імператора, якщо за його плечима не стоятимуть дружина та діти. Воїн, на думку Клавдія, має любити лише свого кесаря ​​і завжди бути готовим померти за нього. А сім'я стане зайвим тягарем – одружений чоловік думатиме про свою родину, і боротиметься з меншою відвагою. Обміркувавши цю думку, імператор видав закон, згідно з яким і чоловіки, і жінки не могли одружуватися до досягнення певного віку.

Валентин був звичайним польовим лікарем, приписаним до армії Клавдія II, який лікував воїнів на полі бою. Валентин, що сповідував християнство, прийняв сан священика, щоб мати можливість виліковувати не тільки тіла, а й душі воїнів. Одного разу під покровом ночі до нього підійшла молода пара – легіонер із війська Клавдія та юна дівчина – і попросила поєднати їх шлюбом за християнським звичаєм. Знаючи, що порушує імператорський наказ, Валентин не міг відмовити закоханим і назвав їх чоловіком та дружиною. Слідом за першою парою з'явилася друга, потім третя... і поступово святий став не лише лікарем, а й єдиним священиком, який наважувався вінчати закоханих.

Через деякий час про порушення наказу стало відомо владі, і Валентина посадили до в'язниці. Сам імператор, дізнавшись про його діяльність, ухвалив смертний вирок священикові. Сидячи у вузол Валентин познайомився з дівчиною, Юлією, дочкою наглядача. Дівчина була настільки прекрасна, що Валентин закохався в неї, проте знаючи, що на нього чекає смерть, не наважувався розповісти їй про свої почуття. І лише в ніч, перед стратою, 14 лютого Валентин написав їй невеликий лист-визнання у коханні. Юлія прочитала його після смерті священика. Так записка із визнанням стала першою «валентинкою».

Як усе було насправді, ми не знаємо і вже ніколи не дізнаємося, але, безперечно, одне – молодий християнський священик дійсно загинув в ім'я Любові. І цієї Любові було йому відпущено дивовижно багато на одне його коротке життя - любов до Бога, любов до прекрасної дівчини, любов до людей взагалі, яким він допомагав і як священик, і як лікар, і як просто прекрасна людина з величезною душею, яка творить добро. . Але, незважаючи на таємничість походження свята, мільйони людей не втрачають нагоди відсвяткувати романтичне свято разом зі своїми улюбленими та рідними людьми. Адже День Святого Валентина – це не лише свято квітів, листівок та подарунків. Це символічний день для прояву трохи більшої уваги та любові до тих людей, які знаходяться поряд з Вами.

Щоб Ви не вигадали у це чудове, оповите романтикою свято, пам'ятайте, що найважливіше – це саме його відчуття. З ким би разом Ви не провели цей день, важливо, щоб поряд була кохана людина, яка може нагадати будь-якої хвилини про те, що кохання присутнє з нами постійно, кожну секунду нашого життя.

💘Кохайте один одного і будьте щасливі!
Мирного неба, моя Україна💙💛

Немає коментарів:

Дописати коментар

Обереги, амулети, талісмани: як вибрати та зарядити

З давніх-давен люди вдавалися до створення різних магічних артефактів, щоб убезпечити себе або залучити потрібні енергії та блага. Як правил...