Translate

понеділок, 6 лютого 2023 р.

Таємниця імені Ксенія

Ім’я Ксенія прийшло до нас із Стародавньої Греції. Якщо вірити одній з версій, ім’я Ксенія утворилося від Поликсения, що означало «гостинна». Багато слов’янські імена були запозичені з мови стародавніх греків. До речі, ім’я Ксенія в цьому випадку не стало винятком. Проте воно має кілька трактувань. Так, значення ім’я Ксенія може визначатися як «незвана гостя» або, навпаки, «привітна до гостей». Ось такий парадокс!

Ім'я Ксенія має різні версії походження та має багато значень:
✔ З давньогрецької Ксенія перекладається як – «гостинна», «іноземка», «гостя» та «мандрівниця».
✔ У Давній Греції дуже цінували гостинність і шанували гостей. Греки були точно впевнені, що Зевс покарає кожного, хто посміє образити свого гостя
✔ Ксениями також називали короткі віршики, які складали для того, щоб порадувати бажаного гостя. Вони складалися з двох рядків і йшли як доповнення до подарунків.
✔ Стародавні слов’яни вважали, що ім’я Ксенія несе по землі радість. Вони навіть придумали прикмети для цього імені.
✔ У Стародавній Греції Чорне море називали – Понт Евксинський (гостинне Море).

Є думка, що імена Оксана, Ксенія та Ксенія – це споріднені імена, але багато хто вважає їх розмовними формами, варіантами один для одного. У наш час ці імена самостійні і використовуються також незалежно друг від друга.

Ксенія святкує іменини:

Січень: 31 число.
Лютий: 6 число.
Березень: 20 число.
Квітень: 16 число.
Серпень: 26 число.
Вересень: 15 число.
Жовтень: 6 число.

Маленька Ксюша – активна та енергійна дитина. Це не завжди добре, тому не намагайтеся змусити її зробити щось, краще поговоріть з нею та поясніть необхідність того чи іншого вчинку. Добра та чуйна за природою Ксюша обов'язково послухається і піде на поступки. Ксюша не терпить заперечень та відмов, тому цілком закономірно, що їй важко сходитися зі своїми однолітками. Вона справляє враження похмурої та закритої дитини. Її більше приваблюють інтелектуальні ігри та спокійне проведення часу, а не галасливі ігри в компанії веселих та безтурботних дітей. У подруги вона вибирає дівчаток, які у всьому із нею погоджуються. Проте свої таємниці не відкриє нікому. У школі Ксюша навчається добре, причому більше тяжіє до гуманітарних наук. Вона акуратна, посидюча і відповідальна, тому проблем із вчителями у неї не буває. З однолітками вона також вважає за краще не конфліктувати. У дитини з цим ім'ям дуже розвинене самолюбство, тому образити її дуже легко. Недовірливість, надмірна вразливість і вразливість – не найкращі з її якостей. Але все ж таки добродушність, справедливість, чутливість і готовність будь-якої хвилини прийти на допомогу згладжують перераховані вище негативні характеристики Ксенії.

Юна Ксенія все ще залишається запальною, упертою і самозакоханою особою, яка важко переносить будь-які поразки та невдачі. Емоційність, запальність, образливість і нездатність контролювати свої емоції заважають Ксюші налагодити дружні стосунки, до того ж вона зрідка йде на компроміси, воліючи до кінця відстоювати свою думку (при цьому вона не соромиться у висловлюваннях і може образити свого співрозмовника гострим слівцем). Не додає друзів і загострене самолюбство молодої Ксенії, яка звикла бути в центрі уваги. Ксюша – людина настрою, тому зрозуміти її дуже непросто. Вона може бути лагідною і поступливою, а може виявляти гордість і впертість. Ця товариська і неконфліктна дівчина, як і в дитинстві, не дуже любить галасливі компанії (набагато комфортніше їй у суспільстві близьких людей). Юна Ксенія приваблива і жіночна, тому не дивно, що вона подобається чоловікам, яких приваблює шарм і невимушеність цієї дівчини.

Доросла Ксенія не прагне незліченні багатства, їй достатньо мати стабільний заробіток, якого вистачатиме на безбідне існування, розваги, забезпечення сім'ї. Ксенія має успіх у чоловіків. Сім'ю створює рано, і зазвичай щаслива у шлюбі. Вона закохана, ніжна, мрійлива жінка. Їй важлива любов, турбота, ніжність. Вона вразлива до змін настрою партнера, вміє заспокоювати, знімати втому, підвищувати настрій. Ксенія любить сильних чоловіків, набагато старших за неї і з великим досвідом. Тільки такий партнер може повністю задовольнити жінку з цим ім'ям, вона повністю підпорядковується такому чоловікові. Ксенія не сприймає інтимні стосунки на одну ніч. Щоб довіритися партнеру, їй необхідно добре впізнати його та полюбити.

Сумісність імені Ксенія з чоловічими іменами

Через усе життя дівчини тягнеться нитка відносин з чоловіками. Деякі з них вдалі, а деякі вносять в життя лише розруху. Наприклад, найбільше задоволення вона отримає від знаходження в суспільстві Іллі, Владислава, Григорія, Андрія, Дмитра, Родіона, Бориса, Івана і Микити.
Те, що означає ім’я Ксенія, дає робити висновки і про несприятливі спілки. До злості і тузі може призвести спілкування з Олександром, Марком, Олексієм, Кирилом, Павлом, Артемом і Михайлом.

Камінь-талісман

Камені-талісмани Ксенії – це халцедон та сапфір.
✔ Халцедон
Халцедон – символ здоров'я та довголіття. Він сприяє розвитку внутрішньої енергії та надає впевненості. Халцедон символізує жіночий початок, кохання та щастя. Вважається, що цей камінь виганяє тугу і приносить радість, відганяє злих духів та оберігає сон. Також цей камінь здатний благотворно впливати на легені та покращувати зір та слух.
✔ Сапфір
Цей камінь синього кольору символізує сталість, чесноту, вірність, скромність, цнотливість та споглядання. Сапфір дарує своєму власнику владу, допомагає налагодити не лише ділові, а й особисті стосунки. На Сході сапфір є символом дружби, скромності та безкорисливості. Сьогодні цей камінь застосовується як амулет, що сприяє пізнанню навколишнього світу, проясненню розуму, звільнення від лінощів.

Колір

Ксенії принесуть удачу синьо-зелений, сірий, малиновий та синій кольори.
✔ Синьо-зелений колір
Людей з іменами синьо-зеленого кольору відрізняє серйозність, сила волі, педантичність і принциповість, тому вони впевнено крокують вгору кар'єрними сходами, хоча в сімейному житті принциповість і небажання йти на поступки може зіграти злий жарт. Такі люди не люблять ризикувати (особливо якщо ризик не виправданий), воліючи повільно, але без помилок йти до наміченої мети. Важливо, щоб впевненість і цілеспрямованість їх заохочувалися, але треба знати точну межу між заохоченням і лестощами, інакше в людей з ім'ям синьо-зеленого кольору впевненість трансформується в самовпевненість і навіть віроломство.

✔ Сірий колір
Це колір недовірливості, невпевненості у собі, двоїстості натури. Люди з «сірим» ім'ям не піддаються впливу, вони відгороджені від усіх, оскільки скрізь бачать зраду, несправедливість та лицемірство. Для друзів такі люди – вірні соратники, а для ворогів – найлютіші вороги, які багато на що підуть, щоб помститися кривдникові. Такі люди намагаються сховатися від усіх, і навіть участь їх у справах частіше здійснюється дистанційно. У коханні вони теж найчастіше нещасні.

✔ Малиновий колір
Цей колір притаманний людям з нестійкою психікою (найчастіше це творчі натури, які шукають самовираження у нових стилях та напрямках). Люди з «малиновим» ім'ям мають дещо двоїсту натуру: так, вони не терплять самотності, але при цьому важко сходяться з людьми (найчастіше виною всьому запальність і надмірна вразливість); вони можуть нестримно фонтанувати ідеями, а можуть довго впасти в депресію.

✔ Синій колір
Синій – символ спокою, мудрості та творення, тому люди з «синіми» іменами наділені такими якостями як відданість, вірність, терплячість, добродушність. Але не чекайте, що вони відкрито виявлятимуть свої почуття, адже для цього треба заслужити їхню довіру, а це завдання не з легких, адже вони вкрай недовірливі. Суворість, принциповість і вимогливість таких людей часто відлякує, заважаючи їм влаштувати сімейне життя. Загалом люди з «синім» ім'ям стабільні, ґрунтовні та практичні.

Число імені

Щасливе число для Ксенії – 5
Люди-п'ятірки – це волелюбні особи, які не здатні всидіти на одному місці, адже їх приваблює все невідоме та незвідане. Такі люди цінують дружбу, особливо якщо друзі (а їх у них досить багато) здатні розділити їхню потяг до пригод. Розвинена уява та природна допитливість сприяють тому, що люди-п'ятірки обирають творчі професії, у яких цінується краса слова. Як і всі творчі особистості, люди-п'ятірки піддаються сумнівам, що може призвести до втрати сенсу життя та різних нещасть. Тому вкрай важливо утихомирити свою емоційність і нестриманість, навчитися чути як себе, а й інших.

Планета

Ксенії заохочують планети Сатурн і Юпітер.
✔ Сатурн
В астрології Сатурн вважався досить похмурою планетою, що негативно впливає на долю людини, тоді як наявність у цієї планети кільця розцінювалося не лише як дотримання законів та канонів, а й як життя із заборонами та обмеженнями. Сьогодні акценти дещо змістилися, внаслідок чого Сатурн став символізувати правосуддя, зрілість та мудрість. Особливо Сатурн заступається людям у віці (недарма в міфології Сатурн являв собою старця – зберігача часу).
Переваги:
✦ стабільність;
✦ витривалість;
✦ обов'язковість;
✦ справедливість;
✦ практичність;
✦ чесність;
✦ владність;
✦ терпіння;
✦ самодисципліна;
✦ наполегливість;
✦ сталість.
Недоліки:
✦ надмірна сприйнятливість;
✦ суворість;
✦ різкість;
✦ жорсткість;
✦ суворість;
✦ користолюбство;
✦ розважливість;
✦ мстивість.
Люди Сатурна чудово почуваються у ролі начальників, посадових осіб, правоохоронців, суддів.

✔ Юпітер
Юпітер (або Зевс) – це верховний бог, тому цілком закономірно, що люди, яким допомагає ця планета, щасливі та успішні, вони з оптимізмом дивляться у майбутнє, яке за правильного розподілу сил буде матеріально благополучним.
Люди Юпітера мають унікальну здатність залучати до себе щастя.
Переваги:
✦ мудрість;
✦ справедливість;
✦ чесність;
✦ ерудованість;
✦ доброзичливість;
✦ комунікабельність;
✦ щирість;
✦ принциповість;
✦ щедрість.
Недоліки:
✦ марнославство;
✦ зарозумілість;
✦ самовпевненість;
✦ розпещеність;
✦ необов'язковість;
✦ марнотратство;
✦ ліньки.
Люди Юпітера будуть чудовими вчителями та дослідниками, юристами та філософами, священиками та лікарями, вченими, акторами та політиками.

Стихія

Стихією Ксенії є Повітря.
✔ Стихія Повітря
Люди стихії Повітря товариські та допитливі, вони швидко (хоча часто і ненадовго) схоплюють інформацію, яку завдяки своєму інтелекту чудово синтезують та застосовують у житті. Жаль тільки, що не завжди фізичних сил їм вистачає для здійснення всіх задуманих планів.
Переваги:
✦ відходливість;
✦ ерудованість;
✦ контактність;
✦ кмітливість;
✦ веселість;
✦ розважливість;
✦ жвавість;
✦ об'єктивність;
✦ волелюбність;
✦ пристосовність.
Недоліки:
✦ непостійність;
✦ вітряність;
✦ холодність;
✦ розважливість;
✦ самовпевненість;
✦ різкість;
✦ впертість;
✦ двоособистість;
✦ норовливість.
Людей стихії Повітря інтуїтивно тягне на відкриті вітряні місцевості поля, луки, сади. Як і люди Вогню, вони віддають перевагу сільському життю. Якщо говорити про роботу, то і тут вони віддають перевагу відкритому повітрі замкнутому простору. Імена стихії Повітря поєднуються з вогненними представниками, тоді як іменами своєї стихії можлива міцна дружба чи надійне ділове партнерство.

Тварина-символ

Тотемна тварина Ксенії – кролик.
✔ Кролик
Сутність та архетипова енергія кролика, як тотемної тварини, парадоксальні та суперечливі – з одного боку кролик уособлює собою хитрість, боязкість, боягузливість, але водночас плодючість і хтивість. А ось для християн кролик – це не лише символ хтивості, а й швидкоплинності життя. У Китаї кролик символізує довголіття, божественне начало, щасливий випадок, чесноту та процвітання, тоді як буддисти сприймають цю тварину як символ самопожертви.

Зодіак

Найщасливіший знак зодіаку для Ксенії – Водолій.
✔ Ксенія-Водолій
Успішна, талановита, цікава у спілкуванні. Іноді може сказати зайвого, провокуючи тим самим сварки та конфлікти. Любить проводити час на самоті, лестощі та плітки її не цікавлять. Навколо багато шанувальників, але щасливі стосунки збудувати не виходить.

Рослина

Сприятливими рослинами для Ксенії є безсмертник та кипарис.
✔ Безсмертник
Ця рослина вважається символом здоров'я та довголіття, скромності та елегантності. Крім того, ця непримітна квіточка уособлює собою енергійність і цілеспрямованість.

✔ Кипарис
Це дерево – символ смерті та жалоби, смутку та скорботи, а все з тієї простої причини, що його застосовували при бальзамуванні тіл померлих та при виготовленні трун. Жителі Азії та мусульманських країн асоціюють кипарис із довголіттям та безсмертям, тоді як греки – з відродженням та життям після смерті. У Китаї це дерево шанується як оберіг від нещасть.

Метал

Металами, що заступають Ксенії, є олово та електрум.
✔ Олово
Це символ гнучкості, м'якості та вміння підлаштуватися під будь-яку ситуацію. Люди, яким сприяє цей метал, вміють знаходити компроміси та уникати сварок.

✔ Електрум
Цей досить рідкісний метал символізує унікальність, досконалість, процвітання, добробут, владу, чистоту, щирість та мудрість. Але перелічені вище блага зможуть отримати лише гідні люди, тоді як власникам поганих помислів електрум принесе лише нещастя та руйнування.

Сприятливий день

Субота

Несприятливий день

Понеділок

Пора року

Зима

Важливі роки життя

✦ 15 років;
✦ 23 роки;
✦ 30 років;
✦ 48 років;
✦ 65 років;
✦ 73 роки.

Зимова Ксенія – це м'яка, приваблива, влюблива і неймовірно жіночна жінка, яка через свою слабохарактерність часто потрапляє під чужий вплив. Основа шлюбу для неї – це любов та довіра, а не фізичне тяжіння та пристрасть. Зимова Ксенія розумна і мудра, тому в її сім'ї немає місця ревнощів, докорів та сварок.

Весняна Ксенія – авантюристка, яка любить ризикувати. Вона амбітна і самолюбна, а тому часто досягає в житті того, чого хоче. А хоче вона цікаву та високооплачувану роботу та ідеальну родину. Але її обранцеві доведеться добряче попрацювати, щоб забезпечити своїй коханій не лише гідний, а й цікавий спосіб життя.

Літня Ксенія відрізняється нетерпимістю до чужих вад. Вона владна, вимоглива, прямолінійна та строга, причому як до своїх колег та підлеглих, так і до своїх домочадців. При цьому літня Ксенія дуже справедлива та об'єктивна, незлопамятна та чуйна.

Осіння Ксенія – ідеальна дружина та мати, яка більшу частину свого часу приділяє створенню затишку в будинку та вихованню дітей. Її не можна назвати товариською та відкритою, навпаки, вона вважає за краще жити у своєму невеликому, але спокійному світі, в якому панує атмосфера тепла, довіри та взаєморозуміння.

Мирного неба, моя Україно💙💛
Пишіть у особисті повідомлення dolina_magii
Працюю дистанційно
Daryaved

Немає коментарів:

Дописати коментар

Обереги, амулети, талісмани: як вибрати та зарядити

З давніх-давен люди вдавалися до створення різних магічних артефактів, щоб убезпечити себе або залучити потрібні енергії та блага. Як правил...