Translate

суботу, 11 лютого 2023 р.

Таємниця імені Роман

Ім'я Роман з латинської перекладається як «римлянин», а з давньогрецької як «міцний» і «сильний». У романській традиції найпопулярніше сьогодні ім'я Роман означає жителя Риму, тобто римлянина, оскільки один із засновників Вічного міста носив ім'я Ромул. Греки по-своєму тлумачили значення імені: так, Романами греки іменували сильних, сміливих та стійких синів колись великої та непереможної Римської імперії. Однак після прийняття римським імператором Костянтином християнства, ім'я Роман, що має язичницьке коріння, стало вживатися у святцях.

Роман – це об'єктивна, комунікабельна, але при цьому вразлива, уразлива і запальна людина, самовпевненість якої часто стає причиною того, що вона притягує до себе неприємності. Він є обов'язковим і відповідальним, але не завжди доводить справу до кінця.

Роман святкує іменини:

Січень: 18 число.
Лютий: 11 та 16 числа.
Березень: 2, 12 та 29 числа.
Травень: 5 та 15 числа.
Червень: 1 та 13 числа.
Серпень: 1, 6, 11, 15 та 23 числа.
Вересень: 24 число.
Жовтень: 8 та 14 числа.
Листопад: 13 число.
Грудень: 1 та 10 числа.

Маленького Романа не можна назвати терплячою і посидючою дитиною, хоча він і намагається щосили бути слухняним. А вся справа в його невгамовній енергії та природній допитливості, яка раз у раз залучає хлопчика до цікавих авантюр. До того ж йому важко зосередити свою увагу на одній справі, адже навколо відбувається стільки багато цікавих подій. У такій ситуації дуже важливо, щоб батьки правильно організували режим дня Романа, коли він буде зайнятий не лише іграми, а й корисними справами.Вже в дитинстві в характері Роми простежуються такі риси як впертість, зухвалість і гордість, у чому винна надмірна опіка та любов мами та бабусь. При цьому зламати його опір за допомогою фізичної сили не вийде, а ось словом цілком можна пом'якшити прояв самовпевненості хлопчика. Рома  справжній фантазер, який цілком може вдатися до обману, щоб уникнути виконання поставлених перед ним завдань.

Юний Роман ризикує залишитися тим самим слухняним, балакучим, промовистим, спокійним дитиною. Єдине, чим додатково нагородить значення імені Роман, це старанність, обов'язковість, відповідальність та старанність. У нього величезні шанси на успішне закінчення школи, у навчанні він може досягати успіху настільки, що вчителі просто не зможуть не пишатися ним, але є й одне «але». Справа в тому, що Роман підліток дуже підвладний впливу ззовні  тобто, будь-хто зможе впливати на нього, як позитивно, так і негативно. Спокусити його пустощами і авантюрами легше простого  він може будь-якої миті під впливом негативних факторів і людей змінитися докорінно, і як кажуть, покотитися похилою. Батькам варто приділити цьому моменту особливу увагу, зберегти його, бо інакше до добра це не приведе. Красномовність, мрійливість, романтичність, ввічливість, уважність, дбайливість – ось ті якості, якими на тлі інших дітей хлопчик на ім'я Роман, і за їх допомогою, до речі, він вибудовуватиме цілком активне особисте життя.

Дорослий Роман мало чим нагадує імпульсивного Рому-підлітка.Навпаки, подорослішавши, власник цього імені стає витриманим, серйозним, спокійним і врівноваженим (він розуміє, що в житті важлива стабільність). Але все ж таки вміння заволодіти увагою співрозмовника у Романа не відібрати, тільки тепер він уміє ще й майстерно маніпулювати оточуючими, які часто про це навіть не підозрюють (а ось нав'язати свою думку Ромі навряд чи вдасться). Романа можна сміливо назвати амбітною, цілеспрямованою, але при цьому пихатою і навіть егоїстичною людиною, яка за маскою доброзичливості та привітністю приховує вразливу душу. Але варто лише роздратувати або образити Рому, і він перетвориться на жорстку і мстиву людину. Серед негативних якостей Романа на особливу увагу заслуговує відсутність посидючості і терпіння, через що він може здатися на половині шляху, відмовившись від боротьби. Однак до будь-яких життєвих негараздів він завжди ставиться з іронією та гумором.

Романа важко назвати зразковим сім'янином (навпаки, рутинне побутове життя суперечить його характеру). Але з народженням дітей він переглядає своє ставлення до сімейних цінностей і стає дбайливим батьком та господарським чоловіком, на якого можна покластися у скрутну хвилину. Дружина Романа повинна мати ангельське терпіння і забути про свої амбіції, інакше спільне життя закінчиться, не встигнувши початися. Якщо Роман хоче зберегти шлюб, доведеться зібрати волю в кулак і протистояти спокусі у вигляді жіночих чар. У сім'ї Роман – беззаперечний лідер, думка якого не обговорюється, тому його домочадцям не завжди легко вибудувати з ним дружні та довірчі стосунки, але якщо це вже вийде, то в особі Роми вони знайдуть вірного і розуміючого друга.

Сумісність імені Роман з жіночими іменами

Найкраща сумісність у чоловіка на ім’я Роман з такими жіночими іменами, як Антоніна, Анастасія, Ада, Варвара, Олена, Ліна, Марія, Маріанна і Фріда.

З Лідією, Тамілою, Ельвірою, Альбіною, Ірмою, Діаною, Лолітою, Надією та Тетяною у нього може вийти побудувати міцний і по-справжньому щасливий шлюб.

Натомість з жінками на ім’я Анжела, Антоніна, Вероніка, Вікторія, Катерина, Ірина, Кіра, Клавдія, Ліна, Регіна, Таїсія, Уляна, Елеонора, Ельза, Яна, за твердженням астрологів, немає ніякої сумісності.

Камінь-талісма

Камінням, яке оберігає Романа, є моріон, родоніт і аметист.
✔ Моріон
Моріон, який також називають «чорним кришталем» за свій темний колір, вважається жалобним каменем. Наші пращури примітили, що наші пращури носили вироби з моріоном на згадку про померлих людей. Крім того, цей камінь допомагає під час спіритичних сеансів спричинити душі померлих. Щодня носити вироби з моріоном не можна, оскільки цей камінь здатний навіяти своєму власнику негативні думки і почуття, змусивши тим самим людину так страждати.

✔ Родоніт
Цей камінь допомагає зміцнити любов, розкрити таланти, втішити в горі, очистити душу людини від поганих думок, спрямувавши її енергію в мирне русло, що творить. Також цей мінерал приносить своєму господареві славу та матеріальний добробут.

✔ Аметист
Це камінь любові та веселощів, який допомагає не тільки знайти свою другу половинку, а й надає людині мудрості, бадьорості та сили. Жителі Риму вважали, що аметист приносить успіх, усуває конфлікти, лікує нервові розлади. Цей дорогоцінний камінь допомагає відігнати погані думки, нормалізувати сон і подолати свого ворога. Аметист використовувався як засіб для любовного привороту, оскільки викликав любов до дарувальника. З цієї причини аж до ХХ століття цей камінь заборонено дарувати жінкам (особливо заміжнім).

Колір

Квітами, що сприяють Роману, вважаються жовтий, червоний, чорний та коричневий.
✔ Жовтий колір
Люди з «жовтим» ім'ям випромінюють життєву енергію, вони інтелектуальні, раціональні, вміють аналізувати, у своїй мислити можуть і логічно, і абстрактно (залежно від ситуації). Твердість їхнього характеру, практичність, рішучість та вміння виділяти основне серед другорядного допомагають їм досягти великих успіхів на економічній та науковій ниві (та й у житті такі якості обов'язково знадобляться). Жовтий колір – це символ багатства, юності та мрії, але водночас цей колір символізує заздрість та ревнощі. Загалом жовтий колір підвищує життєвий тонус, тоді як гірчичний може навівати смуток та тугу.

✔ Червоний колір
Життєстверджуючий червоний колір символізує активність та енергійність. Цей колір надає сил та рішучості. Але не слід забувати про те, що червоний – це колір любові та пристрасті, причому обидва ці стани
можуть мати як творчий, і руйнівний характер. Гнів, ревнощі і навіть ненависть також мають так звану червону ауру. Люди, чиї імена відповідають червоному кольору, відкриті і активні, але за своєю натурою вони бунтарі, тому їм часто важко влитися в новий колектив або оточення. Вони працелюбні і цілеспрямовані, тому часто домагаються багато чого в житті, але лише в тому випадку, якщо зможуть правильно розставити пріоритети, інакше реалізувати свої можливості їм не вдасться.

✔ Чорний колір
Чорний – символ важкої долі, впертості, запальності та гніву.Це колір, що символізує темряву, смерть і безпросвітність, тому на людей з «чорним» кольором імені чекає дорога важких життєвих випробувань, а також негараздів. Такі люди справедливі, добрі і чуйні, проте справедливості звикли домагатися через застосування сили, а, як відомо, зло породжує зло. Виправлення таких людей – праця невдячна, та й таке виправлення найчастіше призводить до протилежної реакції – запеклості носіїв «чорних» імен. Краще оточити їх теплом, турботою, увагою та любов'ю.

✔ Коричневий колір
Цей колір характерний для людей з важкою долею, незважаючи на те, що люди з «коричневим» ім'ям добродушні, працьовиті та чуйні. А виною всьому їхній вибуховий і неврівноважений характер, який може призвести до непоправних наслідків. Своєрідність і самолюбство часто не дозволяють їм прислухатися до раціональних порад. Люди з "коричневим" ім'ям твердо переконані у своїй правоті.

Число імені

Щасливим числом імені Роман є 1
Люди, чиїм ім'ям є одиниця, по праву вважаються відважними першовідкривачами, що мають оригінальну манеру мислення, яка допомагає їм розглянути обман там, де інші його не помітять. Такі люди не люблять, коли ними командують, але все ж таки здатні йти на компроміси і визнавати свої помилки. Основний ворог людей-одиниць – це ліньки. Творча натура людей-одиниць постійно перебуває у пошуку нової цікавої інформації, що допомагає їм завжди бути «в темі». Але свідомість своєї індивідуальності часто призводить до того, що у людей-одиниць присутні такі якості як зарозумілість, егоїзм, а також агресивність.

Планета

Планетами, що сприяють Роману, є Меркурій і Сатурн.
✔ Меркурій
Згідно з міфологією, Меркурій був посередником між богами і людьми, а тому в астрології символізує рухливість, допитливість і потяг до подорожей. Люди, яким опікується планета Меркурій, мають такі якості як спритність, спритність, енергійність. Вони легко освоюють мови, що допомагає їм знаходити з людьми спільну мову. Тому не дивно, що люди Меркурія найчастіше обирають шлях перекладача, письменника, журналіста, політика, маркетолога (загалом вони чудово почуваються у сфері спілкування та обслуговування).
Переваги:
✦ інформаційна сприйнятливість;
✦ допитливість;
✦ безстрашність;
✦ пластичність;
✦ легкість;
✦ поступливість;
✦ розважливість;
✦ товариськість.
Недоліки:
✦ брехливість;
✦ хитрість;
✦ балакучість;
✦ підступність;
✦ поверхневість;
✦ безпринципність.
Людина Меркурія любить збирати і розносити чутки та плітки, тому довіряти їй секрети – невдячна справа.

✔ Сатурн
В астрології Сатурн вважався досить похмурою планетою, що негативно впливає на долю людини, тоді як наявність у цієї планети кільця розцінювалося не лише як дотримання законів та канонів, а й як життя із заборонами та обмеженнями. Сьогодні акценти дещо змістилися, внаслідок чого Сатурн став символізувати правосуддя, зрілість та мудрість. Особливо Сатурн заступається людям у віці (недарма в міфології Сатурн являв собою старця – зберігача часу).Переваги:
✦ стабільність;
✦ витривалість;
✦ обов'язковість;
✦ справедливість;
✦ практичність;
✦ чесність;
✦ владність;
✦ терпіння;
✦ самодисципліна;
✦ наполегливість;
✦ сталість.
Недоліки:
✦ надмірна сприйнятливість;
✦ суворість;
✦ різкість;
✦ жорсткість;
✦ суворість;
✦ користолюбство;
✦ розважливість;
✦ мстивість.
Люди Сатурна чудово почуваються у ролі начальників, посадових осіб, правоохоронців, суддів.

Стихія
Стихія Романа – Вогонь.
✔ Стихія Вогню
Люди стихії Вогню дуже імпульсивні та рвучкі, тому часто роблять необдумані вчинки, які нерідко не приносять бажаних результатів, що не особливо їх засмучує. Через агресивний і лідерський характер з людьми стихії Вогню часом нелегко спілкуватися, хоч і цікаво, адже їхня кмітливість і живий розум нікого не залишать байдужими. Не доведеться нудьгувати з такими людьми і в інтимному житті, а все завдяки їх сексуальності та пристрасті натури. Люди стихії Вогню ставляться до життя як до гри, тому не бояться ризикувати, ставлячи часом на кін все, що мають. Вони жорстокі та егоїстичні, але при цьому не здатні довго злитися і мстити за заподіяне зло (вони, як вогонь, швидко спалахують і швидко гаснуть).
Переваги:
✦ креативність;
✦ активність;
✦ оптимістичність;
✦ динамічність;
✦ комунікабельність;
✦ пристрасність;
✦ щирість;
✦ ініціативність;
✦ незлопамятність;
✦ сміливість.
Недоліки:
✦ гарячість;
✦ самовпевненість;
✦ агресивність;
✦ нетерплячість;
✦ впертість;
✦ запальність;
✦ рвучкість у діях та думках.
Людям стихії Вогню рекомендується жити у просторому та прохолодному приміщенні, в якому бажано облаштувати відкритий камін із живим вогнем. А ось працювати їм краще на відкритому повітрі (робота в тісному та задушливому приміщенні не піде їм на користь, адже вогонь гасне при нестачі повітря).

Зодіак

Найбільш сприятливі знаки зодіаку для Романа – це Водолій та Телець.
✔ Роман-Телець
Енергійність і цілеспрямованість допомагають Роману-Тельцю втілювати в життя найграндіозніші плани, а таких сміливих ідей у ​​нього безліч. Звик досягати всього самотужки, не любить покладатися на інших людей. Тиск для нього неприйнятний ні на роботі, ні в сім'ї.

✔ Роман-Водолій
Волелюбний, чесний, принциповий і розумний чоловік, схильний до різкої зміни настрою. Вдумливий, проникливий та недовірливий. Розраховує у всьому лише на себе. Чи не виносить тиску, сприймає його як посягання на свободу та незалежність.

Тварина-символ

Тваринами-символами Романа є лань і метелик-вірусник.
✔ Лань
Ця швидка і граціозна тварина є символом медитації, боязкості, ніжності та водночас любовної пристрасті. Кельтські народи вважали, що лань – це божественний посланник, тому деякі частини цієї тварини (а саме шкура та лопатки) застосовувалися для виготовлення ритуального одягу. На Сході лань символізує довголіття, високий суспільний стан, владу та багатство. У той же час лань може уособлювати собою самотність та меланхолію.

✔ Метелик-парусник
Ця комаха, що спочатку є гусеницею, символізує безсмертя, відродження та здатність до душевної трансформації. Метелик-парусник уособлює собою минущий характер радості, легковажність та вітряність, нагадуючи про те, що життя – це не лише свято, а й важка робота щодо вдосконалення самого себе. У японців метелик – це символ кохання та сімейного щастя. Символічна і циклічність розвитку цієї комахи:
✦ гусениця – початок життєвого шляху;
✦ лялечка, що пережила зиму, символізує смерть;
✦ безтурботний метелик – відродження.

Рослина

Рослини, які сприяють Роману, це тополя, кипарис та фіалка.
✔ Тополь
Це дерево має двояку символіку: з одного боку, тополя – символ краси та юності, а з іншого – уособлення самотності, смутку та дівочої туги.

✔ Кипарис
Це дерево символізує скорботу, тлінність буття, горе і смерть, а точніше життя після смерті. Крім жалобної символіки, приписуються цьому дереву та інші значення. Так, китайці шанують це дерево як символ благодаті та щастя, тоді як у християнській традиції кипарис уособлює витривалість, стійкість, завзятість, доблесть та справедливість. Кипарис – це символ скромності, який уособлює людину, яка творить добро не заради визнання його заслуг та свого самолюбства.

✔ Фіалка
Ця красива квітка символізує ніжність, доброту, скромність, цнотливість, вірність та смиренність.

Метал

Найбільш сприятливий метал для Романа – золото.
✔ Золото
Цей благородний метал символізує владу, багатство, істину, розум та безсмертя. Золото перешкоджає виснаженню нервової системи та прояснює свідомість. Але є у золота й інші символічні значення, серед яких вірність, щирість і чистота почуттів, а також вічність кохання (недаремно молодята під час укладання шлюбу обмінюються саме золотими каблучками). Сімейні золоті прикраси, що передаються у спадок, накопичують потужну енергію, що передається власнику, тому подароване золото повинно мати позитивну енергетику. А ось крадене золото приносить нещастя.

Сприятливий день

Субота

Пора року

Зима

Важливі роки життя

✦ 15 років;
✦ 28 років;
✦ 33 роки;
✦ 48 років;
✦ 54 роки;
✦ 67 років.

Зимовий Роман запальний, егоцентричний та імпульсивний. Він ніколи не забуває нанесених йому або його близьким образ, тому при першому ж нагоді обов'язково покарає свого кривдника. Його жорсткий і найчастіше деспотичний характер заважає побудові гармонійної та щасливої ​​родини.

Весняний Роман має м'який характер, тому нерідко підлаштовується під ті чи інші обставини, воліючи «плисти за течією», а не боротися з неприємностями. Самозакоханість та егоїзм весняного Романа можуть відштовхувати оточуючих, що дуже його ранить.

Літній Роман – справжній веселун, балагур та душа компанії. Він любить отримувати від життя максимум задоволення, при цьому готовий заради цього багато працювати. Він легко розлучається із грошима, якщо збирається витратити їх на себе коханого. Але за легкістю літнього Романа криється дуже горда, відважна та наполеглива натура.

Осінній Роман скрупульозний, розважливий і меркантильний. Він реально дивиться на життя і не чекає допомоги ззовні (він звик домагатися виключно своєю працею і старанністю). Роман, народжений восени, має ясний розум і врівноважений характер, що допомагає йому і в сімейному житті, і на професійній ниві.

Мирного неба, моя Україна💙💛
Пишіть у особисті повідомлення dolina_magii
Працюю дистанційно
Daryaved

Немає коментарів:

Дописати коментар

Обереги, амулети, талісмани: як вибрати та зарядити

З давніх-давен люди вдавалися до створення різних магічних артефактів, щоб убезпечити себе або залучити потрібні енергії та блага. Як правил...