Translate

вівторок, 7 лютого 2023 р.

Таємниця імені Дмитро

Дмитро – це давньогрецьке ім'я, яке означає" присвячений богині Деметрі". 
Походження імені Дмитро пов'язане з давньогрецькою богинею Деметрою, яка шанувалася як богиня землеробства та родючості. В ієрархії олімпійських богів вона займала одне з найпочесніших місць. 
Ще одне значення імені – "хлібороб".
Аналоги імені Дмитро в інших мовах не сильно відрізняються від українського імені.

Дмитро – натура суб'єктивна та замкнута, тому душевних розмов він не любить, воліючи свої переживання залишати при собі.
Серед позитивних рис характеру Дмитра можна назвати такі:
✦ гострий розум;
✦ наполегливість;
✦ оптимізм;
✦ цілеспрямованість;
✦ рішучість;
✦ здатність швидко пристосовуватися до різних ситуацій.
Крім того, Діма – вірний і відданий друг, який за першим покликом прийде на допомогу.

Дмитро святкує іменини:

Січень: 4, 8, 21 та 31 числа.
Лютий: 7, 9, 11, 17, 19 та 24 числа.
Березень: 4, 22, 23, 25, 28 та 31 числа.
Квітень: 1, 23 та 26 числа.
Травень: 2, 5, 22 та 28 числа.
Червень: 1, 5, 10, 15, 16, 18 та 26 числа.
Липень: 3, 17 та 21 числа.
Серпень: 1, 14, 17, 20, 22, 25 та 30 числа.
Вересень: 8, 9, 13, 19, 22, 24, 28 та 30 числа.
Жовтень: 4, 9, 10, 15, 17, 21 та 28 числа.
Листопад: 1, 3, 8, 10, 14, 22, 25, 27, 28 та 29 числа.
Грудень: 2, 10, 14, 15 та 17 числа.

Маленький Діма часто хворіє (особливо схильний до респіраторних захворювань), через що звикає до підвищеної уваги та піклування з боку рідних. Він росте примхливою дитиною, забаганки якої повинні неухильно виконуватися. Коли Дмитро перестає часто хворіти, то стає спокійнішим, поступливішим і посидючішим, тоді як примхливість його трансформується в таку якість як упертість. Ровесники люблять Діму за сміливість, доброту і чуйність, заплющуючи при цьому очі на його мовчазність та нерозсудливість, якими він намагається компенсувати відсутність підвищеної уваги до себе з боку дорослих. Дмитро ні себе не дасть у образу, ні своїх друзів, тому бійки для нього – справа повсякденна. Самостійний Діма може добре вчитися, але за умови, що його оточуватимуть однолітки, які тяжіють до знань. Справа в тому, що маленький Діма схильний до чужого впливу, тому якщо воно буде поганим, то і на долі хлопчика це позначиться вкрай негативно.

Юний Дмитро вважає за краще вести активний спосіб життя, тому рибалки, піші походи, а також відвідування різноманітних спортивних секцій у його житті займає особливе місце. Для нього дуже важливо знайти себе та реалізувати у тій сфері, де він зможе бути найкращим. Дорослішою, Діма починає виявляти більше впертості та запальності. Це призводить до того, що спілкуватися з ним важко. Він намагається стримувати свою імпульсивність, вчиться тримати під контролем емоції, слова та дії. Такий юнак не закриватиме очі на брехню, образу і несправедливість. Образникам він не мстить, а просто виключає їх зі свого життя.У юності хлопець починає прагнути лідерства. Він любить відчувати дух суперництва, приятелів вибирає відповідних — сміливих, хоробрих та сильних духом. Мало хто може порозумітися з Дімою, тому справжніх друзів у юного носія такого імені мало.

Дорослий Дмитро любить комфорт та затишок, причому на їхнє створення не шкодує ні матеріальних, ні фізичних, ні моральних сил. Треба сказати, що навіть подорослішавши, Діма вкрай чутливий до поразок та невдач, що може позначитися на його психоемоційному стані. Крім того, невдачі в роботі або сімейних відносинах можуть призвести до того, що він пристраститься до алкоголю. Тому дуже важливо підтримувати Дмитра, вірити у його сили та можливості. Один із недоліків Дмитра полягає в тому, що він не вміє і не хоче йти до своєї мети повільною, але впевненою ходою. Він отримує насолоду від роботи і життя тоді, коли вирішує проблеми або поставлені перед ним завдання одним потужним ударом, що дозволяє задовольнити його его. Чарівність, сміливість та жорсткість Дмитра приваблюють представниць слабкої статі, які відчувають у ньому сильного та безстрашного захисника, опору та міцне плече. Манить і його темперамент, який згодом може стати непереборною перешкодою при побудові сімейного життя. Практичність, комунікабельність та підприємливість Дмитра, підкріплена його схильністю до ризику та авантюр, при правильній реалізації можуть привести його на вершину кар'єрних сходів. Проте часто Дмитро не використовує всіх своїх можливостей. Крім того, для Дмитра властиво спочатку діяти, а лише потім думати.

Сумісність імені Дмитро

Дмитро має високу сумісність в коханні та шлюбі з жінками на ім'я Валерія, Марина, Катерина, Анна, Руслана, Олександра, Антоніна, Алла. Яскраві романтичні стосунки, але проблемне сімейне життя у Дмитра буде з Вікторією, Євгенією, Наталією, Аліною, Ольгою. Низька сумісність Дмитра з іменами Валентина, Галина, Владислава, Роза, Надія, Тетяна, Христина.

Камінь-талісман

Дмитру принесуть успіх такі каміння як опал (чорний або вогненний) і лазурит.
✔ Опал
Цей дорогоцінний камінь, якому приписуються магічні властивості, є символом дружби та надії. Однак на Сході чорний опал вважається каменем, що приносить щастя і оберігає від інфекційних та очних хвороб, нервових розладів.

✔ Лазурит
Це дорогоцінний камінь, що втілює божественне розташування, успіх, удачу, благополуччя, владу та любов. Саме лазурит сприяє успішному втіленню задуманих планів, очищує ауру від негативного впливу, зміцнює дружбу та продовжує пристрасть у стосунках. Лазурит допоможе прогнати геть тривожні думки, погані спогади та страхи.

Колір

Кольори, які сприяють Дмитру, це червоний, синій та помаранчевий.
✔ Червоний колір
Життєстверджуючий червоний колір символізує активність та енергійність. Цей колір надає сил та рішучості. Але не слід забувати про те, що червоний – це колір любові та пристрасті, причому обидва ці стани можуть мати як творчий, так і руйнівний характер. Гнів, ревнощі і навіть ненависть також мають так звану червону ауру. Люди, чиї імена відповідають червоному кольору, відкриті і активні, але за своєю натурою вони бунтарі, тому їм часто важко влитися в новий колектив або оточення. Вони працелюбні і цілеспрямовані, тому часто домагаються багато чого в житті, але лише в тому випадку, якщо зможуть правильно розставити пріоритети, інакше реалізувати свої можливості їм не вдасться.

✔ Синій колір
Синій – символ спокою, мудрості та творення, тому люди з «синіми» іменами наділені такими якостями як відданість, вірність, терплячість, добродушність. Але не чекайте, що вони відкрито виявлятимуть свої почуття, адже для цього треба заслужити їхню довіру, а це завдання не з легких, адже вони вкрай недовірливі. Суворість, принциповість і вимогливість таких людей часто відлякує, заважаючи їм влаштувати сімейне життя. Загалом люди з «синім» ім'ям стабільні, ґрунтовні та практичні.

✔ Помаранчевий колір
Цей колір радості, тепла та активності символізує творчу активність, шляхетність помислів та впевненість. Люди з «помаранчевим» ім'ям не тільки відповідальні та рішучі, а й позитивні – для них не існує чорних фарб, адже вони твердо впевнені, що життя можна зробити веселкою. Емоційність іноді заважає їм приймати виважені рішення, що може негативно відбиватися і на роботі, і в сімейному житті. Але людям з «помаранчевим» ім'ям часто прощають помилки за їхню веселу вдачу, життєлюбність і позитивізм.

Число імені

Щасливим числом для Дмитра є 7
Люди-сімки - це максималісти, у яких все і завжди має бути ідеальним. Для них існує їхня думка і неправильна, що часто відлякує людей. Незважаючи на те, що люди-сімки в компанії почуваються лідерами і не проти блиснути розумом і кмітливістю, вони не люблять галасливих компаній, віддаючи перевагу самотності. Одна з відмінних рис людини-сімки – вміння зберігати таємниці. А ось у особистих відносинах число імені 7 обіцяє непостійність, причина якого полягає в небажанні залежати від будь-кого. Довговічний союз можливий із людиною-загадкою.

Планета

Планети, які сприяють носіям імені Дмитро, це Плутон і Сатурн.
✔ Плутон
Плутон (в давньоримській міфології так звали володаря підземного царства) символізує руйнування і переродження, кінець і початок, тому в людях, яким опікується дана планета, нерідко поєднуються такі риси характеру як влада, що іноді межує з жорстокістю, і вміння співпереживати, вплив.
Переваги:
✦ напористість;
✦ ентузіазм;
✦ духовність;
✦ милосердя;
✦ ідеалізм.
Недоліки:
✦ жорстокість;
✦ непрактичність;
✦ безпринципність;
✦ меланхолійність.
Плутон сприяє розкриттю тонких матерій, тому ця планета допомагає музикантам, художникам, акторам, дипломатам.

✔ Сатурн
В астрології Сатурн вважався досить похмурою планетою, що негативно впливає на долю людини, тоді як наявність у цієї планети кільця розцінювалося не лише як дотримання законів та канонів, а й як життя із заборонами та обмеженнями. Сьогодні акценти дещо змістилися, внаслідок чого Сатурн став символізувати правосуддя, зрілість та мудрість. Особливо Сатурн заступається людям у віці (недарма в міфології Сатурн являв собою старця – зберігача часу).
Переваги:
✦ стабільність;
✦ витривалість;
✦ обов'язковість;
✦ справедливість;
✦ практичність;
✦ чесність;
✦ владність;
✦ терпіння;
✦ самодисципліна;
✦ наполегливість;
✦ сталість.
Недоліки:
✦ надмірна сприйнятливість;
✦ суворість;
✦ різкість;
✦ жорсткість;
✦ суворість;
✦ користолюбство;
✦ розважливість;
✦ мстивість.
Люди Сатурна чудово почуваються у ролі начальників, посадових осіб, правоохоронців, суддів.

Стихія

Стихією, яка сприяє Дмитру, є Земля.
✔ Стихія Землі
Представники цієї стихії – це практичні люди, які думають передусім про реальні нагальні проблеми. Вони за натурою скептики, прагматики та реалісти, тож очікувати від них романтичних вчинків не слід. Факти та дії – ось те, у що вони беззастережно вірять, а розхожі розмови та просторові висновки їх не цікавлять.
Переваги:
✦ послідовність;
✦ чесність;
✦ працьовитість;
✦ практичність;
✦ завзятість;
✦ вірність;
✦ надійність;
✦ відданість;
✦ активність;
✦ незалежність;
✦ сталість;
✦ ґрунтовність.
Недоліки:
✦ скнарість;
✦ черствість;
✦ впертість;
✦ гордість;
✦ відсутність уяви;
✦ песимістичність;
✦ жорстокість;
✦ замкнутість;
✦ холодність;
✦ повільність;
✦ стриманість.
Людей стихії Землі вабить життя далеко від міської метушні. Вони вважають за краще працювати на землі, яка щедро дякує їм за працьовитість своїми дарами. Люди Землі добре почуваються в тому випадку, якщо їхня робота стабільна і спокійна. Імена стихії Землі добре поєднуються з іменами зі своєї стихії чи стихії Води.

Тварина – символ

Символами Дмитра є тигр та морж.
✔ Тигр
Це символ енергії, сили, потужності, успіху та швидкості. Тигр безстрашний і справедливий, він нападає стрімко і не шкодує своїх ворогів. У Європі тигр уособлює як силу, а й кровожерливість, тоді як Далекому Сході – шляхетність, успіх і щастя. Тигр в Азії та Індії може символізувати протилежні початки: агресію та захист, життя та смерть, зло та добро.
✔ Морж
Морж є символом вченості та розуміння таїнства буття. Це ссавець уособлює пошук самого себе та свого місця в житті.

Зодіак

Найбільш щасливі Дмитра, народжені під знаком Скорпіона.
✔ Дмитро-Скорпіон
Похмурий і чарівний, але вкрай владний чоловік, який має непохитну силу волі. Діма-Скорпіон - чудовий психолог, ввести його в оману шляхом обману практично неможливо. Щирий і прямий, він не переносить брехні та підлості. У романтичних відносинах цінує взаємодовіру та розуміння.

Рослина

Рослинами, які приносять удачу Дмитру, є в'яз, горобина та хризантема.
✔ В'яз
У християнській традиції це дерево символізує гідність, силу та опору (в'яз часто ототожнюють зі Святим Письмом, яке для віруючих є тим надійним фундаментом, на якому будується праведне життя). Це символ стриманості, скромності, невибагливості та щедрості.

✔ Горобина
З часів Стародавньої Русі горобина вважається уособленням жіночого початку, скромності та непорочної краси. Саме це дерево опікувалося нареченим, захищало їх нову родину від бідності, сварок і пристріту.

✔ Хризантема
Ця красива квітка в Італії символізує любов і смуток, тоді як на Сході довголіття, щастя, вірність. У Китаї хризантема – це уособлення гідності, честі, величі, влади та високого становища у суспільстві (одяг із зображенням цієї рослини дозволялося носити виключно членам імператорської сім'ї).

Метал

Металом, що заступається Дмитру, вважається срібло.
✔ Срібло
Цей метал уособлює душевну чистоту, невинність, а також надію та життєву мудрість. Часто срібло асоціюється з жіночим початком, уособлюючи невинність, чистоту, сердечність і вірність. Крім того, срібло здавна цінувалося як метал, що захищає від злих духів та демонів.

Сприятливий день

Вівторок

Пора року

Осінь

Важливі роки життя

✦ 25 років;
✦ 27 років;
✦ 38 років;
✦ 52 роки.

Зимовий Дмитро неймовірно амбітна людина. Він має якості справжнього бійця, тому не варто дивуватися, що такий чоловік прагне бути лідером як на робочому місці, так і з коханою жінкою.

Весняний Дмитро відрізняється впертістю та непередбачуваністю. Цей чоловік постійно шукає щось нове, чого він не знає чи пробував. Водночас він не забуває приділити час своєму особистісному зростанню.

Літній Дмитро дуже темпераментний чоловік, причому контролювати свою емоційність він не вміє. Це заважає побудові успішної кар'єри та гармонійних відносин. Самозакохана і ревнива людина.

Осінній Дмитро – втілення розсудливості. Він уміє заробляти гроші та відкладати їх на необхідні покупки. Одночасно з цим такого чоловіка не можна віднести до скупердяй, адже він здатний з вражаючою легкістю витратити все, що заробив і нагромадив.

Мирного неба, моя Україна💙💛
Пишіть у особисті повідомлення dolina_magii
Працюю дистанційно
Daryaved

Немає коментарів:

Дописати коментар

Обереги, амулети, талісмани: як вибрати та зарядити

З давніх-давен люди вдавалися до створення різних магічних артефактів, щоб убезпечити себе або залучити потрібні енергії та блага. Як правил...