Translate

четвер, 5 січня 2023 р.

Народні ворожіння в Хрещенський Святвечір

Багато хто вже ворожив на Різдво, тепер можна також погадати в Хрещенський Святвечір – остання ніч для проведення святкових ворожінь. Дівчата використовували цей час, щоб напевно дізнатися все про своє майбутнє, звужене-ряджене, сімейне життя, здоров'я та достаток. У Хрещенський Святвечір користувалися тими ж способами ворожіння, за допомогою яких зазвичай ворожать на Різдво.

🔮Ворожіння «Хто заміж вийде?»

Щоб дізнатися, кому судилося цього року вийти заміж дівчата збиралися в будинку. Незаміжні сідали у коло посередині кімнати. Заміжня жінка знімала з пальця обручку, прив'язувала до нього вовняну нитку і починала повільно обходити присутніх. Підходячи до кожної дівчини, називаючи її ім'я.
✦ Якщо кільце після цього починало крутитися, то цього року дівчина заміж піде.

🔮Ворожіння на кільцях

Дівчата приносять з собою кільце, всі вони мають бути різні: мідний, срібний, золотий і з каменем. Кільця складають у ємність із зерном або крупою і ретельно перемішують. Потім по черзі кожна з дівчат бере жменю зерна. Якщо їй трапиться обручка, по ній судили про майбутнє:
✦ мідне кільце – чоловік буде з бідної сім'ї,
✦ срібне колечко – із сім'ї середнього достатку,
✦ кільце з каменем – чоловік буде людиною з вищого стану,
✦ золоте кільце – чоловік буде людиною багатою та відомою.
✦ якщо ж дівчині траплялося кільце, яке вона принесла або яке припало їй до душі, це добрий знак – здійснення задуманого.

🔮Ворожіння перед сном

Дівчата перед сном зачісувалися чистим гребенем, обв'язаним стрічкою. Потім його клали під подушку зі словами:
Хто мене причесатиме?
Уві сні мав суджений з'явитися.

🔮Ворожіння по гребінцю

У ніч напередодні Хрещення візьміть нову дерев'яну гребінець, тричі проведіть їй по волоссю і зі словами:
"Наречений-ряджений, прийди до мене вбраний"
Після промови покладіть його під подушку.
Вважається, що після цього хрещенського ворожіння на нареченого обов'язково насниться той, хто стане вашим чоловіком. Тільки пам'ятайте, що не варто при цьому думати про якогось конкретного чоловіка, інакше сон буде ніби визначений і не нестиме в собі корисну інформацію.

🔮Ворожіння на майбутнє

Береться таз із водою ставлять на стіл. На паперових смужках однакового розміру пишуть події (подорож, весілля, поповнення в сімействі тощо) і розкладають навколо тазу на однаковій відстані. У половину шкаралупи горіха поміщають невелику свічку та запалюють, опускаючи до середини таза. Далі потрібно почекати, коли шкаралупа наблизиться до якогось краю і прочитати подію, біля якої вона виявиться – то й здійсниться.

🔮Ворожіння за обрядовим печивом

Хазяйки пекли особливе печиво у вигляді хреста, позначаючи деякі першою літерою імені одного з членів сім'ї. Після того, як вони були готові, дивилися, як виглядало печиво:
✦ якщо було тріснуте, то на людину, ініціали якої стояли на ній, чекають випробування і складності,
✦ рівне і красиве  прекрасне майбутнє,
✦ поламалося навпіл – проблеми зі здоров'ям,
✦ сильно запеклося  прибуток.

🔮Ворожіння на першого зустрічного

Дівчата виходили гадати за ворота на першого зустрічного:
✦ зустріти молодого хлопця – до заміжжя;
✦ старого  до неприємностей.

🔮Ворожіння в Хрещенський Святвечір по сну

Лягаючи спати, потрібно про себе загадати бажання і поставити запитання, чи здійсниться задумане чи ні. Важливо, на який день тижня випадає Водохреща.
✦ Якщо на чоловічий (понеділок, вівторок, четвер), то позитивну відповідь на загадане обіцяє чоловік, що приснився, а негативний – жінка.
✦ Якщо Водохреща припадає на жіночий день (середа, п'ятниця та субота), відповідно, результати ворожіння будуть зворотні: побачена уві сні представниця прекрасної статі обіцяє сприятливий результат задуманого, а сильного – невдачу.
✦ Якщо випала недільна ніч – все буде чудово, а задумане здійсниться у будь-якому випадку.

🔮Ворожіння за кількістю перехожих

Потрібно подивитися на небо та запитати, що обіцяє майбутнє. Потім виглянути на вулицю і підрахувати перехожих, що проходять повз вікно.
✦ Якщо один – очікуються зміни у житті, проте не найкращі. Зараз не найкращий час для одкровень, навіть із друзями відкритість може послужити погану службу.
✦ Якщо двоє – попереду чекає романтичне знайомство, зустріч із минулим коханням та відновлення колишніх почуттів, службовий роман чи любовну пригоду.
✦ Якщо троє – постійно будете із сім'єю. Можливо, очікується поповнення в сімействі або приїзд родичів, який кардинально змінить життя на краще.
✦ Якщо четверо – хвороби і туга стануть постійними супутниками, проте все може змінитися на краще, якщо не зациклюватиметеся на своїх проблемах. Пам'ятайте, що позитивне мислення може все.
✦ Якщо п'ятеро – біла смуга у житті: кар'єрне зростання, досягнення поставлених цілей, нові знайомства, шлюб та багато іншого. А також є можливість переїзду в іншу країну.
✦ Якщо шестеро – чудовий період у професійному плані – підвищення по службі, висока заробітна плата та реалізація планів на майбутнє.
✦ Якщо сім – попереду чекає подорож, можливо, вона буде пов'язана з роботою, але навіть під час відрядження ви зможете налагодити своє особисте життя. Є велика ймовірність, що у дорозі ви зустрінете свою долю.
✦ Якщо вісім  фінансове становище стабільне, але це може тривати недовго, якщо ви не перестанете відчувати долю і лізти в різні афери.
✦ Якщо дев'ять і більше – має бути період роздумів та висновків. Ви зможете багато зрозуміти і досягти, якщо перестанете постійно крутитися як у білка в колесі і кудись поспішати.

🔮Ворожіння на туфельці на любов і долю

За допомогою цього простого гадання можна дізнатися про своє майбутнє. Для цього необхідно ввечері в Хрещенський Святвечір викинути у вікно свій туфель. Потім вийти і подивитися, як він упав:
✦ Якщо черевичок став на підошву, а шкарпетка дивиться на ваше вікно, то зустріти справжнє кохання цього року вам не вдасться.
✦ Якщо туфелька лягла підошвою вгору, то це обіцяє швидкоплинний роман у найближчому майбутньому.
✦ Якщо туфелька лягла на бік, то це знак того, що у вас буде багато шанувальників, проте серйозних стосунків не буде.
✦ Якщо ж туфелька встала на підошву, але відвернулась від вашого вікна, це означає, що в наступному році ваше особисте життя складеться найкращим чином, можливо, навіть ви вийдете заміж.

🔮Ворожіння в Хрещенський Святвечір по коту

Дівчата ворожили за кольором котів свого майбутнього чоловіка. Вони виходили надвір і виглядали котів. Якого першого побачать, такий і суджений буде.
✦ Білий – чистої та відкритої душі.
✦ Чорний – хитрий.
✦ Рудий – тямущий.
✦ Димчастий – спокійний.
✦ Коричневий – лагідний.
✦ У смужку – метушливий.
✦ Сіамський  улесливий.
Якщо ж траплявся кіт різного забарвлення, то гадали по тому кольору вовни, який переважав.

🔮Ворожіння в Хрещенський Святвечір на кохання хлопця по сірниках

Брали коробку сірників і питали, чи любить хлопець. Потім висипали їх у коробку, перемішували і брали, скільки візьметься (головне – спеціально не брати бажану кількість). Підраховували кількість взятих сірників:
✦ якщо парне – любить,
✦ непарне – ні.

🔮Ворожіння на нареченого по яблуку

Дівчині необхідно взяти кількість яблук, що відповідає кількості її шанувальників. Їх треба позначити, вирізавши кожному з обох сторін ініціали однієї з них. Яблука потрібно скласти в посуд та вимкнути світло. Перемішати яблука і відкушувати по шматочку від кожного, вибираючи найсмачніше. Яке припало до смаку – відразу подивитися ініціали.

Чарівного ворожіння
Вам потрібна магічна допомога?
Консультація+діагностика негативу.
Пишіть у особисті повідомлення dolina_magii
Працюю дистанційно
Daryaved

Немає коментарів:

Дописати коментар

Обереги, амулети, талісмани: як вибрати та зарядити

З давніх-давен люди вдавалися до створення різних магічних артефактів, щоб убезпечити себе або залучити потрібні енергії та блага. Як правил...