Translate

пʼятницю, 31 березня 2023 р.

Таємниця імені Наталія

Ім'я Наталя має дуже давнє походження і сильну енергетику. Українські батьки нерідко вибирають таке ім'я для новонароджених дівчаток.
Якщо Ви бажаєте дізнатися, що означає це ім'я для своєї власниці, і які чоловіки не сумісні з Наталею, ласкаво просимо на сторінки блогу Dolina Magii

Ім'я Наталя є жіночою формою старовинного та досить рідкісного чоловічого імені Наталій, яке походить від латинського «Наталіс» («рідний»). Крім того, в латинській мові є поняття "Natalis Domini", яке перекладається як "свята різдва", "Різдво" або "день народження". Згідно з іншою версією, ім'я Наталя має єврейське коріння (походить від чоловічого імені Натан, яке перекладається як «дарований»).

Наталія – ​​це дуже романтична і жіночна натура, кохання для неї завжди відіграє дуже важливу роль, тому ця жінка не схильна до короткочасних романів чи флірту. Вона дуже відповідально підходить до питання пошуку другої половинки, бажаючи створити серйозні та міцні стосунки. Однак разом з тим вона дуже пристрасна особистість, тому сильні почуття можуть на деякий час засліпити її, а пізніше вона швидше за все зазнає моторошного розчарування, усвідомивши, що обрала не того чоловіка. Поруч із собою вона бажає бачити сильної, турботливої ​​і надійної молодої людини, здатної просто забезпечити її всім необхідним.

Наталія святкує іменини:

Січень: 11 число.
Березень: 22 та 31 числа.
Вересень: 8 та 14 числа.

Маленька Наталя – життєрадісна та активна дитина, яка любить фантазувати та залучати до своїх фантазії своїх друзів. Грати з нею завжди цікаво та захоплююче. Але все ж таки володарка цього імені не настільки легковажна і безтурботна, як може здатися на перший погляд. Це серйозна дитина, яка до багатьох питань навіть у дитинстві відповідає. Навчання дається Наталці легко, тому часто це хорошистка або відмінниця, яка бере активну участь у житті класу і школи. Похвала та визнання надають їй сил для нових звершень. Завдяки аналітичному складу розуму та здатності мислити аналітично вона рідко вплутується у різні неприємності. А ось чого не любить маленька Наталка  так це змін, з приходом яких її світ уже не буде таким, яким вона створила його у своїх фантазіях. Батьки завжди можуть покластися на самостійну та слухняну Наталю. Головне – мотивувати дівчинку похвалою, тоді як критику вона сприймає вкрай негативно (може навіть замкнутися у собі).

Юна Наталя прямолінійна та справедлива, через що часто потрапляє у неприємні історії. Водночас вона завжди прийде на допомогу слабким та скривдженим. Ця добродушна, скромна, чуйна, але при цьому рішуча та діяльна дівчина не боїться труднощів, які лише загартовують її і так сильний характер. За своєю натурою Наталія – лідер, при цьому її рушійною силою є самолюбство, заради якого вона готова працювати і вдень, і вночі, завойовуючи повагу та авторитет. Вона прагне визнання, тому в інституті намагається добре вчитися (нерідко стає старостою групи). Серед негативних якостей Наталі слід відзначити уразливість, запальність та впертість. Ця дівчина має воістину ангельське терпіння, але коли воно закінчується, Ната розвертається без зайвих слів і йде. Своїх кривдників вона не пробачить ніколи. А ось у компанії друзів вона відкрита та приваблива. Треба сказати, що Наталя прагматична і розважлива, для неї вкрай важлива матеріальна складова, тому кожну свою дію вона продумує до найменших подробиць.

Доросла Наталя так само незалежна, рішуча і самолюбна. На думку володарки цього імені вплинути дуже складно, оскільки вона звикла довіряти тільки собі. Іншим вона теж не нав'язуватиме свою точку зору, оскільки вважає, що кожен повинен відповідати за свої вчинки сам. Наталка вразлива, чарівна та приваблива. Навколишні вважають її невиправною оптимісткою, але це далеко не завжди відповідає дійсності. Справа в тому, що в житті Наталі багато труднощів і перешкод, але про них вона вважає за краще мовчати. Свій біль вона може вилити лише найближчим людям. Навіть у дорослому житті Наталка не вміє хитрувати, ловити та викручуватися. Вона звикла добиватися всього чесним шляхом, тим більше, що дволичність та інтриганство Наталя вважає справжніми вадами, з якими необхідно боротися. Наталя може пробачити багато чого, але ніколи не стане спілкуватися з людиною, яка обдурила її або зрадила.

Наталя – щира, дбайлива, уважна та вірна дружина, яка зробить усе для процвітання своєї родини. Думка Наталі завжди авторитетна (вона є негласним лідером у сім'ї, до якого прислухаються всі без винятку домочадці). Свого чоловіка вона любить, а дітей просто обожнює. Її будинок завжди відкритий для родичів та друзів, які вважають її чудовою господаркою та чудовим кулінаром. Її будинок асоціюється із затишком, гармонією та благополуччям. Чоловік любить і цінує Наталю, тож заплющує очі на її дрібні недоліки. Вона оточує свою сім'ю неймовірною турботою та увагою, але й від домочадців чекає на те саме, адже для неї вкрай важливо відчувати себе потрібною. Наталя не зганяє на своїй родині свій поганий настрій, спровокований неприємностями на роботі або розладом із сусідами. Навпаки, вона підтримує в будинку атмосферу кохання та щастя. Завдяки своїй жіночій мудрості Наталя здатна створити воістину міцну родину.

Сумісність Наталії з чоловічими іменами

Наталя має високу сумісність з наступними чоловічими іменами: Микола, Гліб, Геннадій, Святослав, Андрій, Єгор, Микита, ігор, Василь, Олександр, Олег, Кирило.

Низька любовна сумісність Наталії з чоловіками на ім'я Володимир, Антон, Ян, Адам, Степан, Владислав, Григорій, Ярослав, Денис, Юрій.

Камінь-талісман

Камені, що оберігають Наталю, це кривавик, сапфір та бірюза.
✔ Кровавик
Цей мінерал, офіційна назва якого «гематит», вважається енергетичним щитом, що захищає від будь-яких астральних негативних впливів. Це символ мудрості та хоробрості, що допомагає протистояти життєвим неприємностям. Кровавик посилює сексуальну привабливість свого власника, покращує його енергетику та сприяє зняттю стресу. Носіння кривавика дарує душевну стійкість, загартовує волю, посилює хоробрість і мужність, покращує настрій, стримує спалахи гніву, знижує схильність до мрійливості.Гематит, оправлений у срібло, надійно захищає від поганого ока та псування.
✔ Сапфір
Цей дорогоцінний камінь символізує непорочність, цноту, вірність, скромність, безкорисливість, шляхетність та спокій. Сапфір  уособлення ясності думки та духовності. Цей камінь, що допомагає набути душевної рівноваги, притягує лише позитивних людей, тим самим оберігаючи свого власника від підлості, обману, зради та зла. Сапфір – амулет, що сприяє розумінню та розкриттю себе та своїх можливостей. Крім того, цей камінь зміцнює любов і шлюбні узи. Мандрівники вважають сапфір своїм оберегом і беруть його у тривалі поїздки, оскільки вірять у те, що цей камінь надає сили та допомагає подолати втому.
✔ Бірюза
Цей камінь блакитного кольору символізує світ, удачу, здоров'я, благополуччя, духовну освіту, родючість, процвітання, мужність, любов і подружню вірність. Бірюза допомагає залучити до свого власника добрих друзів або бажану річ. Цей самоцвіт здатний примирити посварилися подружжя, тому в Росії з бірюзи виготовляли обручки, які повинні були зміцнювати шлюбний союз.

Колір імені Наталія

Щасливими для Наталії квітами є червоний, блакитний та червоний.
✔ Червоний колір
Це яскравий відтінок червоного, що знаходиться між червоним та помаранчевим кольорами. Люди з «червоним» ім'ям відрізняються неврівноваженим і непередбачуваним вдачею, тому потребують людину, яка змогла б направити їх енергію в потрібне русло. Для досягнення своїх цілей люди з яскраво-червоним ім'ям не зупиняться ні перед чим, вони з легкістю підуть на угоду зі своєю совістю і переступлять через такі поняття як чесність і відданість. Через свій запальний характер вони роблять багато помилок, але не роблять роботу над помилками.

✔ Блакитний колір
Блакитний колір у імені – символ довіри, гармонії та спокою. Але водночас цей колір спонукає до пізнання світу та освоєння нових горизонтів. Люди з ім'ям даного кольору впевнені в собі, але при цьому мають добре серце і чутливість, тому вкрай сприйнятливі до чужих нещасть. Вони довірливі та щирі, чим часто користуються оточуючі. Люди з цим кольором в імені можуть досягти багато чого, якщо зможуть підкорити емоційну сторону своєї натури раціональної, якщо на зміну безтурботності та безтурботності прийдуть обов'язковість та дисциплінованість.

✔ Червоний колір
Життєстверджуючий червоний колір символізує активність та енергійність. Цей колір надає сил та рішучості. Але не слід забувати про те, що червоний – це колір любові та пристрасті, причому обидва ці стани можуть мати як творчий, так і руйнівний характер. Гнів, ревнощі і навіть ненависть також мають так звану червону ауру.Люди, чиї імена відповідають червоному кольору, відкриті і активні, але за своєю натурою вони бунтарі, тому їм часто важко влитися в новий колектив або оточення. Вони працелюбні і цілеспрямовані, тому часто домагаються багато чого в житті, але лише в тому випадку, якщо зможуть правильно розставити пріоритети, інакше реалізувати свої можливості їм не вдасться.

Число імені

Щасливе число Наталії – 5
Люди-п'ятірки – це волелюбні особи, які не здатні всидіти на одному місці, адже їх приваблює все невідоме та незвідане. Такі люди цінують дружбу, особливо якщо друзі (а їх у них досить багато) здатні розділити їхню потяг до пригод. Розвинена уява та природна допитливість сприяють тому, що люди-п'ятірки обирають творчі професії, у яких цінується краса слова. Як і всі творчі особистості, люди-п'ятірки піддаються сумнівам, що може призвести до втрати сенсу життя та різних нещасть. Тому вкрай важливо утихомирити свою емоційність і нестриманість, навчитися чути як себе, а й інших.

Планета

Власницям імені Наталія заступаються Меркурій і Марс.
✔ Меркурій
Згідно з міфологією, Меркурій був посередником між богами і людьми, а тому в астрології символізує рухливість, допитливість і потяг до подорожей. Люди, яким опікується планета Меркурій, мають такі якості як спритність, спритність, енергійність. Вони легко освоюють мови, що допомагає їм знаходити з людьми спільну мову. Тому не дивно, що люди Меркурія найчастіше обирають шлях перекладача, письменника, журналіста, політика, маркетолога (загалом вони чудово почуваються у сфері спілкування та обслуговування).
Переваги:
✦ інформаційна сприйнятливість;
✦ допитливість;
✦ безстрашність;
✦ пластичність;
✦ легкість;
✦ поступливість;
✦ розважливість;
✦ товариськість.
Недоліки:
✦ брехливість;
✦ хитрість;
✦ балакучість;
✦ підступність;
✦ поверхневість;
✦ безпринципність.
Людина Меркурія любить збирати та розносити чутки та плітки, тому довіряти їй секрети – невдячна справа.

✔ Марс
Марс – це бог війни, тому люди, яким опікується ця планета, мають воістину сильний чоловічий характер, який часом є надмірною активністю, агресивністю, гнівом і люттю. Фізична сила, безкомпромісність і пристрасність виділяють людей Марса, але найчастіше їх характер призводить до руйнації, а чи не творенню. При цьому своїх цілей люди Марса добиватимуться незважаючи на жодні перешкоди.
Переваги:
✦ енергійність;
✦ підприємливість;
✦ наполегливість;
✦ витривалість;
✦ активність;
✦ сміливість;
✦ ініціативність;
✦ відкритість;
✦ мужність;
✦ справедливість.Недоліки:
✦ різкість;
✦ запальність;
✦ нетерплячість;
✦ імпульсивність;
✦ агресивність;
✦ дратівливість;
✦ грубість;
✦ мстивість;
✦ тиранія;
✦ жорстокість;
✦ задиристість.
Найбільш підходяща сфера для людей Марса – військова сфера.

Стихія

Стихією, що сприяє Наталі, є Вода.
✔ Стихія Води
Людям, яким опікується стихія Води, мають чудово розвинену інтуїцію, тому здатні приймати правильні рішення на певному глибинному рівні. Люди Води, що опинилися у скрутній ситуації, завжди знайдуть із неї вихід, аналогічно воді, яка здатна пробити собі дорогу навіть у камені.
Переваги:
✦ спокій;
✦ чутливість;
✦ ідеалізм;
✦ доброзичливість;
✦ терплячість;
✦ комунікабельність;
✦ креативність;
✦ артистичність;
✦ пластичність.
Недоліки:
✦ непостійність;
✦ надмірна емоційність;
✦ дратівливість;
✦ ліньки;
✦ ревнощі;
✦ уразливість;
✦ ранимість;
✦ вразливість;
✦ непрактичність.
Людям стихії Води бажано проживати біля води або мати акваріум у будинку. Працювати їм краще у спокійному та небагатолюдному місці. Імена стихії Води найбільше сумісні з іменами, яким опікується стихія Землі.

Тварина – символ

Для Наталії тваринами-символами є їжак та жук-плавунець.
✔ Їжак
У християнській традиції їжак – символ кмітливості, мудрості, радості, дружелюбності та беззахисності. У той же час їжак є уособленням ненажерливості, скупості та люті: він не шкодує своїх кривдників, ранячи їх гострими голками. Стародавні слов'яни стверджували, що їжак здатний проганяти нечисть.

✔ Жук-плавунець
Це двоїстий символ, який може означати одночасно настирливість і працьовитість, недовіру та привабливість, огиду та красу. Жук-плавунець уособлює впертість і наполегливість.

Зодіак

Знак зодіаку Наталії – Діва.
✔ Наталія-Діва
Діва працьовита, незалежна, дотепна та практична. Вона велика оригіналка, має почуття гармонії, має про все власну думку, завжди дотримується слова. У побуті та стосунках цінує простоту та ясність. Під маскою холодної та прискіпливої ​​дами таїться чуйне серце, здатне на глибокі почуття та переживання.

Рослина

Рослини-талісмани Наталії – це азалія та валеріана.
✔ Азалія
Це рослина, що символізує любов, дружбу, відданість, скромність, жіночність, душевну прихильність та відкритість. Азалія – символ сім'ї. Ця квітка оберігає сімейне щастя, привносить у сім'ю мир та спокій, зміцнює відносини між членами сім'ї. З іншого боку, азалія уособлює печаль, спровоковану самотністю.

✔ Валер'яна
У європейській традиції валеріана символізує лицемірство. У той же час ця рослина – символ здоров'я та довголіття.

Метал

Талісман-метал для Наталії є срібло.
✔ Срібло
Срібло символізує добробут, душевну чистоту, цнотливість, красномовство, надію та мудрість. Срібло здатне накопичувати та зберігати інформацію чи емоції свого власника, при цьому цей метал темніє від великої кількості негативних емоцій та переживань. Крім того, темний колір срібла може свідчити про наявність у людини тих чи інших захворювань.

Сприятливий день
Середа

Пора року
Літо

Важливі роки життя:
✦ 14 років;
✦ 23 роки;
✦ 32 роки;
✦ 41 рік;
✦ 50 років;
✦ 59 років;
✦ 68 років.

Зимова Наталя – володарка аналітичного гострого розуму. Вона розважлива, стримана, впевнена у собі та у своїх силах. Завдяки своєму вродженому почуттям такту ніколи не опуститься до взаємних образ. Однак зради зимова Наталя ніколи не пробачить, навпаки, затаїть образу і при вдалому випадку обов'язково помститься.

Весняна Наталія наділена тонким смаком, тому завжди виділяється серед оточуючих. Ця емоційна, артистична і дещо ексцентрична жінка має розвинену інтуїцію. Вона тонко відчуває настрій людей, тому легко знаходить із ними спільну мову. Не дивно, що Наталя, народжена навесні, має багато відданих та надійних друзів.

Літня Наталя – екзальтована особа, яка любить дивувати оточуючих своїм зовнішнім виглядом та поведінкою, що багатьма сприймається як дивацтво та блаженство. Саму Наталю мало цікавить те, що про неї думають оточуючі. Ця активна, енергійна, темпераментна та неймовірно оптимістична жінка вміє радіти життю.

Осіння Наталія практична, розважлива, амбітна та самовпевнена. Вона досягає свого, незважаючи на перешкоди, при цьому задля досягнення мети може переступити через певні моральні принципи. Для осінньої Наталі важливо, щоб її лідерські якості знайшли своє застосування, а заслуги були визнані.

Мирного неба, моя Україно💙💛
Пишіть у особисті повідомлення dolina_magii
Працюю дистанційно
Daryaved

Немає коментарів:

Дописати коментар

Обереги, амулети, талісмани: як вибрати та зарядити

З давніх-давен люди вдавалися до створення різних магічних артефактів, щоб убезпечити себе або залучити потрібні енергії та блага. Як правил...