Translate

вівторок, 11 квітня 2023 р.

Магія дерев – БЕРЕЗА

В наш час існує багато скептиків, які не вірять у магічні властивості берези. Найкращим доказом її сили стане особистий досвід. 
11 квітня наші предки святкували День берези. Вважалося, що цього дня березовий сік має особливу силу. Вірили, що потрібно прокинутися рано-вранці, піти до березового гаю і напитися соку, щоб бути здоровим і щасливим протягом всього року. Пам'ятайте, що якщо вірити цьому дереву, воно обов'язково подарує Вам силу і допомогу, і може Ви станете очевидцем особистого маленького дива.

Березу використовують для виготовлення численних магічних артефактів: огамічних паличок (ставів), чарівних паличок, літаючих мітел (відьомське помело робиться з сука ясеня і березових прутів, скріплених верболозом), магічних мітелок (використовуються в лікуванні). людей та духів).

Березові гілки (особливо весняні, щойно розпустилися) справедливо вважаються прекрасним талісманом, що відганяє печалі та хвороби, що оберігає дітей від хвороб та багатьох інших неприємностей. Гілка берези, що зросла з дубової, використовується в любовній магії. Коріння берези використовується для заподіяння шкоди, наведення псування. Тонкі гілки плакучої берези використовуються для в'язання "вузлів"  форми чарівності. На бересті пишуть чорнилом із дубових горішків та пером із крила ворона рунічні заклинання.

Береза ​​плакуча вважалася деревом особливим  її іноді називали "нав'їм деревом", тобто деревом мертвих. Її сік, нирки, кору, деревину та листя ніколи не використовували для лікарських цілей – тільки для магічних. Говорили, що це дерево має зв'язок зі світом мертвих, що його люблять русалки та потопельниці. Тому плакучу березу завжди прикрашали в русальни тиждень, щоб захиститись від проказ духів. Це дерево намагалися не ламати, щоб не спричинити гніву потойбічних сил. За старих часів до нього ходили, намагаючись заручитися допомогою предків у якійсь важливій справі або попросити захисту від біди.

Береза ​​для збереження краси та здоров'я

Існує велика кількість рецептів краси та здоров'я на основі берези. Найпростіший і найефективніший з них – березовий настій. Зірвіть кілька гілочок без допомоги ножа і поставте їх у вазу у себе вдома. Нехай березовий аромат пошириться на весь житловий простір. З цього букета візьміть пару гілок, дрібно розламайте їх, покладіть у каструлю і залийте окропом. Настій має стояти не менше трьох годин. За бажанням можна додати цедру апельсина чи лимона. Перед тим, як використовувати настій, потрібно помитись. Пропарене тіло слід протерти рушником, намоченим у цьому настої. Не забудьте про обличчя – немає нічого кориснішого та ефективнішого для краси та молодості шкіри, ніж натуральні засоби.

Береза ​​для позбавлення від негативних емоцій, втоми та стресу

Чи був складний день? Чи вас долає тривога та негативні емоції? Людям з розладами нервової системи чи у стані депресії дуже корисно поспілкуватися з березою. Вирушайте на прогулянку в березовий гай. Якщо поряд з будинком росте берізка, то спонукайте поряд з нею кілька хвилин. Доторкніться до неї, поговоріть про свої проблеми. Дерево забере усі ваші негативні емоції. Вважається, що пік активності березової енергетики припадає з 6 до 9 ранку, вона посприяє встановленню душевної гармонії, знизить негативний наслідок стресу, що ми отримуємо майже щоденно. Більш того, береза поруч з вашим будинком відгонить злі сни. І ліпше за все не просто побути з деревом, а заходитися поруч постійно, краще за все жити. Так її дія буде довга, тривала та посилена.

Береза ​​для захисту від пристріту, псування та хвороб

Берізка широко застосовувалася як оберіг від навколишнього негативу. Для цього будинки оздоблювали березовими гілками, в будинку влітку завжди стояли букети березових гілочок, а в лазнях неодмінно використовували березові віники. Ними хлесталися не тільки для тілесного очищення, а й для енергетичного. А якщо посадити берізку поряд з будинком, то вона надовго стане вашим оберегом і не дозволить злу та невдач постукати до будинку.

Березові гілки для залучення достатку, щастя та благополуччя

Раніше наші пращури встромляли березові гілочки на городі, коли наставала посівна пора, оскільки вважали, що це дерево наділяє родючістю землю. Молодят хлестали гілками берези, щоб ті жили в гармонії та злагоді. При першому вигоні худоби брали саме гілки цього дерева, хлестали тварин, щоб ті були здоровими та приносили добрий приплід.

Береза ​​відноситься до зодіакального знаку Рак. Вона транслює для нас його силу і рухливу хистку енергію Місяця. Її енергія холодна і освіжаюча, як чиста вода, і так само, як вода після купання, занурює нас у сон, що піднімає людей у ​​височінь небес. Вона надає людині підтримку його роду. Береза ​​має силу наділяти життям. Ця життєва сила породжує народження всіх речей щороку. Аспект наповнення силою та енергією забезпечує ефект очищення. Береза ​​має силу виганяти шкідливі або злісні впливи за допомогою вічної життєвої сили.

Мирного неба, моя Україно💙💛
Пишіть у особисті повідомлення dolina_magii
Працюю дистанційно
Daryaved

Немає коментарів:

Дописати коментар

Обереги, амулети, талісмани: як вибрати та зарядити

З давніх-давен люди вдавалися до створення різних магічних артефактів, щоб убезпечити себе або залучити потрібні енергії та блага. Як правил...