Translate

вівторок, 4 квітня 2023 р.

Таємниця імені Дар'я (Дарія, Дарина)

Ім'я Дар'я
, на думку лінгвістів, має кілька версій походження. Зокрема, це жіночий варіант чоловічого древньоперсидського імені Дарій. Витоки появи імені в даному випадку йдуть до часів правління великого царя з династії Ахеминидов Дарія (Дараявауша). Тому ім'я Дар’я трактують як "та, що володіє добром", "багата", іноді перекладають як "переможниця".

За іншою версією, це слов'янський варіант одного з найдавніших імен — Дарена, Дароміла — і означає «подарунок» або «обдарований». Також серед слов'ян використовувався інший варіант імені – Дар'яна.

Як зазначає Вікіпедія, якщо говорити про християнське походження імені, то витоки ведуть у Рим, а саме до Дарії Римської, яка страждала і боролася за християнську віру. Ця мучениця є покровителькою всіх жінок з цим ім'ям.

Найчастіше власниць цього імені у скороченій формі називають Дашею. Є також й інші зменшувально-пестливі варіації імені: Даша, Дашуля, Дар'юшка, Даря, Дара, Дарина, Даринка, Дашуня.

На сьогоднішній день, ім’я Дар'я отримало широке поширення не тільки в сучасній Україні, але і в Європі і Азії. Статистика показує, що за останнє десятиліття ім’я Дарина входило в 30 найпопулярніших імен.

Дар'я – життєствердне та дзвінке ім'я. Однією з основних рис характеру власниць цього імені є стійкість. Така дівчина відкрита та комунікабельна, легко сходиться з людьми, воліє вирішувати всі проблеми та розбіжності у мирній обстановці, може підлаштуватися під будь-які життєві обставини.

Дар'я святкує іменини:

Березень: 14 число.
Квітень: 1 та 4 числа.
Серпень: 17 та 18 числа.

Маленька Дашуня – улюблениця мами, яка постійно її: чи то зайва цукерка чи прибирання за донькою. Але любов до чистоти та організованості приходить до маленької Даші пізніше. Вона росте доброю і чесною дитиною. Капризує мало і не закочує істерик із приводу нових іграшок. Все, що їй потрібно, це хороша компанія, з якою можна пограти у пісочниці чи на майданчику. Також відзначається дуже ревне ставлення до появи нової дитини у сім'ї. В цілому Даша росте здоровою і психічно врівноваженою дитиною, у якої розвиваються правильні особистісні характеристики. Вироблений з дитинства характер дозволяє Дар'ї у будь-якій ситуації відстояти свої інтереси. Не виключені випадки, коли вона навіть може пустити у хід кулаки. Тим не менш, це не означає, що вона забіяка, просто Дар'я завжди домагається справедливості за будь-яку ціну і вимагає поваги до себе. У дитинстві Дар'я зовсім не терпить самотності, тому воліє перебувати у великих компаніях, де панують веселощі, ігри та шум.

Юна Дар'я, як правило, зачаровує своєю красою. Майже не користується косметикою, бо це їй не потрібно. У неї розвинений чудовий смак у одязі. У ній чудово вживаються краса і скромність, сьогодення та устремління в майбутнє. Вона добре піддається вихованню і саме від батьків переважно залежать особисті якості юної Дарії. Вона закохана, але якщо хтось захоче цим скористатися, то даремно – Дарія вміло може розпізнати недоброзичливість та лицемірство стосовно себе. У юності її мало цікавлять любовні інтриги, вона більше схильна проводити час за улюбленими заняттями чи з друзями. Даша любить вчитися, причому в неї це добре виходить, тому з раннього віку починається підготовка до майбутньої кар'єри.

Доросла Дарина набуває таких рис характеру як енергійність і активність. Вона ніколи не озирається назад, у минуле. Можливо, Дарина не раз у своєму дорослому житті або навіть у похилому віці починатиме життя з «нуля», аби не повертатися до неприємного минулого. У її характері з'являється деяка недовірливість і уразливість, що може не зовсім позитивно відбиватися не тільки на її особистому житті, а й на професійній діяльності. У неї чітко проявляється схильність усю себе віддавати сім'ї, а саме чоловікові та дітям. Як би там не було, а Дар'я завжди йде по життю з «гордо піднятою головою», і будь-які перешкоди в змозі подолати сама, що тільки зміцнює її дух. Але в глибині душі вона також потребує підтримки збоку. Тому за сильною жінкою стоїть, насправді, велелюбна Дар'я, якій необхідна поряд кохана людина.

Для Дар'ї шлюб – це початок нового життя. Це період, в якому вона починає розглядати з іншого ракурсу свої цінності в житті та відносини з оточуючими її людьми. Але Дарина – розсудлива жінка, тому до одруження вона готується заздалегідь, чітко визначаючи модель поведінки у шлюбі. Тому сім'ю Дар'я намагається будувати таким чином, щоб усі її члени почувалися згуртованими. Прояв лідерських якостей у сімейних відносинах – це про Дарину. Вона намагається зберегти незалежність, але при цьому всі члени сім'ї оточені її турботою та любов'ю. У сім'ї Дарії панує спокій та затишок. Вона організовує зустрічі гостей, свята, а також дружні сімейні вечори. Чоловік Дар'я любить і цінує, але періодично нагадує йому, що саме він має бути головним годувальником у сім'ї, але робить вона це тактовно і без скандалів.

Дар'ю більше цікавить влаштування свого особистого життя, тому часто вона не готова будувати самостійну кар'єру на шкоду відносинам зі своїм обранцем. Загалом – це здатна і відповідальна особистість, яка вміє добиватися вершин у справі. Свої таланти та можливості вона найчастіше виявляє у творчих професіях, серед яких журналіст, письменник, художник, менеджер. Дар'я може бути як добрим виконавцем, так і організованим керівником, якого поважатимуть підлеглі. Головне, щоб робота приносила їй задоволення.

Сумісність Дар’ї з чоловічими іменами

Найкраща сумісність у коханні у Даші з такими чоловічими іменами як Альфред, Андрій, Арнольд, Артем, Борис, Валерій, Гліб, Гордій, Дмитро, Єгор, Лев, Леонід, Макар, Микита, Микола, Олександр, Остап, Ростислав, Тарас.

Міцний шлюб у цих жінок, за словами астрологів, буде з такими чоловіками, як Арнольд, Артем, Борис, Валерій, Гаррі, Гліб, Гордій, Дмитро, Євген, Єгор, Кирило, Лев, Леонід, Макар, Микола, Роберт, Ростислав.

І в жодному разі не варто Даші зв'язуватися з Антоном, Володимиром, Владиславом, Георгієм, Денисом, Іваном, Олегом, Філіпом, Ярославом, Яном, Георгієм та Альбертом – сумісності тут зовсім немає.

З рештою імен у Дар'ї нейтральна сумісність. Характер відносин між ними залежить від індивідуальних особливостей особистості та життєвих обставин.

Камінь-талісман

Каменем-талісманом Дар'ї є чорна кривавиця.
✔ Кровавик
Цей камінь повсюдно використовували маги та чаклуни у своїх магічних ритуалах. Так, з його допомогою креслили на підлозі магічне коло та різні таємні знаки, за допомогою яких можна було передбачити майбутнє. В Індії кривавик ототожнюється з мудрістю та хоробрістю. Його рекомендується носити сильним та наполегливим людям. Кривавик пригнічує спалахи гніву та піднімає настрій, підвищує сексуальність, надає енергії, дарує душевну стійкість, а також загартовує волю. Оправляти кривавик найкраще у срібло. За старих часів вірили, що кривавик може зупинити будь-яку кровотечу, прибрати запалення, вилікувати поранення та пухлини.

Колір

Кольори, які сприяють Дарії – червоний і коричневий.

✔ Червоний колір
Життєстверджуючий червоний колір символізує активність та енергійність. Цей колір надає сил та рішучості. Але не слід забувати про те, що червоний – це колір любові та пристрасті, причому обидва ці стани можуть мати як творчий, так і руйнівний характер. Гнів, ревнощі і навіть ненависть також мають так звану червону ауру. Люди, чиї імена відповідають червоному кольору, відкриті і активні, але за своєю натурою вони бунтарі, тому їм часто важко влитися в новий колектив або оточення. Вони працелюбні і цілеспрямовані, тому часто домагаються багато чого в житті, але лише в тому випадку, якщо зможуть правильно розставити пріоритети, інакше реалізувати свої можливості їм не вдасться.

✔ Коричневий колір
Цей колір характерний для людей з важкою долею, незважаючи на те, що люди з «коричневим» ім'ям добродушні, працьовиті та чуйні. А виною всьому їхній вибуховий і неврівноважений характер, який може призвести до непоправних наслідків. Своєрідність і самолюбство часто не дозволяють їм прислухатися до раціональних порад. Люди з "коричневим" ім'ям твердо переконані у своїй правоті.

Число імені

Щасливе число для Дарії – 6
Люди з числом імені 6 – це опора для друзів та рідних, адже їхня обов'язковість, дисциплінованість та відповідальність допомагають знаходити їм вихід із будь-яких ситуацій. Але при цьому важливо вирішувати проблеми в міру їхнього надходження, а не братися за все й одразу. У людей з числом 6 загострене почуття справедливості, вони готові допомагати безоплатно, не чекаючи реакції у відповідь, адже вони, допомагаючи іншим, отримують душевне задоволення. Число імені 6 відповідає за відчуття прекрасного, причому краса укладена у спокої, прагненні гармонії.

Планета

Ім'я Дар'я опікується планетою Марс.
✔ Марс
Марс – це бог війни, тому люди, яким опікується ця планета, мають воістину сильний чоловічий характер, який часом є надмірною активністю, агресивністю, гнівом і люттю. Фізична сила, безкомпромісність і пристрасність виділяють людей Марса, але найчастіше їх характер призводить до руйнації, а чи не творенню. При цьому своїх цілей люди Марса добиватимуться незважаючи на жодні перешкоди.
Переваги:
✦ енергійність;
✦ підприємливість;
✦ наполегливість;
✦ витривалість;
✦ активність;
✦ сміливість;
✦ ініціативність;
✦ відкритість;
✦ мужність;
✦ справедливість.
Недоліки:
✦ різкість;
✦ запальність;
✦ нетерплячість;
✦ імпульсивність;
✦ агресивність;
✦ дратівливість;
✦ грубість;
✦ мстивість;
✦ тиранія;
✦ жорстокість;
✦ задиристість.
Найбільш підходяща сфера для людей Марса - військова сфера.

Стихія

Стихією Дарії є вогонь.
✔ Стихія Вогню
Люди стихії Вогню дуже імпульсивні та рвучкі, тому часто роблять необдумані вчинки, які нерідко не приносять бажаних результатів, що не особливо їх засмучує. Через агресивний і лідерський характер з людьми стихії Вогню часом нелегко спілкуватися, хоч і цікаво, адже їхня кмітливість і живий розум нікого не залишать байдужими. Не доведеться нудьгувати з такими людьми і в інтимному житті, а все завдяки їх сексуальності та пристрасті натури. Люди стихії Вогню ставляться до життя як до гри, тому не бояться ризикувати, ставлячи часом на кін все, що мають.Вони жорстокі та егоїстичні, але при цьому не здатні довго злитися і мстити за заподіяне зло (вони, як вогонь, швидко спалахують і швидко гаснуть).
Переваги:
✦ креативність;
✦ активність;
✦ оптимістичність;
✦ динамічність;
✦ комунікабельність;
✦ пристрасність;
✦ щирість;
✦ ініціативність;
✦ незлопамятність;
✦ сміливість.
Недоліки:
✦ гарячість;
✦ самовпевненість;
✦ агресивність;
✦ нетерплячість;
✦ впертість;
✦ запальність;
✦ рвучкість у діях та думках.
Людям стихії Вогню рекомендується жити у просторому та прохолодному приміщенні, в якому бажано облаштувати відкритий камін із живим вогнем. А ось працювати їм краще на відкритому повітрі (робота в тісному та задушливому приміщенні не піде їм на користь, адже вогонь гасне при нестачі повітря).

Зодіак

Найщасливіші знаки зодіаку для Дарії – Овен та Діва.

✔ Дар'я-Овен
Вітряна і прямодушна жінка. Може виявляти егоїзм стосовно інших людей. Не схилу робити хороші вчинки просто так, якщо вона вирішила вам допомогти, не варто сумніватися в тому, що ця дія була заздалегідь задумана. Дар'я-Овен здатна відчувати палкі почуття до чоловіків. Вона може чи не з першої зустрічі відчути потяг, але закоханість згасає так само швидко, як з'являється.

✔ Дар'я-Дева
Дисциплінована та прагматична. До виконання будь-якої роботи ставиться дуже відповідально. Дар'ї не властиво робити необдумані вчинки, вона завжди ретельно планує свої дії. Навіть у стосунках із чоловіками довго вивчає характер людини перед тим, як повністю відкритися своєму обранцю.

Тварина-символ

Тваринами-символами для Дарії є жираф та комар.

✔ Жираф
Це символ доброти, ніжності, турботи та вірної любові. Жираф як символ допомагає стати яскравою особистістю, бути завжди і в усьому краще за інших.

✔ Комар
Це символ наполегливості та ретельності.

Рослина

Сприятливими рослинами для Дарії є горобина та анемон.

✔ Горобина
Горобина, що символізує мудрість, завжди користувалася особливою пошаною у наших предків: вважалося, що саме ця рослина з корисними для здоров'я плодами здатна принести в будинок радість і відігнати всі біди. Тому рубати горобину суворо заборонялося. Крім того, горобині приписувалися і магічні властивості, завдяки яким можна було нейтралізувати магію та будь-який негативний вплив. У той же час горобина вважалася символом самотності та стійкості (мало того, що кущі горобини переважно ростуть на відстані один від одного і від інших дерев, так ще й ягоди її набувають насолоди лише після сильних морозів). Також горобина може служити як оберег. З давніх часів ця ягода захищала від темної магії та сприяла ощадливості та запасливості.

✔ Анемон
Ця квітка символізує самотність та смуток. Анемон захищає від пристріту та заздрощів. Крім того, анемон наділений здатністю вирішувати будь-які життєві негаразди.

Метал

Талісманом-металом для Дарії є свинець.
✔ Свинець
З давніх-давен вважалося, що цей м'який метал символізує мужність. Також свинець завжди пов'язували з чаклунським світом: так, якщо свинцеві платівки носитимуть на грудях, вони захищатимуть свого власника від чаклунства, особливо від любовних чар.

Сприятливий день

Середа

Несприятливий день

П'ятниця

Пора року

Весна

Важливі роки життя

✦ 15 та 19 років,
✦ 30 та 35 років,
✦ 45 та 57 років,
✦ 60 та 76 років.

Залежність характеру від сезону

Пора року, в який була народжена Дар'я, теж впливає на її характер:

Зимова Дар'я відрізняється розміреністю, задумливістю та спокоєм. Вона ніколи не полізе перша в суперечку, а навпаки, буде всіляко шукати шляхи до примирення. Хоч зимова Дарина і може здатися надто задумливою людиною, але насправді це лише маска, за якою ховається весела і проста натура. Головний недолік її полягає в тому, що вона надто близько до серця сприймає будь-які неприємності.

Весняна Даша – дуже приваблива та приємна жінка. У неї, як правило, дуже багато друзів та знайомих, бо людей приваблює шарм весняної Дарії. Ніхто не зможе дізнатися про її проблеми, бо такі вміло ховаються за її життєрадісністю. Хоч весняна Дарина і здається дуже простою жінкою, але майбутнього чоловіка вона вибирає собі за дуже суворими критеріями. Її обранець має бути, перш за все, позитивним героєм.

Літня Дар'я – жвава та трохи сентиментальна натура. Її активна та рухлива натура тяжіє до різних подорожей, заходів та авантюр, а от удома Дар'ю сидіти не змусиш. Вона любить мріяти, причому неважливо - справдяться ці мрії чи ні, для неї важливий сам ілюзорний процес. Хоча в ранній юності вона може повестися, часом, неадекватно, однак у зрілому віці літня Дарина стає дуже серйозною людиною.

Осіння Дарія має владність, у неї яскраво виражене почуття лідерства, тому з неї вийде відмінний шкільний староста чи бригадир на відповідальній роботі. При цьому вона дуже відповідальна і не прагне влади над усіма, навпаки, допомагає своїм соратникам порадою чи справою. З віком у осінньої Дарії створюється образ великодушної жінки, котрій немає перешкод. Свого чоловіка вона вважає за краще вибирати без особливих церемоній і стає відданим йому до кінця.

Мирного неба, моя Україно💙💛
Пишіть у особисті повідомлення dolina_magii
Працюю дистанційно
Daryaved

Немає коментарів:

Дописати коментар

Обереги, амулети, талісмани: як вибрати та зарядити

З давніх-давен люди вдавалися до створення різних магічних артефактів, щоб убезпечити себе або залучити потрібні енергії та блага. Як правил...