Translate

пʼятницю, 7 квітня 2023 р.

Таємниця імені Лариса

Неможливо точно сказати, звідки походить ім’я Лариса і який його переклад, так як існують кілька версій.

Ім'я Лариса походить від латинського Ларус, що означає «бути красивою та вільною чайкою, яка ширяє над морською гладдю». Ще одна версія вказує на грецьке коріння імені Лариса: так, згідно з міфами, Ларусс звали німфу, яка була онукою Посейдона. Крім того, на території Греції було місто Ларісса.

Є теорії, згідно з якими ім’я Лариса має давньогрецьке коріння. Слово «ларос» з цієї мови можна перекласти як «солодка», «приємна». Більш того, в Стародавній Греції існувало місто, іменоване Ларисса, а в міфах цієї ж країни згадується німфа Ларисса, онука морського бога Посейдона.

Сьогодні ім’я Лариса вже не використовується настільки часто, проте цікаві його варіанти все ж існують в різних мовах.
Скороченими іменами для Лариси є Лара, Ларка, Ляля, Лора, Лорик, Леся.
Зменшувально-пестливі варіанти: Ларисочка, Лариска, Ларочка, Ларуся, Ларуня, Ларуля, Лорчик, Ляленька, Лялечка.
Аналог імені Лариса в європейських країнах – Лора. Інших родинних Імен не існує.

Лариса – чарівна, обдарована та харизматична жінка, спілкування з якою завжди позитивне та цікаве. Її самостійність і незалежність дивним чином поєднуються з м'якістю, доброзичливістю та чуйністю. Лариса вкрай вимоглива до себе, тоді як оточуючим з легкістю прощає завдані їй образи, які хоч і залишають у її ранній душі глибокий слід, але ніколи не стануть надбанням громадськості, адже це може зруйнувати її образ сильної та вольової жінки.

Лариса святкує іменини:

Квітень: 8 число.

Маленька Лара  тиха, спокійна і дещо замкнута дитина, яка в дитинстві не виділяється нічим примітним серед однолітків. Вона розумна, кмітлива і допитлива, але при цьому суспільству дітей вона віддає перевагу цікавому відпочинку за черговою книгою, що захоплює її у світ фантазій, де їй затишно і комфортно. Лариса потребує гіпертурботи та опіки своїх батьків, відсутність уваги з боку яких дівчинка переносить вкрай важко, замикаючись ще більше. Таланти цієї обдарованої дівчинки слід розвивати, що допоможе їй не лише знайти «своє місце під сонцем», а й стати більш товариською та впевненою у собі, а це запорука щасливого та успішного майбутнього. Ця дівчинка із задоволенням відвідує театральний гурток, уроки музики та малювання. Навчання теж дається їй досить легко, але біда в тому, що максимум своїх можливостей вона виявляє лише до гуманітарних наук. І взагалі навчання вона сприймає як необхідність, а чи не як цікавий процес саморозвитку. Книги – ось те джерело, з якого вона черпає знання, яке вчить її розуміти себе та оточуючих, відчувати, співпереживати, дружити, любити та ненавидіти. Ще одна пристрасть маленької Лариси – це тварини, яких вона приносить звідусіль додому. Причому їй подобається не тільки грати з ними, а й доглядати братів наших менших, заліковувати їх тілесні та душевні рани.

Юна Лариса веде відокремлений та замкнутий спосіб життя, воліючи не відкривати своїх думок та бажань оточуючим. Вона вразлива і вразлива, але при цьому ніколи не покаже своїх переживань. Зрада та обман, з якими вона стикається в юні роки, загартовують її характер, роблять грубішим, жорсткішим та егоїстичним. Але саме так вона захищається від розчарувань, хоч і усвідомлює, що такі риси характеру є причиною її самотності. Лише переглянувши своє ставлення до життя та до оточуючих, навчившись враховувати не лише свої, а й чужі інтереси, Лариса зможе знайти справжніх друзів. Разом з тим юна Лара залежить від громадської думки, яку боїться і на яку намагається орієнтуватися, підлаштовуючи її при цьому під свої бажання та потреби. Така суперечність стає причиною внутрішньої дисгармонії. Але з часом Лариса усвідомлює цю проблему та працює над її усуненням.У близькому оточенні Лариси практично немає представниць прекрасної статі, від яких вона дистанціюється, одягаючи маску холодності та байдужості, тим самим убезпечуючи себе від пліток, заздрості та жіночої зради (Лара в принципі не вірить у жіночу дружбу). Та й спілкуватися з чоловіками їй набагато цікавіше і простіше: немає необхідності манірувати, кокетувати та юлити. Батькам необхідно в цей період проявити максимум уваги та участі до життя Лариси, щоб вона не замкнулася ще більше і не виростила у собі масу комплексів.

Доросла Лариса багатьом здається відстороненою і стриманою, і лише найближчі люди знають її як вразливу, чуйну, чуйну, гостинну та цікаву в спілкуванні людину, яка завжди прийде на допомогу. Недоліком Лариси є надмірна вимогливість до себе та стриманість: їй просто необхідно навчитися знаходити вихід усім своїм емоціям – і позитивним, і негативним. У ній відсутня жіноча хитрість, як і вміння лавірувати задля досягнення поставленої мети: Ларису можна порівняти з бронепоїздом, який змітає все на своєму шляху, але при цьому рухається строго заданою колією. Серед позитивних якостей Лариси можна відзначити доброзичливість, чудове почуття гумору, чесність та справедливість, відданість. Але варто лише зачепити її інтереси або «погладити проти вовни», як із доброї та милої жінки вона миттєво перетворюється на агресивну фурію, яка захищатиме свої інтереси до кінця. З роками Лариса стає м'якшою і менш прямолінійною, що позитивно позначається на її стосунках із людьми. Сімейне життя вчить його терпінню та поступливості, хоча свої лідерські задатки вона виявляє незалежно від того, вдома вона знаходиться чи на роботі.

Сімейне життя з Ларисою виключає італійські пристрасті, адже за своєю натурою це спокійна та розважлива жінка, далека від емоційних любовних пристрастей. Але водночас це вірна та надійна супутниця, яка готова підтримувати чоловіка у всьому і завжди. Єдине, чого ніколи не вибачить Лариса, це зради. Адже сама вона за вдачею моногамна. Лариса – гарна господиня, в будинку якої завжди тепло, затишно та комфортно. Вона чудово готує, хоч часу на це в неї не вистачає, адже Лара намагається поєднувати сімейне життя з професійною діяльністю. Ходити в гості до Лариси – суцільне задоволення, і на те є безліч причин: вона смачно нагодує, будь-яку розмову підтримає, допоможе порадою, а якщо треба, то й справою. Дітей Лариса дуже любить, хоча говорить про це своїм чадам нечасто через свій суворий характер. Для дітей Лариса – це справжній друг, який завжди допоможе і ніколи не зрадить. І навіть строгість у вихованні не здатна спорудити стіну між Ларисою та її дітьми.

Сумісність імені Лариса з чоловічими іменами

Найкраща сумісність у коханні у Лариси з такими кавалерами як з Аркадій, Георгій, Максим, Олексієм, Юрій.

Міцні та гармонійні стосунки можливі з чоловіками на ім'я Анатолій, Андрій, Арсеній, Артем, Борис, Віктор, Дмитро, Євген, Ілля, Лев, Олександр,  Станіслав, Ярослав.

А от із чоловіками на ім'я з Валерієм, В’ячеславом, Григорієм, Іваном, Едуардом стосунки будуть складними.

Камінь-талісман

Авантюрин та нефрит – каміння-талісмани Лариси.

✔ Авантюрин
Наші пращури вірили, що авантюрин приносить не тільки удачу та матеріальний добробут, а й розвиває лідерські якості, посилює інтуїцію, прояснює думки, надає впевненості та бадьорості. Сприятливо впливає цей мінерал і на сімейне життя, сприяючи збереженню та посиленню пристрасті у відносинах, привносячи до них добробут та стабільність.
✦ Зелений авантюрин оберігає від ненависті та заздрощів, нейтралізує псування та злі чари, сприяє розвитку гармонійних стосунків між людьми.
✦ Синій авантюрин захистить у дорозі та вбереже від нещасних випадків, адже камінь цього кольору допомагає зосередитися, підвищує увагу, заспокоює та утихомирює.
✦ Чорний авантюрин впливає на підсвідомість, тому його рекомендується носити людям, схильним до самоаналізу та пошуку сенсу життя. Це камінь творчих людей, адже він розкриває потенціал, дарує натхнення, виявляє приховані таланти, що незмінно веде до успіху.

✔ Нефрит
У китайській традиції нефрит – символ влади, досконалості та всіляких чеснот, серед яких доброта, щирість, чесність, скромність та мудрість. Це камінь довіри та довголіття, чистоти та відродження, здатний захистити від скверни та іншого зла. Крім того, нефрит уособлює собою вічне кохання, непідвладне часу та обставинам. Якщо камінь темнів, це віщувало біду і свідчило у тому, що власник нефриту як грішний, а й бажає виправляти своїх помилок і визнавати помилок. Нефрит можна носити лише тим, хто дійсно хоче змінити своє життя кардинально, а тому готовий боротися із самим собою та своїми «демонами».

Колір

Помаранчевий, синій та зелений – кольори, які приносять успіх Ларисі.

✔ Помаранчевий колір
Цей колір радості, тепла та активності символізує творчу активність, шляхетність помислів та впевненість. Люди з «помаранчевим» ім'ям не тільки відповідальні та рішучі, а й позитивні – для них не існує чорних фарб, адже вони твердо впевнені, що життя можна зробити веселкою. Емоційність іноді заважає їм приймати виважені рішення, що може негативно відбиватися і на роботі, і в сімейному житті. Але людям з «помаранчевим» ім'ям часто прощають помилки за їхню веселу вдачу, життєлюбність і позитивізм.

✔ Синій колір
Синій – символ спокою, мудрості та творення, тому люди з «синіми» іменами наділені такими якостями як відданість, вірність, терплячість, добродушність. Але не чекайте, що вони відкрито виявлятимуть свої почуття, адже для цього треба заслужити їхню довіру, а це завдання не з легких, адже вони вкрай недовірливі. Суворість, принциповість і вимогливість таких людей часто відлякує, заважаючи їм влаштувати сімейне життя. Загалом люди з «синім» ім'ям стабільні, ґрунтовні та практичні.

✔ Зелений колір
Це колір гармонії та стабільності, який символізує сердечність, чуйність та доброту. Люди з «зеленим» ім'ям, незважаючи на те, що вміють заробляти гроші, абсолютно байдужі до матеріальних благ, вони більше дбають про свій духовний світ і душевний стан, гармонію з собою і навколишнім світом. Шумній компанії вони віддадуть перевагу спокійному і утихомирюючий відпочинок на природі. Зелений колір – це колір взаємодопомоги та підтримки, тому люди, яким опікується цей колір, завжди прийдуть на допомогу, не вимагаючи нічого натомість. Їм не страшні труднощі, які лише надають їм сил, причому вони чудово пристосовуються до різних обставин. Їх завжди оточує велика кількість друзів, які цінують розум, практичність та дотепність «зелених» людей. Слабкими сторонами людей цього кольору є надмірна чутливість і вразливість, до того ж, їх може сильно образити байдужість.

Число імені

Щасливим числом Лариси є 8
Люди-вісімки – це лідери, які мають гострий аналітичний розум і кмітливість, тому гроші, влада і успіх завжди і в усьому супроводжують їх. Людина-вісімка відповідальна, працелюбна і цілеспрямована, вона вміє керувати ситуацією і досягати воістину неймовірних висот. При цьому важливо, щоб цілі досягалися чесним шляхом, що принесе їм не лише моральне задоволення, а й повагу. Лінь, лестощі і підлещування чужі людям-вісімкам. Важливо й те, що люди-вісімки думають не лише про себе, а й про інших, тому часто займаються благодійністю, вважаючи, що треба ділитися частинкою багатства та щастя. Позитивні характеристики числа 8 можуть призвести до нещасть у тому випадку, якщо ганятися за недосяжним багатьом.

Планета

Сонце і Марс – планети, що заступають Ларисі.

✔ Сонце
Сонце – це втілення життєвої енергії та центр сонячної системи, довкола якого обертаються небесні тіла. В астрології Сонце символізує вищий ідеал, неповторність, яскраву індивідуальність, незалежність, оригінальність та унікальність. Люди Сонця люблять перебувати у центрі уваги, причому вони твердо впевнені у своїй обраності.
Переваги:
✦ креативність;
✦ енергійність;
✦ сила;
✦ відвага;
✦ незалежність;
✦ вірність;
✦ амбітність;
✦ великодушність;
✦ благородство;
✦ оптимізм;
✦ чесність;
✦ працьовитість.
Недоліки:
✦ уїдливість;
✦ самовпевненість;
✦ ексцентричність;
✦ гординя.
Люди Сонця – це лідери за вдачею, тому вони почуватимуться комфортно виключно на керівних посадах.

✔ Марс
Марс – це бог війни, тому люди, яким опікується ця планета, мають воістину сильний чоловічий характер, який часом є надмірною активністю, агресивністю, гнівом і люттю. Фізична сила, безкомпромісність і пристрасність виділяють людей Марса, але найчастіше їх характер призводить до руйнації, а чи не творенню. При цьому своїх цілей люди Марса добиватимуться незважаючи на жодні перешкоди.
Переваги:
✦ енергійність;
✦ підприємливість;
✦ наполегливість;
✦ витривалість;
✦ активність;
✦ сміливість;
✦ ініціативність;
✦ відкритість;
✦ мужність;
✦ справедливість.
Недоліки:
✦ різкість;
✦ запальність;
✦ нетерплячість;
✦ імпульсивність;
✦ агресивність;
✦ дратівливість;
✦ грубість;
✦ мстивість;
✦ тиранія;
✦ жорстокість;
✦ задиристість.
Найбільш підходяща сфера для людей Марса – військова сфера.

Стихія

Стихія Лариси – Повітря.

✔ Стихія Повітря
Люди стихії Повітря товариські та допитливі, вони швидко (хоча часто і ненадовго) схоплюють інформацію, яку завдяки своєму інтелекту чудово синтезують та застосовують у житті. Жаль тільки, що не завжди фізичних сил їм вистачає для здійснення всіх задуманих планів.
Переваги:
✦ відходливість;
✦ ерудованість;
✦ контактність;
✦ кмітливість;
✦ веселість;
✦ розважливість;
✦ жвавість;
✦ об'єктивність;
✦ волелюбність;
✦ пристосовність.
Недоліки:
✦ непостійність;
✦ вітряність;
✦ холодність;
✦ розважливість;
✦ самовпевненість;
✦ різкість;
✦ впертість;
✦ двоособистість;
✦ норовливість.
Людей стихії Повітря інтуїтивно тягне на відкриті вітряні місцевості поля, луки, сади. Як і люди Вогню, вони віддають перевагу сільському життю. Якщо говорити про роботу, то і тут вони віддають перевагу відкритому повітрі замкнутому простору. Імена стихії Повітря поєднуються з вогненними представниками, тоді як іменами своєї стихії можлива міцна дружба чи надійне ділове партнерство.

Тварина-символ

Золоторунний баран та лань – тотемні тварини Лариси.

✔ Золоторунний баран
Баран – символ сили, впертості, мужності та багатства. Крім того, ця тварина в давній традиції ототожнювалася із сонячною енергією, сексуальністю, пристрастю, плідністю та імпульсивністю. Але енергія ця може мати як творчий, так і руйнівний характер, нагадуючи про те, що задля досягнення поставленої мети доведеться чимось жертвувати. У Християнстві баран розглядається як один із уособлень Ісуса, а тому символізує захист, невинність, доброту і лагідність.

✔ Лань
Лань – символ суперечливий та двоїстий. З одного боку ця тварина уособлює спокій, боязкість, ніжність та умиротворення. Але лань може символізувати також швидкість, стрімкість, імпульсивність та пристрасть. У китайській традиції лань ототожнюється з довголіттям, владою, матеріальним статком, кар'єрним зростанням. А ось японці наділяють цю тварину іншим тотемним змістом, вважаючи лань символом самотності та меланхолії.

Зодіак

Овен – найвдаліший для Лариси знак зодіаку.

✔ Лариса – Овен
Імпозантна, яскрава і темпераментна індивідуалістка Лариса-Овен рвучка та імпульсивна, її діями керують насамперед емоції. Така поведінка часто спричиняє неприємності, але Лариса легко ставиться до життя, вважаючи, що все, що не вбиває нас, робить сильнішим. Для Лариси-Овна не властиво шкодувати про досконалі помилки, не кажучи вже про те, щоб виправляти їх. Вона дуже влюблива і темпераментна, але при цьому її почуття поверхневі і непостійні. Ця жінка буде щаслива з уважним і дбайливим чоловіком, який любить авантюри та пригоди так само, як і вона сама.

Рослина

Глід та липа – рослини-символи Лариси.

✔ Глід
Глід з давніх-давен вважався символом цнотливості і покликаний був оберігати і зміцнювати сімейні узи. Для охорони від злих чарів і заздрощів глід висаджували біля будинку і ретельно доглядали його. А ось у будинку тримати рослина не рекомендувалося, оскільки вона вважалася провісником смерті, якщо зацвітало двічі або не у відведений для цього природою час. У Туреччині глід використовували як один із складових любовних зілля, тоді як аромат цієї рослини порівнювали з жіночою сексуальністю. За часів похмурого Середньовіччя шипи глоду застосовувалися чаклунами для наведення псування, а також для залучення хвороб.

✔ Липа
У Європі липа вважається символом жіночності, граціозності та краси. Це священне дерево заборонялося рубати і спалювати, оскільки таке ставлення до дерева обіцяло смерть тому, хто його пошкодив. У Греції липа символізує подружню любов та вірність. У слов'ян це дерево втілює родючість, достаток, але водночас і крихкість. Саме липі приписувалося властивість рятувати чоловіків від прокльонів дружин, тому й стовбур у липи в нарости. Саме липу висаджували поблизу церков, під липою проводилися збори та влаштовувалися свята.

Метал

Металом імені Лариса вважається алюміній, який символізує легкість, але водночас міцність. Алюміній як символ уособлює любов і відданість, він приносить удачу і надає впевненості, допомагає досягти поставленої мети. Алюміній асоціюється зі стабільністю, наполегливістю, надійністю та умиротворенням.

Сприятливий день

Вівторок

Пора року

Весна

Важливі роки життя

✦ 15 та 19 років,
✦ 30 років,
✦ 35 років,
✦ 45 та 57 років,
✦ 60 і 76 років.

Залежність характеру від сезону

Пора року, в який була народжена Лариса, теж впливає на її характер:

Зимова Лариса – натура спокійна та врівноважена, дисциплінована та відповідальна. При ухваленні рішень вона керується виключно розумом, тоді як емоції намагається приховувати від оточуючих, побоюючись зради. Лише найближчі та рідні люди знають, що за емоційною холодністю Лариси ховається чуйна, добра та щира натура, не здатна на обман, лицемірство та зраду. У сімейному житті зимова Лариса буде щаслива з сильним чоловіком, поруч із яким вона захоче бути беззахисною жінкою, яка готова кохати і бути коханою.

Весняна Лариса нагадує ніжну тепличну квітку, для якої згубні холоди та завірюхи, тривоги та переживання. Вона меланхолійна, вразлива і примхлива. Її настрій змінюється настільки стрімко, що підлаштуватися під нього практично неможливо. Весняна Лариса живе у своєму особливому світі, в який нікого не впускає: самотність для неї – звичний стан душі, в якому їй затишно та комфортно. Зрозуміти та прийняти весняну Ларису зможе чоловік-аскет, який у жінці шукає насамперед музу та натхненницю, однодумку та друга, а вже потім господиню, матір своїх дітей та коханку.

Літня Лариса – активна, енергійна та життєрадісна натура, яка не уявляє свого життя без авантюр та пригод, адже саме вони привносять у життя яскраві фарби. Цікавій і веселій Ларисі завжди раді в будь-якій компанії, адже вона з легкістю знаходить спільну мову з усіма, має неабиякий розум і чудове почуття гумору. Поруч із собою літня Лариса бачить легені на підйом інтелектуала-балагура, з яким їй не доведеться нудьгувати. Також для неї вкрай важливо, щоб коханий чоловік розділяв її хобі та захоплення, любив дружні посиденьки та не виносив самотності.

Осіння Лариса розважлива, прагматична, розважлива та небагатослівна. Людина-дія  так можна охарактеризувати цю діяльну і справедливу натуру, яка завжди тримає ці обіцянки і ніколи не кидає слів на вітер. Силі її характеру можна лише позаздрити, але при цьому в її житті бувають періоди, коли з впевненої жінки вона перетворюється на лінивого та флегматично налаштованого сноба, незадоволеного життям і самою собою. Тому осінній Ларисі потрібен відкритий, щирий та веселий чоловік, який своїм позитивним мисленням налаштує її на мелодію щастя, радості та легкості буття.

Мирного неба, моя Україно💙💛
Пишіть у особисті повідомлення dolina_magii
Працюю дистанційно
Daryaved

Немає коментарів:

Дописати коментар

Обереги, амулети, талісмани: як вибрати та зарядити

З давніх-давен люди вдавалися до створення різних магічних артефактів, щоб убезпечити себе або залучити потрібні енергії та блага. Як правил...