Translate

четвер, 11 травня 2023 р.

Таємниця імені Кирило

Розглядаючи короткий опис значення імені Кирило, стає зрозуміло, що його походження не слов'янське. !!! До уваги: і
м’я Кирило, яке багато хто вважає споконвічно російським ім’ям, насправді таким не є.
Ім'я Кирило прийшло до нас з Візантії разом з прийняттям християнства. Кирило-своєрідне ім’я, яке багато до чого зобов’язує свого володаря, адже в перекладі з грецького його значення буде «могутній», «владика», «пан».
Існує дві версії походження імені Кирила. Згідно з однією з версій, це ім'я є формою давньогрецького імені Кір.
За іншою версією ім'я має перське коріння і походить від слова «сонце».
 Тому вважається, що у володаря цього імені повинна бути щаслива, «сонячна» доля.

Під час розгляду походження і значення імені Кирило стає очевидним той факт, що відомо воно ще з того періоду, коли в Стародавній Греції правив цар Кіра. Відтоді і почалося його поширення серед багатьох народів. Аналоги цього імені можна зустріти і в інших мовах. Наприклад, в англійській, угорській, польській, румунській, фінській, французькій, хорватській і чеській – це Cyril, в болгарській – Кіріл, в іспанській – Cirilo, в італійській – Cirilio.

Власники імені Кирило – особливі люди з незвичною долею. Це ім'я наділяє людину суперечливим характером та схильністю до частої зміни настрою. Кирило добродушний, допитливий, завжди готовий допомогти. Однак ця цілеспрямована і наполеглива людина зуміє обійти гострі кути і обов'язково підніметься на найвищу вершину, адже не дарма у давніх греків його ім'я звучить як «могутній», «пан».

Кирило святкує іменини:

Січень: 31 число.
Лютий: 17 та 27 числа.
Березень: 18, 22 та 31 числа.
Квітень: 3 та 11 числа.
Травень: 11, 17, 23 та 24 числа.
Червень: 3, 22 та 30 числа.
Липень: 22 число.
Вересень: 19 число.
Жовтень: 11 число.
Листопад: 11 та 20 числа.
Грудень: 15 та 21 числа.

Маленький Кирило розвинений не за роками, допитливий і товариський. Він рано вчиться читати, адже саме з книг він черпає багато корисної та цікавої інформації. Мало того, де б не знаходився Кирило, він активно пізнає навколишній світ. Не дивно, що цей спокійний і посидливий хлопчик добре вчиться, не завдаючи ні батькам, ні педагогам жодного клопоту. Вкрай важливо не перехвалити Кирила, який із добродушного і усміхненого хлопчика може перетворитися на самозакоханого зазнайку та егоїста, якого недолюблюватимуть однолітки. Вже в дитинстві Кирило починає поводитися як маленький джентльмен, проте по-справжньому галантен, чуйний і добрий він лише до найближчих людей. Кирюша любить похвалу та визнання, а тому намагається бути завжди найкращим та першим. Навіть у суперечці його мало цікавить істина у першій інстанції, головне – виявити ерудованість та красномовство. Цей маленький актор заради досягнення своєї мети вміло вдаватиме «доброго хлопчика» і приховуватиме свої негативні риси. При цьому він щиро не розуміє, чому з ним не хочуть дружити ні на подвір'ї, ні у школі.

Юний Кирило набуває таких якостей: впертість, дратівливість і нетерпимість до недоліків інших людей, що може перешкоджати завоюванню поваги серед ровесників. Крім того, часто він вплутується в різні авантюри, які не завжди можуть закінчуватись «хепі ендом». Його амбітність, честолюбство і прагнення панувати часто призводять до того, що він легко може переступити через почуття людей, які йому довіряють. Та й у поняття «дружба» Кирило вкладає свій власний (корисливий) зміст, воліючи «дружити» виключно з потрібними та корисними людьми. Він все ще любить «блиснути» своїм інтелектом, а тому із задоволенням підтримає будь-яку філософську бесіду про тлінність буття. Розум, впевненість у собі і самолюбство Кирила, безперечно, допомагають йому пробитися в житті, адже ця людина вважає себе обраною, а «фортуна» до таких особистостей дуже прихильна. До того ж він вміє правильно «подати» себе у будь-якій компанії, що важливо для завоювання поваги та авторитету. Серед позитивних рис характеру юнака з цим ім'ям можна відзначити: активність, силу волі, твердість, наполегливість та об'єктивність (головне, щоб ці якості у Кирилу не були гіпертрофовані). Йому вкрай важливо навчитися чітко ставити собі мети, інакше він братиметься за все й одразу, а в результаті залишиться ні з чим. В цілому Кирило – володар досить складного та суперечливого характеру, до того ж він імпульсивний і схильний до необдуманих вчинків, що може негативно позначитися на його дорослому житті.

Дорослий Кирило – це справжній егоїст та кар'єрист, для якого не прийнятно бути «другою скрипкою» в оркестрі, тому колеги часто його недолюблюють, що абсолютно не засмучує Кирила. Однак з віком він все ж таки стає більш спокійним, організованим і врівноваженим, розуміючи, що емоційність і запальність можуть зашкодити його кар'єрному зростанню та побудові сімейного життя. Змінюється і його ставлення до дружби загалом і друзів зокрема: так, у колі друзів Кирило забуває про суворість і стриманість, перетворюючись на відданого та чуйного друга, з яким завжди приємно провести час. Але навіть його друзям слід пам'ятати, що ця людина не вміє правильно сприймати критику і робити «роботу над помилками». Чого у Кирила не відібрати, так це розважливості: цей чоловік завжди ретельно обмірковує кожну свою дію, причому у прийнятті рішень ніколи не керується почуттями та емоціями, вважаючи це долею слабких і не дуже розумних людей. Авантюризм, властивий його юнацькій натурі, з роками безвісти проходить.

У дружини Кирило обирає собі розумну, красиву, спокійну, турботливу, але при цьому вольову та владну жінку, з якою буде не лише затишно та комфортно, а й цікаво. Для Кирила важливо, щоб його дружина справляла на оточуючих виключно сприятливе враження, тому зі скандальною та конфліктною жінкою він свою долю ніколи не зв'яже (сам він намагається уникати будь-яких з'ясувань стосунків та сварок). Своєю дружиною Кирило змінювати не буде, оскільки вважає таку поведінку негідною справжнього чоловіка. А ось з тещею стосунки в нього рідко складаються: навпаки, між ними спалахує справжня холодна війна, при цьому Кирило ніколи відкрито не покаже свою неприязнь до тещі.

Кирило – чудовий сім'янин, який зберігає вірність дружині, допомагає їй по господарству (хоч і лінивий за своєю природою), а також бере активну участь у вихованні своїх дітей. Він невибагливий ні в побуті, ні в їжі (головне, щоб його любили і захоплювалися, тоді він відплатить сторицею своїм домочадцям). Комфорт для нього – це насамперед спокійна атмосфера в будинку, відсутність сварок та скандалів. Важливо й те, що часто він не прагне встановити своє лідерство в сім'ї, легко передаючи свої повноваження дружині, яка, знаючи певну безініціативність свого чоловіка, бере кермо влади в свої руки.

Моральні принципи Кирила не дозволяють йому змінювати своєї обраниці. Він відданий сім’ї та дружини. Однак він дуже ревнивий і підозрілий, тому дружині з ним часом нелегко. Але дружина Кирила повинна володіти мудрістю і делікатністю, щоб не зачіпати його самолюбство своєю поведінкою.

Сумісність імені Кирило з жіночими іменами

Які імена підходять для шлюбу
Найбільша вірогідність міцних стосунків у Кирила з іменами: Алла, Анастасія, Анжела, Анна, Валерія, Ксенія, Маргарита, Марія, Марина, Оксана, Олена, Римма, Ельвіра.

Найменша ймовірність міцних стосунків у Кирила з іменами: Елеонора, Катерина, Лідія, Майя, Надія.

Стосунки складаються погано з Дариною, Євгенією, Алісою, Інгою і Уляною.


Камінь-талісман

Каменем-талісманом Кирила є сапфір жовтого кольору.
✔ Сапфір
Сапфір – це камінь вірності та цнотливості, скромності та водночас влади, правдолюбства, справедливості, мудрості, чистоти та сталості. Цей камінь сприяє проясненню свідомості та допомагає пізнати незвідане, тому вважається талісманом філософів, науковців, мандрівників та поетів. На Сході сапфір символізує дружбу і безкорисливість (також вважається, що він допомагає позбутися лінощів і здобути впевненість у собі). Сапфір захищає від злих чарів та заздрощів, дарує натхнення та розважливість, посилює почуття справедливості. Взагалі сапфір можна з упевненістю назвати каменем, який виконує бажання: так, владолюбцям він дарує можливість керувати людьми; закоханим допомагає зміцнити стосунки; людям творчим відкриває шляхи до духовного збагачення. Камінь, що має явні вади, принесе нещастя, оскільки його позитивні якості виявляться з точністю навпаки.

Колір імені Кирило

Щасливі для Кирила кольори – це червоний, блакитний, коричневий та жовтий.

✔ Червоний колір
Червоний колір є символом енергії, пристрасті та сили. Ті, у кого імена пов'язані з червоним кольором, дуже активні, емоційні, місцями навіть некеровані. Крім цього, такі люди дуже комунікабельні та владні. У людей, чиї імена пофарбовані в червоний колір, особисте життя складається непросто, оскільки за своєю природою вони лідери, які іноді можуть бути навіть авторитарними. Все ж ці люди дуже талановиті, їхня мета – бути першим.

✔ Блакитний колір
Блакитний колір у імені – символ довіри, гармонії та спокою. Але в той же час цей колір спонукає до пізнання світу та освоєння нових горизонтів. Люди з ім'ям даного кольору впевнені в собі, але при цьому мають добре серце і чутливість, тому вкрай сприйнятливі до чужих нещасть. Вони довірливі та щирі, чим часто користуються оточуючі. Люди з цим кольором в імені можуть досягти багато чого, якщо зможуть підкорити емоційну сторону своєї натури раціональної, якщо на зміну безтурботності та безтурботності прийдуть обов'язковість та дисциплінованість.

✔ Коричневий колір
Цей колір характерний для людей з важкою долею, незважаючи на те, що люди з «коричневим» ім'ям добродушні, працьовиті та чуйні. А виною всьому їхній вибуховий і неврівноважений характер, який може призвести до непоправних наслідків. Своєрідність і самолюбство часто не дозволяють їм прислухатися до раціональних порад. Люди з «коричневим» ім'ям твердо переконані у своїй правоті.

✔ Жовтий колір
Люди з «жовтим» ім'ям випромінюють життєву енергію, вони інтелектуальні, раціональні, вміють аналізувати, при цьому мислити вони можуть і логічно, і абстрактно (залежно від ситуації). Твердість їхнього характеру, практичність, рішучість та вміння виділяти основне серед другорядного допомагають їм досягти великих успіхів на економічній та науковій ниві (та й у житті такі якості обов'язково знадобляться). Жовтий колір – це символ багатства, юності та мрії, але водночас цей колір символізує заздрість та ревнощі. Загалом жовтий колір підвищує життєвий тонус, тоді як гірчичний може навівати смуток та тугу.

Число імені
Число імені Кирило – 4
Люди-четвірки рішучі, практичні, організовані і цілеспрямовані, вони вміють не тільки ставити перед собою цілі, а й досягати їх, причому вони не хочуть всього й одразу, а вибудовують сходи до своєї мети сходинка за сходинкою. У людях вони не терплять легковажності та недбалості. Не сприймають вони брехні та зради, оскільки самі ніколи не підуть шляхом обману. Люди-четвірки не люблять ризикувати і покладатися на щасливий випадок, вони звикли домагатися своєю працею, розраховуючи виключно на свої сили.

Планета

Планета-покровитель Кирила – Сатурн.
✔ Сатурн
В астрології Сатурн вважався досить похмурою планетою, що негативно впливає на долю людини, тоді як наявність у цієї планети кільця розцінювалося не лише як дотримання законів та канонів, а й як життя із заборонами та обмеженнями. Сьогодні акценти дещо змістилися, внаслідок чого Сатурн став символізувати правосуддя, зрілість та мудрість. Особливо Сатурн заступається людям у віці (недарма в міфології Сатурн являв собою старця – зберігача часу).
Переваги:
✦ стабільність;
✦ витривалість;
✦ обов'язковість;
✦ справедливість;
✦ практичність;
✦ чесність;
✦ владність;
✦ терпіння;
✦ самодисципліна;
✦ наполегливість;
✦ сталість.
Недоліки:
✦ надмірна сприйнятливість;
✦ суворість;
✦ різкість;
✦ жорсткість;
✦ суворість;
✦ користолюбство;
✦ розважливість;
✦ мстивість.
Люди Сатурна чудово почуваються у ролі начальників, посадових осіб, правоохоронців, суддів.

Стихія

Стихія Кирила – Повітря.
✔ Стихія Повітря
Люди стихії Повітря товариські та допитливі, вони швидко (хоча часто і ненадовго) схоплюють інформацію, яку завдяки своєму інтелекту чудово синтезують та застосовують у житті. Жаль тільки, що не завжди фізичних сил їм вистачає для здійснення всіх задуманих планів.
Переваги:
✦ відходливість;
✦ ерудованість;
✦ контактність;
✦ кмітливість;
✦ веселість;
✦ розважливість;
✦ жвавість;
✦ об'єктивність;
✦ волелюбність;
✦ пристосовність.
Недоліки:
✦ непостійність;
✦ вітряність;
✦ холодність;
✦ розважливість;
✦ самовпевненість;
✦ різкість;
✦ впертість;
✦ двоособистість;
✦ норовливість.
Людей стихії Повітря інтуїтивно тягне на відкриті вітряні місцевості поля, луки, сади. Як і люди Вогню, вони віддають перевагу сільському життю. Якщо говорити про роботу, то і тут вони віддають перевагу відкритому повітрі замкнутому простору. Імена стихії Повітря поєднуються з вогненними представниками, тоді як іменами своєї стихії можлива міцна дружба чи надійне ділове партнерство.

Тварина-символ

Тварини-символи Кирила – марал та тюлень.

✔ Марал
Ця тварина, що є різновидом оленя, символізує м'якість, граціозність, швидкість та інтуїцію. Марал-самець є уособленням сили, сміливості, шляхетності та рішучості. У християнській традиції олень символізує відродження, оновлення, чистоту, пустельництво та благочестя.

✔ Тюлень
Це неоднозначний символ, який уособлює як грайливість та невимушеність, так і батьківський захист. Вважається також, що тюлень уособлює повільність, щирість та добродушність.

Зодіак

Найбільш удачливими є Кирили, народжені під знаками Козеріг і Скорпіон.

✔ Кирило-Козеріг
Це замкнута і потайлива людина, яка живе у власному світі і не дозволяє вторгатися в нього навіть найближчим людям. Він трохи старомодний, тому чекати від нього проявів якихось незвичайних, феєричних вчинків не варто. Його максимум – це букет квітів та солодощі. Жінку для шлюбу шукає довго та ґрунтовно, оскільки боїться обману та зради.

✔ Кирило-Скорпіон
Незалежна та авторитарна натура. Ця людина ніколи не зважає на думку інших людей. Він норовливий, прямолінійний, наполегливий, завдяки чому досягає всіх своїх цілей. За дружину бере покірну і спокійну жінку, яка зможе повністю розчинитися в ньому і виконувати всі вимоги чоловіка.

Рослина

Рослини, що опікуються Кирилом, це кукурудза, крокус і ялиця.

✔ Кукурудза
Ця злакова культура символізує достаток і світ, уособлюючи силу Землі. Також кукурудза є символом дитячого здоров'я, продовження роду, єднання сім'ї та взаєморозуміння.

✔ Крокус
Шафран (саме так ще називають крокус) – це символ скромності, безкорисливості, надії, відродження, багатства та радості, що приносить радість, веселощі та єднання. Ця рослина покращить фінансовий добробут, зміцнить кохання, прискорить процес одужання і привнесе в життя мир та спокій.

✔ Ялиця
Ця могутня рослина уособлює захищеність, надійність та впевненість у завтрашньому дні. Крім того, ялиця є символом краси, здоров'я та довголіття.

Метал

Металами Кирила є олово та електрум.

✔ Олово
Цей метал символізує гнучкість та вміння знаходити компроміс у будь-якій ситуації, що допомагає з легкістю долати різні життєві труднощі.

✔ Електрум
Цей рідкісний метал є сплавом срібла та золота, тому в ньому є властивості обох цих металів. Таким чином, електрум – символ досконалості, процвітання, гідності, влади, багатства, вибраності, чистоти, сердечності та мудрості. Однак є у цього металу і негативні властивості: у поганих руках він може стати символом розбещеності та руйнування.

Сприятливий день

Субота

Пора року

Зима

Важливі роки життя

✦ 18 років;
✦ 25 років;
✦ 38 років;
✦ 46 років;
✦ 63 роки.

Зимовий Кирило відрізняється працьовитістю, старанністю, уважністю до оточуючих. Він чуйний до чужого горя, завжди простягне руку допомоги і захистить тих, хто цього потребує. Його можна назвати пусткою долі, якому не доводиться докладати особливих зусиль для реалізації своїх планів.

Весняний Кирило замкнутий і потайливий, тому не слід чекати від нього проявів почуттів та емоцій. Незважаючи на це, він дуже добродушний і благородний, за що його люблять та поважають близькі люди. Кирило, народжений навесні, це романтик та мрійник, який живе у своєму незвичайному світі.

Літній Кирило має шарм і чарівність. З ним завжди легко та весело спілкуватися, тому йому завжди раді в будь-якій компанії. Багато часу літній Кирило приділяє вивченню філософії та психології, що допомагає йому грамотно вибудовувати як робочі, так і особисті стосунки.

Осінній Кирило має аналітичний склад розуму. Лідер за вдачею, він прагне досягти у всіх сферах життя максимальних висот. Його життя завжди розплановане, тому будь-які «сюрпризи» здатні вивести його зі стану рівноваги (причому неважливо, добрими будуть ці самі «сюрпризи» або поганими).

Мирного неба, моя Україна💙💛
Пишіть у особисті повідомлення dolina_magii
Працюю дистанційно
Daryaved

Немає коментарів:

Дописати коментар

Обереги, амулети, талісмани: як вибрати та зарядити

З давніх-давен люди вдавалися до створення різних магічних артефактів, щоб убезпечити себе або залучити потрібні енергії та блага. Як правил...