Translate

понеділок, 19 червня 2023 р.

День Літнього Сонцестояння

Наближається Чарівний день – День Літнього Сонцестояння, це
 унікальна подія, яка здавна має в Україні свої особливості і традиції.

Літнє сонцестояння – це особливий час, коли Сонце досягає свого найвищого становища на небосхилі. Це свято ознаменує перехід від темних зимових місяців до яскравого, плідного літа. У багатьох культурах літнє сонцестояння має глибокі символічні значення пов'язані з світлом, життям і збагаченням. На дату Дня Літнього Сонцестояння впливають багато чинників – і положення Землі щодо Сонця, і часовий пояс. У звичайні роки Літнє Сонцестояння припадає на 21 червня, а за високосними роками дата переходить на 20 червня. 2023 року День літнього сонцестояння припадає на середу, 21 червня.

Скільки триває найдовший день в Україні? 21 червня 2023 року сонце зійде о 03:46 ранку та зайде о 20:13 вечора. Тобто найдовший день триватиме 16 годин 27 хвилин.

Літнє сонцестояння: символіка дня

Символіка літнього сонцестояння часто пов'язана із Сонцем, яке постає як стародавній символ життя, тепла, світла та сили. У цей день Сонце сяє найяскравіше, а його енергія максимальна. Люди відчувають потужну природну силу, що їх оточує, та шукають способи використати цю енергію для своїх ритуалів та намірів.

Що потрібно робити в день літнього сонцестояння

День літнього сонцестояння вважався серед наших предків особливо містичним і таким, який відрізняється від інших сильною енергетикою. Навіть сьогодні езотерики стверджують, що в цю дату краще вставати на заході сонця, коли енергетика перебуває на найвищому рівні. Також в цей період можна загадувати бажання, які обов'язково здійсняться.

Щоб привернути прихильність Сонця, варто носити яскраві кольори (помаранчевий, червоний, жовтий). Навіть якщо в вашому гардеробі важко знайти одяг таких відтінків, завжди можна додати до образу золоті прикраси чи інші деталі.

Якщо давно хотіли зробити карту бажань, цей день ідеально підходить для такого ритуалу! Зробіть чарівний колаж, або ж візуалізуйте бажане у своєму смартфоні, створивши відеоколаж з фото. Якщо Ви бажаєте дізнатися, як правильно зробити карту бажань, ласкаво просимо на сторінку блога Dolina Magii Головне – щиро вірити в силу карти бажань, і вона обов'язково запрацює.

Що не можна робити в День літнього сонцестояння

✦ Не слід сьогодні сваритися, конфліктувати, лаятися, проявляти агресію, з'ясовувати стосунки, кричати, ображати один одного і ображатися.
✦ Заборонено також сумувати, плакати, лінуватися, перебувати в апатії і зневірі, а також пускати будь-який негатив в своє життя.
✦ Не варто одягати темний одяг і сіяти негатив навколо себе.

Літнє сонцестояння і традиції українців

До введення григоріанського календаря на території сучасної України, наші предки святкували день літнього сонцестояння 7 липня, тобто в день Івана Купала. Здавна людям подобалися гуляння, збирання лікарських трав, стрибки через багаття, співи, танці та пошук таємничої квітки папороті. До речі саме вода мала сакральне значення для українців в день літнього сонцестояння в давнину. Зранку дівчата навіть збирали росу з трави, щоб вмитися нею. Вважалося, що так можна зберегти красу і молодість.

Також обов'язково купалися у відкритих водоймах, а незаміжні дівчата ще й ворожили на судженого: плели вінки і пускали їх за водою.

​Відунки (від слова відати – знати, з кореня «від» походить і пізніше слово – відьма) збирали трави, з яких потім готували різноманітні відвари, натирання, настоянки. Ними вони лікували людей протягом усього року.

Наші предки суворо дотримувалися традицій, які споконвіку існували на території сучасної України: прокидалися на сході сонця, вітали зірку, випивали чай з медом. Цього дня було прийнято відмовлятися від їжі тваринного походження.

Вірили, якщо прокинутися в день літнього сонцестояння до світанку, то можна весь рік бути здоровим. Існувало й цікаве повір'я, пов'язане з водою: якщо хлопець випадково облив дівчину — незабаром на них чекає весілля.

Літнє сонцестояння: народні прикмети

✦ Якщо цього дня похмура погода  урожай буде поганим.
✦ Якщо в лісах достигла чорниця, то можна розпочинати збирання озимого жита.
✦ Зранку на літнє сонцестояння багато роси  чекайте на гарний врожай.
✦ Якщо 21 липня на небі молодий місяць, то по погоді можна визначити, яким буде серпень.
✦ Ніч проти 21 червня (20 червня у високосні роки) зоряна  восени буде багато грибів.
✦ Для одужання треба до заходу сонця скупатися в річці чи озері.
✦ Якщо колосок 21 червня заткнути за пояс, то до кінця літа спина боліти не буде.
✦ Якщо покласти під двері монетку цього дня, то весь рік будете успішними.
✦ Бджоли зліше стали – скоро почнеться спека.
✦ Якщо в день літнього сонцестояння зустріти світанок, впродовж всього року будете здоровими.

Це особливий день, в який кожна людина може зміцнити свою енергетику, очиститися від негативу і залучити удачу. З давніх-давен люди вважали, що сьогодні енергія природи, зливаючись воєдино, утворює потужний енергетичний заряд, який може повністю оновити енергетику людину і подарувати їй прилив сил та позитиву. Будь-які ваші думки в цей день матеріалізуються. Тож будьте в гарному гуморі, мрійте, ставте цілі, плани на майбутнє. Думайте позитивно і налаштовуйте себе на краще життя.

Мирного неба, моя Україна💙💛

Віритимемо, що найближчим часом війна, розв'язана путінською ордою, закінчиться нашою перемогою! Слава ЗСУ! Слава Україні! Героям слава!

Чарівного дня
Вам потрібна магічна допомога?
Консультація+діагностика негативу.
Пишіть у особисті повідомлення.
Працюю дистанційно
Daryaved

Немає коментарів:

Дописати коментар

Обереги, амулети, талісмани: як вибрати та зарядити

З давніх-давен люди вдавалися до створення різних магічних артефактів, щоб убезпечити себе або залучити потрібні енергії та блага. Як правил...