Translate

четвер, 20 липня 2023 р.

Секрети осикового чарівництва

Із чим у Вас асоціюється дерево Осика?
 з осиковим колом та вампірами? із темною силою? з Юдою?,
 а може осика  захист від зла?
 чи осика – «мова» Лісу?
А які магічні властивості має осика?
І в чому секрет осикового чаклунства?
Звичайно ж, кожен чув про те, що осикове листя чомусь невпинно тремтить, що осиковий кілок має містичні властивості. А ось про те, що осика має безліч магічних властивостей, що справді справляють чудодійний вплив на людину, що осика  дерево, здатне зцілити душевні і тілесні рани, оберігає від псування і пристріту, відганяє нечисту силу, оберігаючи тих, хто торкається до неї і хто носить браслети та кільця з осики, як талісмани, знають далеко не всі. Ця стаття може зацікавити всіх, хто так чи інакше цікавиться народною містикою та чаклунством. А практики-початківці, які роблять перші кроки на доріжку магії, повинні знати все про це чаклунське дерево.

Дерева завжди були присутні в магічних ритуалах та обрядах, шанували їх священними та присвячували їм руни. Осика... Дерево дуже своєрідне і овіяне якимось загадковим, навіть зловісним ореолом. Осика відома як одне з дерев, що поглинає негативну енергію. Має здатність знімати різний біль (головний, зубний, радикуліт, остеохондроз). має властивість очищати вашу ауру від шкідливого впливу. У язичницькій традиції, осика мала благо значення дерева, виконаного надлишку життя і перешкоджає злу. І в наші дні віра у магічні властивості дерев жива.

Осика – дерево чаклунське, виступає незамінним помічником для контактів людини з потойбічними силами. Осика пізнає чуже людині, те, що надходить ззовні, з іншого світу, працюючи як односторонній провідник. Осика не пропускає в наш світ істоти Наві, але є чудовим провідником з нашого світу у світ мертвих. Ця здатність осики використовувалася у багатьох сферах життя людей.

У фольклорі, повір'ях та обрядах осика виступає дієвим засобом у боротьбі з нечистою силою, відьмами, чаклунами та хтонічними істотами.

▪️ За старих часів вважалося, що осика відганяє злих духів, тому її висаджували біля житла.

▪️ В осиковому гаю можна знайти притулок від переслідування енергетичного вампіра, якоюсь мірою полегшити наслідки псування та пристріту.

▪️ Прямий контакт з осикою очистить вашу ауру від шкідливих впливів. Така якість має не тільки живе дерево, але й вироби з нього.

▪️ Спілкування з осикою допомагає при нервових станах, нав'язливих думках, безпричинному страху.

▪️ Осиковими паличками підбиралися предмети, на яких, як вважали, було накладено псування, і кидали в багаття з осикових дров.

▪️ Захищаючись від Лісовика, людина, захоплена вночі в лісі, лягала спати в колі, окресленому на землі палицею.

▪️ Якщо хтось хотів покинути раз і назавжди рідні, але обридлі місця, то йому слід було надламати гілку осики біля дороги, примовляючи: «Піду і осикою заломлю дорогу». У такий же спосіб відважували русалок, що топчуть хліб.

▪️ У колиску дитини встромляли кілька осикових лозин, захищаючи малюка від поганих снів і слів.

▪️ Щоб виявити злодія, поляки вкладали в розщеплену осику річ, до якої торкався злодій; вважалося, від цього його почне трясти лихоманка, і лиходій поспішить повернути вкрадене.

▪️ Осику використовували при розпізнаванні відьми: її можна було побачити, якщо в ніч напередодні Івана Купали сховатись у хліві під бороною, спеціально виготовленою з осики.

▪️ Оберігаючи поля від відьом, у посіви встромляли гілки осики; тим самим способом охороняли городи від кротів, гусениць та інших.

▪️ Знахар, що знищує на полі залом, виривав його із землі осиковими палицями і спалював на осиковому вогні.

▪️ В обрядах східних слов'ян осика використовувалася як оберіг. У ніч напередодні Юр'єва дня і купальську ніч за допомогою осикових гілок, застромлених у стіни хліва, у ворота, у сарай, оберігали худобу від відьом, що відбирають у них молоко. З тією ж метою при готелі корів на рог їй укріплювали шматочок осики; перше молодиво проціджували через осикову діду і віддавали корові. Якщо у корови кисло молоко, її проганяли через покладені вздовж порога осикові гілки; через осикове поліно, покладене у воротах двору змушували перешагнути щойно купленого коня і ін.

▪️ На вогні з осикових дров спалювали після смерті чаклунів, щоб вони не шкодили людям.

▪️ Змови від укусу змій зазвичай читають над осиковою корою, а потім труть нею укушене місце.

▪️ Багаття з осикових дров вважається найбільш дієвим засобом боротьби з нечистою силою, звідси і прислів'я: щоб воно на осиковому дереві згоріло!

▪️ У разі передсмертної агонії чаклуна або просто людини, яка вважалася грішником, у стелю або дах будинку вбивали осиковий кілок, щоб полегшити «догляд» у світ мертвих (за християнськими повір'ями, щоб чорт легше міг забрати душу).

▪️ Вважалося, що гілка осики, кинута чаклуном перед людиною, зіб'є останнього з дороги.

▪️ Чаклуни, які бажають обернутися у вовка, перекидалися через осиковий пень, тим самим долаючи бар'єр між світом Яві та Наві.

▪️ Чаклун, що мстить дитині, пригощає його солодощами, які виявляються насправді осиковим листям.

▪️ Удар осиковою палицею по людині або худобі міг закінчитися паралічем. Це було пов'язано з тим, що життєва сила людини витягувалася деревом.

Цілющі властивості осики

На осику в народній медицині без шкоди для дерева зводили хвороби, особливо пропасниці. «Передаючи» хворобу дереву, просили:
«Осика, осика, візьми мою трясовину, дай мені здоров'я та спокій!»
Осикою хвороби «забивалися», «пригноджувалися» і на ній «переносилися» на інші об'єкти. Для цього кілька волосся і нігтів хворого забивали в осиковий стовбур або ж просили хворого торкнутися дерева і гнати хворобу в шию; іноді розвішували на дереві осики одяг хворого або встромляли осиковий кілок на те місце, де траплявся епілептичний напад з людиною.

▪️ Від судом у ногах вважалося гарним засобом докласти до них осикове поліно.

▪️ При головному болю добре постояти недовго поряд з осикою, доторкнутися до неї – біль стає слабшим. Подібний ефект надають осикові спили, покладені на хвору частину тіла.

▪️ Регулярне спілкування з деревом також нормалізує артеріальний тиск.

▪️ При нападах епілепсії у дітей у одвірок двері на рівні голови дитини забивалося зістрижене волосся та нігті. Вважалося, що як дитина «переросте» зазначене місце, так хвороба відпустить його.

▪️ При дитячому безсонні з осики робили купіль для дитини або клали осику їй у колиску.

▪️ За допомогою осики лікували також зубний біль, грижу, дитячий переляк та інші хвороби.

▪️ При наближенні епідемії холери в чотирьох кінцях села встромляли в землю зрубані деревця осики, захищаючи село від проникнення хвороби.

▪️ В обмін на здоров'я людина давала обіцянку не завдавати осикі шкоди – не ламати її гілок, не рубати, не палити.

У народі Осику також називають «тремтячим деревом» або осика – «мова» Лісу, тому що листя осики тремтить навіть за абсолютного безвітря. Слухаючи шелест осикового листя, чаклуни одержують відповіді на свої запитання. У лікуванні використовується кора і молоді гілки дерева застосовують проти спека та лихоманки.

У східних слов'ян осику вважали «чортовим» деревом. Згідно з народними повір'ями, у місцях, де росте осика, «в'ються» чорти. Ходити там небезпечно: чорти можуть так заплутати людину, що вона заблукає і не знайде дороги назад. Марево, що заводять людину в зарості осики, набуває вигляду його родичів і знайомих, а потім раптово зникає; зображує весілля, на якому людина веселиться. а на ранок марево виявляє себе сплячим не в хаті, а під осикою. Про перебування марева на осики (або поблизу неї) свідчить заборона ховатися під осикою під час грози, тому що «осику грім шукає» (грім «б'є» чорта у слов'янських повір'ях).

Осиковий кіл

✦ Усім відомий найкращий спосіб боротьби з перевертнями та вампірами – осиковий кіл.
✦ Загострений осиковий кіл набув в очах народу значення Перунової палиці. Щоб оберігати корів і телят від нападу відьом, ставлять на воротах і по кутках скотарні осики, зрубані або вирвані з коренем; під час чуми рогатої худоби, проганяючи Коров'ю Смерть, б'ють її (тобто махають повітрям) осиковими полінами.
✦ У східних слов'ян, а також у Польщі осиковий кілок встромляли в могилу «ходячого» покійника або вампіра. Нерідко це робили ще під час похорону, щоб померлий не перетворився на «ходячого» покійника.
✦ Щоб дізнатися, хто з жінок у селі відьма, білоруси вбивали в землю осиковий кіл, зістругували з нього тріски, підпалювали їх і на вогні кип'ятили цедилку (ганчірку, через яку проціджують молоко): вважалося, що відьма неодмінно прийде просити не палити її вогнем .
✦ При будівництві будинку в кутку фундаменту встромляли осикові кілочки, оберігаючи будинок від будь-якого лиха.

Осиковий кілок для захисту будинку

Осика є відмінним талісманом та оберегом для дому. Використовувати дерево з цією метою можна зовсім по-різному. Один з найдієвіших і найпоширеніших варіантів – осиковий кіл.
Такий оберіг допомагає:
✦ Очистити будинок від негативної енергетики.
✦ Захистити мешканців від злих духів, нечисті тощо.
✦ Уберегти мешканців від поганих слів, пристріту та псування.

Як зробити осиковий кілок для захисту будинку:
Підготуйте новий нож, що раніше не використовувався, шматок білої чистої тканини, сіль і лляний мішок. Мішок повинен бути середнього розміру, тому що в нього ви кластимете кілька гілок.

Раннього ранку вирушайте на пошуки осики. Дерево повинно бути не старим, здоровим, без грибків, кори, що підгнила, і т.д.
Далі візьміть у праву руку ножа і зріжте кілька невеликих гілок дерева і помістіть їх у мішок. Зауважте мішок і скажіть такі слова:
Дякую, вам, любі.
Дякую, гарні.
За радість, за щастя.
Добро та любов.

Тепер подякуйте лісу та конкретному дереву за майбутній оберіг і приступайте до роботи з гілочкою. Її потрібно ув'язнити так, щоб з одного боку вийшов гострий кінець, а з іншого – закруглений.

Після цього візьміть кіл правою рукою так, щоб гострий його кінець дивився вгору. Обійдіть весь будинок, направляючи кіл у кожен кут кожної кімнати. Побачивши, що в якомусь місці ваша рука здригнулася, затряслася і т.д. «вбийте» в це місце кілок.
✦ Вбивати його потрібно не по-справжньому, тому що зробити це по-справжньому у квартирі неможливо. Досить буде зробити вигляд, що кіл ви вбиваєте в підлогу, кут і т. д. При цьому тричі скажіть такі слова:
Нехай погане геть піде,
А гарне прийде.
Кіл осиковий, та на місце вставай.
Будинок від зла огорожуй!
✦ Насамкінець загорніть оберіг у білу тканину, посипте сіллю і приберіть подалі від сторонніх очей. Але при цьому пам'ятайте, що кілочок повинен перебувати в цій кімнаті.
✦ Раз на кілька місяців діставайте та перевіряйте кілочок. Якщо побачили, що він гниє, зламався, почорнів і т. д., негайно спалить його за допомогою церковних свічок. І негайно виготовте собі новий оберіг за такою ж інструкцією.

🔮Магічні властивості осики

У магії осика вважається деревом, яке відводить смерть. Вона сприяє прояву внутрішніх лікувальних сил людини, забезпечуючи доступ до нашої справжньої суті, іноді прихованої під оманливою зовнішньою оболонкою. Крім цього, це дерево можна назвати провідником енергії з інших світів. Саме ця остання властивість і ця здатність осики здавна найбільше вважалося людьми.

!!!Головне пам'ятати: все, що завгодно, можна використовувати і на благо, і на шкоду  кінцевий результат залежить від мети.


Досвідчені відьми можуть використовувати (модулювати) свою силу дерева, створюючи змови і заклинання на осикових гілках. З деревини осики роблять скриньки для зберігання чаклунських та магічних інструментів – деревина блокує як силу інструменту, так і будь-яку спробу «дотягнутися» до нього ззовні, краще за шовк. Таким чином можна сховати щось цінне від тих, хто «бачить».

У магічних ритуалах використовуються такі частини Осики:
✦ кора;
✦ тріски;
✦ молоді гілки;
✦ бруньки;
✦ листя.

🔮Захист будинку

Висадити біля будинку кілька осик, які охоронятимуть будинок від злодіїв та злих людей. Можна залишити місце для лави і проводити там час при незрозумілій тузі та сум'ятті. Якщо немає можливості посадити дерева, то допоможуть маленькі кілочки або навіть сірники встромлені навколо будинку.

🔮Талісман для захисту

Браслети та кільця з осики служать прекрасним захистом від шкідливих, злісних впливів тонкого світу, від сімейних прокльонів, а так само як не дивно від неприємностей, які Ви самі і породили своєю заздрістю, осудом та злістю. Осикові прикраси очищають ауру та вбирають негативну енергію.
Насправді зробити собі оберіг з осики досить просто. Для цього знадобиться лише шматочок кори цього магічного дерева, тонка зелена тканина та нитка. Такий оберіг захистить від пристріту, прокляття, заздрощів інших людей та всіляких життєвих проблем.

Відламуючи шматочок кори від дерева, осику потрібно попросити про допомогу і подякувати за те, що ділитися своєю частиною заради її людини. Найкраще висловлювати свою подяку не тільки на словах, але також, наприклад, полити осику свіжою прохолодною водою.
Потім кору слід загорнути в зелену тканину, акуратно зв'язати ниткою та повісити собі на шию як амулет. Якщо носити такий амулет на шиї немає можливості, можна просто покласти його в сумку, кишеню або гаманець. Важливо не втратити амулет, що вийшов, і намагатися завжди носити його з собою. Крім того, не варто розповідати про нього оточуючим і тим більше демонструвати його. З таким помічником життя людини стане значно простішим, а багато проблем вирішаться самі собою.

Збір кори осики краще проводити провесною, вибираючи ще світло-зелену, гладку кору. Саме в цей час у ній міститься найбільша кількість корисних речовин. Для того, щоб легше зняти шар кори, необхідно зробити на деревці вертикальні надрізи, вузькими смужками. Найкраще надрізати кору з північного боку. Зібрану сировину потрібно подрібнити і перемолоти (наприклад, м'ясорубку), а потім висушити в тіні. Після просушки для зручності використання кору можна перемолоти ще раз, а потім пересипати в бавовняні або паперові пакети для зберігання.

Легенди

Осика – у народних уявленнях «прокляте дерево», оскільки її листя шелестять і без вітру. Її прокляття у народній свідомості пов'язується з осмисленням євангельських оповідань про життя Ісуса Христа.
За однією з християнських легенд, коли Богоматір з немовлям Христом та Йосипом бігли до Єгипту, їх стали доганяти воїни царя Ірода. Щоб урятуватися від переслідувачів, Святе сімейство ховалося під різними деревами – всі вони переставали шелестіти листям і замовкали, щоб не видати переслідувачам Христа. І тільки осика, коли Богоматір з немовлям сховалася під нею, продовжувала шелестіти, за що й була проклята.

За іншою версією, Осикове листя досі тремтить від жаху, згадуючи про Розп'яття. «Трясіння» осики пов'язували з тим, що хрест, на якому розп'яли Христа був зроблений з осики, цвяхи, якими він був прибитий до хреста і спиці, які йому заганяли під нігті (для мук), і «з тих пір гілки цього дерева страхом і безперестанку тремтять».
Згідно з іншими легендами, осика проклята за те, що на ній повісився Іуда Іскаріот. Спочатку він хотів повіситись на березі, але та так злякалася, що в неї кора побіліла. Потім він намагався прилаштувати мотузку до груші, але вона наїжачилась колючками і не підпустила його до себе. Тоді Юда повісився на осикі.
!!!Однак насправді осика не зростає в Палестині. Вірити легендам чи ні – особиста справа кожного.

За переказами стародавніх слов'ян, Велес в образі змія, рятуючись від переслідування Перуна, заповз на осику. З того часу кора осики червона від пролитої крові підземного бога, а блискавки – стріли Перуна – мітять у дерево особливо часто.

Наші предки осику називали ще «деревом вісельників»: існувала легенда, що коли Добриня вбив Змія, то повісив його на ній. Можливо тому наші предки вважали, що Осика – дерево, яке відлякує змій. Щоб умертвити змію остаточно, необхідно повісити її на осикову гілку.

Наші пращури помітили, що наші пращури помітили: З осики, стійкої до води, наші предки робили корита, кадушки, зграї; кора застосовувалася при дубленні шкір, а також для отримання жовтого та зеленого барвника. Взимку мисливці використовували осикову кору для харчування, знімаючи втому і підвищуючи витривалість при тривалих і важких переходах. Корою і молодими пагонами годують домашню і промислову худобу. З квіток осики бджоли збирають пилок, а з бруньок — клей, який переробляють на прополіс. Осикові гілочки, покладені в квашену капусту, не дають їй тинятися. При спалюванні осики печі прочищається димар від сажі.

У давнину наші пращури не будували будинків з осики, щоб не викликати на домочадців постійні напасті та хвороби, але, щоб уникнути руйнувань і злих сил, у кожен кут майбутньої споруди вбивали осикові клини.
В даний час осика йде на оздоблення саун, так як її деревина стійка до гниття і не виділяє смолу. З гнучких пагонів молодої порослі рослини плетуть кошики та меблі.

Осика – суперечливе втілення традицій християнства і язичництва, зуміла об'єднати у собі прокляття і звільнення від нього, ставши одним із найяскравіших свідчень химерного переплетення вірувань древніх слов'ян і православ'я.

Віритимемо, що найближчим часом війна, розв'язана путінською ордою, закінчиться нашою перемогою! Слава ЗСУ! Слава Україні! Героям слава!

Мирного неба, моя Україна💙💛

Чарівного чаклунства
Вам потрібна магічна допомога?
Консультація+діагностика негативу.
Пишіть у особисті повідомлення.
Працюю дистанційно
Daryaved

Немає коментарів:

Дописати коментар

Обереги, амулети, талісмани: як вибрати та зарядити

З давніх-давен люди вдавалися до створення різних магічних артефактів, щоб убезпечити себе або залучити потрібні енергії та блага. Як правил...