Translate

понеділок, 20 червня 2022 р.

День Літнього Сонцестояння

Наближається Чарівний день 21 червня 2022 року – День Літнього Сонцестояння. 
Оскільки Літнє Сонцестояння триває лише короткий момент часу, то для дня, коли відбувається літнє сонцестояння, існують й інші назви, наприклад: «середина літа», «найдовший день» або «перший день літа».

На дату Дня Літнього Сонцестояння впливають багато факторів – і положення Землі щодо Сонця, і часовий пояс. У звичайні роки Літнє Сонцестояння припадає на 21 червня, а за високосними роками дата переходить на 20 червня. Тривалість найдовшого дня на рік становитиме 17 годин та 33 хвилини. А найкоротша ніч триватиме менше 6,5 годин, що становить лише чверть доби.

Свято літнього сонцестояння широко святкується різними народами. У слов'ян свято відоме як Івана Купала, у фінів-інгерманландців і – Юханнус, у латвійців – Ліго.

Історія святкування Дня Літнього Сонцестояння

Єдиної думки про те, коли з'явилася традиція святкування Дня Літнього Сонцестояння, наразі не існує. Відомо, що це сталося до нашої ери. Свято Літнього Сонцестояння було наповнене безліччю цікавих обрядів. Ніч, призначену для очищення та пробудження прихованих резервів, не можна було витрачати на сон – наші предки палили багаття та танцювали навколо жердин. Стрибки через жарке полум'я мали очистити тіло і душу від усякої скверни. Закохані, взявшись за руки, стрибали через вогонь тричі, щоб їхній шлюб був щасливим, багатим та багатодітним.

У цей день відзначали кельтське свято середини літа, він називався Літа. Цього дня проводили обряди, пов'язані з водою та вогнем. Вважалося, що водойми в цей день мають цілющу силу. Крім того, і полум'я мало властивості очищення: матері спалювали сорочки хворих дітей, з якими згоряли і хвороби.

Наші пращури вважали, що День Літнього Сонцестояння несе у собі посилення лікувальних здібностей трав та води. Тому, якщо купуватися до заходу сонця, можна позбавитися всіх хвороб. Ще один звичай дня – хороводи. Взявшись за руки, чоловіки і жінки йшли навколо багаття або літнього жердини, співаючи при цьому ритуальні пісні. Непорушне коло мало дати захист поселенню і людям у ньому.

Прикмети Дня Літнього Сонцестояння:

✦ Дощ у літнє сонцестояння – неврожай та бідний рік.
✦ Вранці багато роси – до багатого врожаю.
✦ Якщо у небі багато зірок – буде грибне літо.
✦ Вода, яку набрали вранці, вважається цілющою.
✦ Вважалося, що саме цього дня папороть розпускається та розквітає – і кожен, хто зможе зірвати квітку папороті, буде наділений могутньою силою.
✦ Зустрічати світанок цього дня вважалося добрим знаком.
✦ Дівчата проводили обряди для швидкого заміжжя та інших важливих подій у житті.
✦ У давнину люди плели вінки, стрибали через багаття, ворожили, збирали трави.
✦ Вважалося, що якщо від трав, кинутих у вогонь у цей день, йде низький дим, то ворожить чекає лихо, а ось клуби, що летять вгору, віщували здоров'я і щастя.
✦ Весілля на День літнього сонцестояння обіцяло довге та щасливе сімейне життя.
✦ Якщо 21 червня загадати бажання та перелізти через 12 парканів, то мрія здійсниться протягом року.

Чарівного дня
Вам потрібна магічна допомога?
Консультація+діагностика негативу.
Пишіть у особисті повідомлення dolina_magii
Працюю дистанційно
Daryaved

Немає коментарів:

Дописати коментар

Обереги, амулети, талісмани: як вибрати та зарядити

З давніх-давен люди вдавалися до створення різних магічних артефактів, щоб убезпечити себе або залучити потрібні енергії та блага. Як правил...