Translate

суботу, 23 вересня 2023 р.

Магічні властивості горобини

Осінь – пора однієї з наймагічніших ягід 
 горобини! Вона набирає особливої сили 23 вересня, адже в народі цю дату називають днем народження горобини. 
Які магічні властивості має це красиве, прикрашене гронами багряних ягід дерево? Чи здатне поділитися своїми силами з людиною, як може вплинути на її життя? – читайте далі, ласкаво просимо на сторінку блога Dolina Magii

Горобина також зветься «Відьмине дерево», яке ілюструє давній зв'язок дерева з магічними мистецтвами. Горобину часто використовували для зображення дерева життя.

Асоціація горобини з магією та відьмами, ймовірно, відбувається через крихітну п'ятикутну зірку або пентаграму, яка прикрашає основу кожної ягоди навпроти її плодоніжки. Пентаграма – це один з найдавніших язичницьких символів захисту, і той факт, що вона природно зустрічається на ягоді, робить її магічною. 

Горобина з давніх-давен використовувалася в цілительстві та магії як сильний оберіг. Вона здатна зцілити від різних недуг, захистити від так званої негативної енергетики, наділити даром передбачення.

Горобина використовується для:

✦ ворожіння, передбачення;
✦ захисту наречених від підступів чаклунів та відьом;
✦ захисту худоби від злих підступів нечисті;
✦ захисту від вурдалаків, перевертнів, мерців та зомбі;
✦ захисту дитини від пристріту та псування;
✦ виправлення негативних характеристик характеру;
✦ контролювання своїх почуттів;
✦ лікування зубів;
✦ охорони весілля від нечистої сили;
✦ пошуку родовищ металів;
✦ збереження здоров'я тварин;
✦ збільшення приплоду худоби.

Горобина була добре відома ще у Стародавній Греції. У минулому горобинові гаї вважалися священними і вирубувати їх забороняли. Там селилися жреці і пророки, будували святилища древнім богам. Вважалося, що горобина сприяє спілкуванню із вищими силами. Це дерево наділяли магічною силою протистояти чаклунству, хворобам і пристріту.

Горобина  захист від псування, злих сил, пристріту...

Люди вважали, що горобина допомагає впоратися з псуванням, ну і навіть до сьогоднішнього дня червона горобина вважається оберегом від злих сил. 
Просте гроно ягід без додаткових атрибутів, підвішене над вхідними дверима або покладене на підвіконня, вбереже будинок і сім'ю від багатьох проблем  горобина запобігає проникненню в житло темної енергії і злу.

Намисто із горобинових ягід

Якщо опинитеся за межами міста в потрібний час, можна не тільки підзарядитися горобиновою енергією, але і заготовити обереги. Одними з найдієвіших вважаються намисто або браслет із горобинових ягід. Але "працювати" вони будуть лише у тому випадку, якщо все зробити правильно. Ось кілька порад:
✔ Ягоди мають бути зрілими.
✔ Збирати їх потрібно в день повного місяця.
✔ Кількість ягід має бути непарною.
✔ Перед збиранням потрібно звернутися до дерева, попросити у нього дозвіл. І обов'язково прислухатися до відчуттів – якщо вловите хоч відлуння невдоволення, пошукайте іншу горобину. А після збору не забудьте подякувати.
✔ При створенні оберега не можна допускати поганих думок.
✔ Нікому не дозволяйте торкатися оберіг: він втратить силу.
✔ Носити оберіг із горобини потрібно весь рік. Він убереже любов від негараздів і неодмінно допоможе тим, хто шукає свою половинку.

Хто не звик до природної "біжутерії", може зібрати ягоди (непарна кількість) у невеликий відріз червоної тканини і зав'язати його червоною ниткою  ваш оберіг готовий! Покладіть його в сумочку чи кишеню, і горобинна магія буде з вами всюди.

Горобина допомога від важких думок

Горобина допоможе позбутися депресії, вона здатна допомогти знайти душевну рівновагу.

Попросити у дерева можна не тільки ягоди, а й пару гілочок. Зробіть із них хрестик, перев'яжіть червоною ниткою і повісьте на голочці на стіну поруч із вхідними дверима (зсередини). Цей оберег не дасть увійти до будинку нечистої сили, а покладений під ліжко, позбавить кошмарів.

Горобина для жіночого щастя

Горобина по праву вважається жіночим деревом, оскільки допомагає підвищити жіночу сексуальність. Вона допоможе знайти свою другу половинку та покращити відносини між подружжям.

Вважалося, що нечисть не зможе нашкодити новонародженому, якщо гойдалки в його колисці зробити з горобини. А щоб малюк швидко і міцно засинав, ховали під його матрацом шматочок горобинової кори.

Горобина порятунок від зубного болю

Старовинні повір'я кажуть, що людина, яка завдала шкоди горобині, страждатиме від зубного болю. Горобина могла не тільки покарати свого кривдника зубною хворобою, а й зцілити від неї. Для цього хворий рано на зорі опускався на коліна перед деревцем, що росте біля мурашника, обіймав його і звертався з проханням про зцілення.

Прикмети, традиції, повір'я

У багатьох країнах знають про дивовижні властивості горобини. З нею пов'язано безліч прикмет, традицій, повір'я.

Жителі Німеччини вважають, що вберегти себе від бід та нещасть можна, якщо носити в кишені одягу горобину. Німці з давніх-давен знають, що горобина  найкращий оберіг від нечисті, тому в них існує традиція вивішувати над дверима хліва й стайні подвійну горобину гілля, перев'язану навхрест червоною ниткою.

В Англії теж знають, що горобина має магічні властивості. Горобинової палицею жителі Туманного Альбіону мають давню традицію виганяти корів на пасовищі весною, а на початку зими  заганяти їх назад. До рогів і хвоста корови прийнято у них прив'язувати гілку горобини. Ще в давнину у англійських візників і вершників існував цікавий звичай: вони прикрашали свої головні убори горобинами. Це робилося не для того, щоб віддати данину моді і виглядати ошатніше, а для того, щоб жодна нечисть не могла зашкодити коням під їздом.

Норвезькі моряки вважали, що в човні обов'язково повинен був бути горобиновий прутик, щоб уникнути біди в морі.

А в Швеції існує повір'я, що зроблений з горобини прут допоможе своєму власнику знайти скарб. Для цієї мети підходить не кожне дерево, прут-шукач можна зробити тільки з горобини, яка виросла високо на стіні або горі.

Горобина присутня і в традиціях, пов'язаних із похороном. Так, після повернення додому з цвинтаря родичам померлого потрібно було повісити над входом горобинні лозини. Це робилося для того, щоб померлий не міг повернутися додому. А щоб душа покійного заспокоїлася, поруч із його могилою висаджували горобину.

Горобина застосовується і у весільних обрядах. Вона давно вважається символом щасливого шлюбу. Ягідками її заведено прикрашати святковий стіл. Обсипають ними молодих. У букет нареченої додають горобини, використовують їх і для прикраси короваю, щоб зберегти почуття молодят до глибокої старості.

П'ята річниця весілля носить назву дерев'яної, або горобинової. Жінці належить цього дня прикрашати свою голову горобиновим віночком і одягатися в одяг кольору стиглої ягоди. Чоловік на дерев'яне весілля дарує дружині горобину, зроблену своїми руками. А дружина обдаровує чоловіка червоними вовняними рукавичками та шкарпетками.

Як талісман можна використовувати будь-які вироби з гілок, листя і ягід горобини. Плоский шматочок гілки або кори горобини як оберег допоможе підвищити самооцінку своєму власнику, утримає від необдуманих вчинків. Горобинові намисто – найкращий талісман для жінок. Вони підвищать сексуальну привабливість їхньої володарки, допоможуть знайти кохання.

Ворожіння

Згідно з однією з легенд, колись недруги хотіли розлучити закоханого подружжя. І вони не вигадали нічого кращого, як убити одного з пари. Захищаючи кохану, чоловік загинув, а оплакуючи його тіло, жінка почала просити небо, щоб воно не розлучало їх і дозволило і після смерті бути разом. Тієї ж хвилини вона перетворилася на горобину на його могли. З того часу горобина зберігає у своїх ягодах гіркий вогонь кохання. Це дерево здатне розпалити полум'я справжнього почуття самовідданості у серцях людей. Крім того, вона ж охороняє кохання від нещасть і неприємностей. Саме тому дівчата люблять ворожити на цих ягодах.
Більше інформації про ворожіння на горобині, Ви знайдете на блозі Dolina Magiiласкаво просимо на сторінку блога Dolina Magii

Вірити чи не вірити в те, що горобина здатна обдарувати людину здоров'ям, любов'ю та удачею, захистити її від злих сил, кожен вирішить для себе сам. Але прикрасити свій будинок цієї осені горобиною зайвим не буде. Краса цього осіннього букета порадує око навіть скептикам.

Віритимемо, що найближчим часом війна, розв'язана путінською ордою, закінчиться нашою перемогою! Слава ЗСУ! Слава Україні! Героям слава!

Мирного неба, моя Україна💙💛

Вам потрібна магічна допомога?
Консультація+діагностика негативу.
Пишіть у особисті повідомлення dolina_magii
Працюю дистанційно
Daryaved

Немає коментарів:

Дописати коментар

Обереги, амулети, талісмани: як вибрати та зарядити

З давніх-давен люди вдавалися до створення різних магічних артефактів, щоб убезпечити себе або залучити потрібні енергії та блага. Як правил...