Translate

середу, 20 вересня 2023 р.

День осіннього рівнодення: що означає рівнодення і коли воно буде 2023 року

У вересні на нас чекає День осіннього рівнодення. 
Що означає рівнодення і коли воно буде 2023 року, що не можна робити, і що це за явище? – читайте далі, ласкаво просимо на сторінку блога Dolina Magii

Що означає рівнодення і коли воно буде 2023 року

Точної дати цього дня не існує, щороку дата різна. Осіннє рівнодення може припадати на 22 або 23 вересня. Пояснюється це тим, що тропічний рік за своєю тривалістю не дорівнює календарному року. У 2023 році День осіннього рівнодення  припадає на 23 вересня. Цей день унікальний тим, що він триватиме 12 годин, як і ніч. 23 вересня 2023 року сонце зійде о 05.45 ранку та зайде о 17.55. Тобто день триватиме 12 годин 10 хвилин.

Якщо розглядати цей процес з наукової точки зору, Сонце змінює своє становище і мігрує з північної півкулі в південну, перетинаючи екватор. Тому в першій півкулі починається астрономічна осінь, а в другому – весна.

Коли Сонце завершить перехід, світловий день починає скорочуватися. Свого максимуму досягає 23 грудня, потім розпочинається зворотний процес, який триває до 23 березня – Дня весняного рівнодення.

Через це явище весняне та осіннє рівнодення в науці вважають астрономічним початком однойменної пори року, хоча календарні весна та осінь починаються раніше.

У північній півкулі, де розташована і Україна, від осіннього рівнодення починається календарна зима. Після цієї дати дні різко стають коротшими, а ночі довшими. Відбуватиметься так аж до зимового сонцестояння.

Чому осіннє рівнодення називають початком природного року

Саме в день осіннього рівнодення наші пращури святкували початок Нового року. Адже в минулому життя будували за природним календарем. День вважався надзвичайно святковим: віддавали шану богам, танцювали, співали хвалебні пісні та накривали великий стіл.

Цікаво, що саме такими днями як осіннє рівнодення відчувається сильна енергетика, яка ніби наповнює все живе навколо. Тому в минулому це використовували в своїх цілях.

Наприклад, було прийнято вранці омивати своє тіло, щоб змити все погане, зле, очиститися від негативу в минулому. Вірили, що саме цього дня вода має особливі чудодійні властивості.

У дохристиянські часи наші предки у День осіннього рівнодення підносили подяку богам за достаток та врожай, а також відвідували цвинтарі та прикрашали могили. У давнину День осіннього рівнодення вважався особливим днем року. Йому приписували особливе, майже містичне значення. Тому існує повір'я, що в цей день відкриваються невидимі ворота між землею та небесами. Звідси й пішла прикмета, що загадане у День осіннього рівнодення неодмінно здійсниться.

У День осіннього рівнодення діти завжди прикрашають будинки гілочками горобини. У народі є прикмета, що горобина здатна захистити від поганого ока, хвороб та інших негараздів. Давньою традицією, що сягнула наших днів, є вшанування Сонця в День осіннього рівнодення. Тобто цього дня неодмінно потрібно зустріти схід сонця, тим самим ми вітаємо нове життя. Також обов'язково потрібно зустріти і захід сонця, це є символом того, що людина відпускає зі свого життя все погане і зайве.

День осіннього рівнодення: що не можна робити

У День осіннього рівнодення існують певні заборони:
✦ Заборонено давати і брати гроші в борг, тому що з'являться фінансові проблеми.
✦ Не варто пліткувати, лихословити, лаятися і конфліктувати.
✦ не можна бажати іншим людям зла
✦ відмовляти людям у допомозі чи гостинності;
✦ Не можна починати щось нове – ця дата не сприятлива для цього, краще підбивати підсумки.

Цей день радять провести якомога спокійніше і використати його енергетику – а вона цього дня дуже сильна - щоб привернути у своє життя позитив.

 День осіннього рівнодення: що потрібно зробити

✔ Очистити і тіло, і душу

Люди вірять, що вода в День осіннього рівнодення має цілющу силу. Тож звичайні водні процедури для наших пращурів у цей день ставали особливим обрядом. Найперше, що потрібно зробити вранці у День осіннього рівнодення – це прийняти душ або ванну. Цей ритуал допоможе Вам очистити і тіло, і душу, змити весь негатив. Завдяки цьому обряду ніщо не заважатиме сприймати потік нових позитивних емоцій. Вважається, що вечірнє вмивання в осіннє рівнодення подарує дівчині красу, а дитині – здоров'я.

✔ Подякувати

ДЯКУЮ ДЯКУЮ ДЯКУЮ
За все добре, що у Вас було цього року, за те, чого Ви зуміли досягти, за всі позитивні моменти та радості, які надавали Вам впевненості та сил для руху вперед. Навіть якщо Вам довелося зіштовхнутися із труднощами, труднощі – цінний досвід, без якого неможливо збудувати світле майбутнє. Подякуйте всім, хто надавав допомогу, підтримував порадою, теплими словами. А тих, хто завдав Вам біль, вибачте і відпустіть, а разом з ними відпустіть усі свої образи.

✔ Спекти пиріг благополуччя

Для того, щоб наступний рік був багатим на врожай, приніс вам багато радості, кохання та здоров'я у день осіннього рівнодення – випікайте пиріг. Це буде символізувати ваш достаток, добробут, любов та сімейне життя. Пиріг з капустою – символ грошової удачі, стабільних доходів наступного року, пиріг із м'ясом символізуватиме успіх у кар'єрі, вдале вирішення ділових питань, а пиріг із ягодами – сімейний добробут.

✔ Залучайте кохання

На осіннє рівнодення здійснюють ритуал, який допоможе наступного року знайти кохання. Ритуал полягає у створенні пари. Це означає, що якщо ви маєте якийсь особистий предмет, потрібно придбати йому пару, тобто предмет для свого майбутнього обранця. Це може бути ще одна подушка, зубна щітка, рушник тощо.

✔ Залучайте багатство

Щоб привабити багатство у своє життя, треба приготувати блюдо з нового врожаю. Вважалося, якщо воно буде у формі кола, то ефект посилиться. Астрологи також тричі рекомендують перерахувати свої гроші, а потім записати в блокнот суму, яку хотілося б отримати.

✔ Приділіть собі час

Астрологи радять у період осіннього рівнодення – приділити час собі та провести його на самоті. Спробуйте помедитувати, подумати над своїм життям і упорядкувати свої думки.

✔ Позбавтеся негативу

На осіннє рівнодення треба залишити позаду все погане. Запишіть все погане на аркуші, а потім спаліть його. Сюди можна віднести нещасне кохання, токсичні стосунки, проблеми на роботі, сварки з друзями, невдачі, борги, заздрість чи ревнощі. Дозвольте життю подарувати вам щось нове.

«День сили» 

Другу назву свята «День сили» отримало не просто так – у цей період кожна людина, яка має Таємні знання, може отримати підтримку Вищих сил.
Як залучити до вашого життя любов, благополуччя та красу – ласкаво просимо на сторінку блога Dolina Magii Обряди та ритуали на День осіннього рівнодення.

Прикмети та повір'я у День осіннього рівнодення:

✦ Тепла та суха погода цього дня обіцяє м’яку зиму.
✦ Якщо помітили, що птахи відлітають на південь, то можна чекати на сувору зиму.
✦ Якщо на горобині та березі з’явилося жовте листя, то зима почнеться з ранніх заморозків і буде холодною.
✦ Якщо врожай горобини багатий, то осінь буде дощовою, а зима холодною.
✦ Той, хто народився цього дня, проживе яскраве і щасливе життя.
✦ Гості у цей день приносять у будинок щастя та благополуччя.

Головне, треба пам'ятати в осіннє рівнодення, що це день надій, радості, світла та добра. Будьте відкриті людям і цей час обов'язково принесе вам те, що ви хочете.

Чарівного Дня осіннього рівнодення
Мирного неба, моя Україна💙💛
Пишіть у особисті повідомлення dolina_magii
Працюю дистанційно
Daryaved

Немає коментарів:

Дописати коментар

Обереги, амулети, талісмани: як вибрати та зарядити

З давніх-давен люди вдавалися до створення різних магічних артефактів, щоб убезпечити себе або залучити потрібні енергії та блага. Як правил...