Translate

суботу, 14 жовтня 2023 р.

Сонячне затемнення 14 жовтня 2023 року: що на нас чекає в цей час

14 жовтня 2023 року на нас чекає друге й останнє цього року сонячне затемнення. Це буде так зване кільцеподібне затемнення 
 «Вогняне кільце
», а унікальне воно тим, що його зможуть побачити багато жителів планети. Де його спостерігати в Україні та як ця подія позначиться на нас – читайте далі, ласкаво просимо на сторінку блога Dolina Magii

Що таке кільцеподібне сонячне затемнення?

Кільцеподібне сонячне затемнення в жовтні називають однією з найочікуваніших астроподій року – його зможуть побачити понад 32 млн. людей на планеті, а понад 1 млрд. людей спостерігатимуть цього дня часткове сонячне затемнення. 

Затемнення Сонця 14 жовтні 2023 року зможуть побачити велика кількість людей на планеті над Північною, Центральною та Південною Америкою – у деяких частинах США, Мексики, Гватемали, Колумбії, Бразилії та багатьох інших країнах.

Кільцеподібне сонячне затемнення настає, коли Місяць проходить між Землею і Сонцем у момент свого апогею або близько до нього (тобто, перебуває на найбільшій відстані від Землі). Унаслідок цього супутник Землі не може повністю закрити собою Сонце – у момент затемнення ми бачимо світле яскраве кільце навколо місячного диска. Саме тому таке сонячне затемнення ще називають «вогняне кільцем». Відбувається воно раз на 1-2 роки. Востаннє подібне затемнення було два роки тому — 10 червня 2021 року. Наступне таке затемнення буде 2 жовтня 2024 року, але його побачать тільки жителі Чилі та Аргентини.

Розпочнеться сонячне затемнення 14 жовтня 2023 року о 18:03 за київським часом (15:03 GMT, за Гринвічем) і закінчиться о 23:55 за київським часом (20:55 GMT), максимальна фаза – о 20:59 за Києвом (17:59 GMT). Як правило, цього ж дня зійде молодик у жовтні 2023 – сонячні затемнення трапляються тільки на молодик.

Що не можна робити в молодик під час сонячного затемнення

У період молодика астрологи радять утриматися від низки речей. Оскільки жовтневе збігається із затемненням, то енергія Місяця і Сонця стає неприборканою, а отже, неконтрольованою.

Перша заборона під час будь-якого сонячного затемнення – на нього не можна дивитися неозброєним оком. “Озброюватися” слід спеціальними окулярами для затемнень (звичайні сонцезахисні не підійдуть) або світлофільтрами. 

Цього разу дивитися на затемнення неозброєним оком українцям не загрожує, проте вплив цієї астрологічної події буде відчутним. Подібні астрономічні явища позначаються на почуттях і вчинках людей: спокійні раптом стають дуже активними, енергійні – навпаки, млявими.

Щоб уникнути нехороших наслідків, ось що астрологи не радять робити в день затемнення:
✔ ухвалювати серйозні рішення і йти на поводу в емоцій;
✔ переїжджати, робити великі покупки й укладати важливі угоди;
✔ брати на себе роботу понад норму;
✔ з’ясовувати стосунки, звільнятися з роботи, розлучатися;
✔ знайомитися з новими людьми – є ризик впустити у своє життя нехороших особин;
✔ зловживати алкоголем.

Бути особливо обережними слід людям із хронічними захворюваннями та хворобами серцево-судинної системи – вони можуть відчувати нездужання. Також варто гнати від себе погані думки та спогади – пам’ятайте, що емоції можуть бути вам непідконтрольні, є твердження, що в період затемнення збільшується кількість нещасних випадків, катастроф.

Що потрібно робити в сонячне затемнення?

Коридор затемнень  це чудовий період для перезавантаження та переосмислення цінностей. Сприятливий момент визначення цілей і намірів. Це можливість вийти на новий рівень створення та управління своєю реальністю.

Часто в коридорі затемнень відбуваються події, що засмучують людину. Вона вважає, що втрачає щось цінне, з чим не готова розлучитися. Ось три важливі ритуали, які потрібно провести цього дня.

✔ Активуйте Сонце у собі
Відчуйте, як у сонячному сплетінні розкручується енергія. Уявіть центральне Сонце. З'єднайте внутрішнє та зовнішнє світила, станьте сонцем, випромінюйте своє внутрішнє світло. Світіть якомога яскравіше. Утримуйте цей стан і даруйте світові свою унікальність, розкривайте свої таланти та потенціали.

✔ Моделюйте майбутнє
На гарному аркуші паперу напишіть свої цілі та бажання. Напишіть усе, що вам хочеться у житті!
Подумайте, що нового ви хочете залучити до свого життя, у яких відносинах бачите себе, можливо, ви хочете розкрити якісь якості. Бажання можуть стосуватися всіх сфер життя. Також можна зобразити на картині.

✔ Створіть новий спосіб життя вашої мрії
Уявіть на секунду, що ваше бажання збулося. Яким ви бачите своє життя через 5-10 років. Які події відбуваються з вами? Які люди вас оточують? Як ви з тими людьми взаємодієте?
Максимально відчуйте, який стан ви там відчуваєте. Віддайте перед собою сферу. Помістіть створений образ в сферу. І відпустіть її, як повітряну кульку, у Всесвіт на реалізацію.

Ритуали на сонячне затемнення – трохи інші, ніж у дні молодика. Від традиційних потрібно відмовитися з тієї причини, що в період затемнення енергія некерована і замість позитивного ефекту може дати зворотний. Але в затемнення добре позбуватися того, що зжило себе, але продовжує залишатися у вашому житті.

Ось який ритуал можна провести: візьміть аркуш і, обміркувавши, напишіть усе те, з чим ви готові розлучитися, складіть папір від себе і спаліть його.

Затемнення – чудовий час, щоб за рахунок зовнішніх підказок зрозуміти, що відбувається у вашому житті, і спрямувати події в потрібний для вас бік. 

Чарівного Молодика
Мирного неба, моя Україна💙💛
Пишіть у особисті повідомлення dolina_magii
Працюю дистанційно
Daryaved

Немає коментарів:

Дописати коментар

Обереги, амулети, талісмани: як вибрати та зарядити

З давніх-давен люди вдавалися до створення різних магічних артефактів, щоб убезпечити себе або залучити потрібні енергії та блага. Як правил...